Pešić neće ''uspavati'' Zvezdu, Čović je lukaviji!

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.12.2015.
15:26
Izvor: Sportske.net, tanjug.rs

Prvi čovek Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović reagovao na jučerašnji dolazak Svetislava Pešića u Sremsku Mitrovicu, kao i na pojedine njegove izjave posle Zvezdinog meča sa Mega Leksom.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Dolazak trenera Bajerna Svetislava Pešića na sinoćnji derbi 14. kola ABA lige, Mega Leks - Crvena zvezda Telekom (78-79), sam po sebi dovoljno govori da se u Minhenu veoma ozbiljno spremaju da u petak iznenade Zvezdu u ''Pioniru'' i izbore plasman u Top 16.

Podsetimo, Zvezda je sinoćnji meč dobila tek posle produžetka, a posle meča Pešić je kratko prokomentarisao da mu je uvek drago kada Zvezda pobedi.

Sve to nije moglo da prođe bez reakcije predsednika Crvene zvezde Telekom Nebojše Čovića, koji je u izjavi ''Tanjugu'' otkrio šta je upitao Pešića kada ga je video na parketu hale u Sremskoj Mitrovici.

''Njegov prisustvo na utakmici u Sremskoj Mitrovici pokazuje da je svojevrsni psihološki rat već počeo, ali i da nas respektuje, a i ima zbog čega. Našalio sam se s njim jer sam ga pitao je l' to dobio otkaz u Minhenu, pa je došao da gleda Crvenu zvezdu.

Tako smo se šalili i dok smo sarađivali, on zna da i ja, isto kao on, na terenu nemam prijatelja. Kada počne utakmica nema emocija i sentimentalnosti, već prosto samo želja za pobedom'',
objašnjava Čović.

Ni Pešićeva slatkorečivost posle meča nije zavarala Čovića, koji i na to ima spreman odgovor.

''Ubeđen sam da on to stvarno i tako misli, ali ovaj put takva razmišljanja su usmerena da nas sve 'pripitomi' i 'uspava' pred ovu utakmicu. Zato apelujem da 'Pionir' bude u sportskoj i navijačkoj dimenziji sa nikad viđenom atmosferom podrške Crvenoj zvezdi, bez obzira na Karijeve hvalospeve'', zaključio je Čović...

Kad je u pitanju meč protiv Mege, Čović je primetio da je Zvezdin rival i ovoga puta ''tradicionalno maksimalno motivisano'' ušao u meč, da su  setrojica igrača Zvezde posle meča žalila na povrede, ali da mu je posle svega trijumf još draži.

''Pronašli smo put do pobede, što dobre ekipe bez obzira na okolnosti rade. I zbog toga sam jako zadovoljan'', poručio je prvi čovek Zvezde u izjavi za ''Tanjug''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke