Perović poručio na oproštaju: ''Naučiću decu kako se voli Partizan!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.12.2015.
13:58
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Kosta Perović je juče odlučio da stavi tačku na igračku karijeru, posle brojnih problema sa povredama u proteklih par sezona. Dan posle, obrazložio je tu odluku i uputio zahvalnost ljudima iz Partizana, posebno trenerima Vujoševiću i Božiću.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Imao je letos veliku želju da i na zalasku karijere pomogne svom Partizanu u najtežim momentima kroz koje je klub prolazio, ali tokom sezone je ipak shvatio da je vreme da se povuče i svoje mesto prepusti mlađima.

U izjavi za klupski sajt povodom svog povlačenja sa košarkaške scene, Kosta Perović je naglasio da je o svemu dobro razmislio, uveren da je došlo vreme da se patike okače o klin.

''Radio sam tokom celog leta, želeo i sebi da dokažem da mogu ponovo da igram košarku. Stvorila se mogućnost da ponovo obučem crno-beli dres i tom izazovu nisam odoleo.

Ubeđen sam da bih do kraja sezone samo podizao formu i pružio bolje igre nego do sada, ali jednostavno sam shvatio da voljni momenat više nije na potrebnom nivou'', objašnjava Perović.

Naglašava da mu je drago što je tačku stavio baš u svom Partizanu, gde se svojevremeno i afirmisao pod vođstvom trenera Duška Vujoševića. Upravo je njemu i aktuelnom treneru Petru Božiću uputio i najveću zahvalnost.

''Veliko hvala klubu za sve godine provedene u crno-belom, veliko hvala mojim trenerima Dušku Vujoševiću i Petru Božiću, kao i svima koji su bili u i oko tima. Košarka mi je pružila puno zadovoljstva u životu i verujem se da sam se na pravi način odužio'', istakao je Perović.

Vreme je za nove životne izazove, a Kosta naglašava da već ima interesovanja za neke druge poslove, pa će u skladu sa tim i doneti odluku o tome čime će se baviti u budućnosti.

Uputio je veliku zahvalnost i svojoj porodici na velikoj podršci tokom karijere, a Partizan će i dalje biti važan deo njegovog života.

''Bila je velika čast i zadovoljstvo sve ove godine igrati u Partizanu. Svakako ću nastaviti da dolazim na utakmice i učim svoju decu kako se voli Partizan'', zaključio je Perović.

A njegov Partizan mu se zahvalio sledećim rečima:

''KK Partizan NIS želi da se Kosti zahvali na velikom doprinosu koji je dao svim uspesima kluba i poželi mu mnogo sreće i uspeha na svim poljima. Humska 1 i hala Pionir će uvek biti tvoj crno-beli dom'', poručuju iz Humske.

Podsetimo, danas se oglasila i španska Valensija, čije je boje Perović branio od 2008. do 2010. godine, a poruku ovog španskog kluba možete da vidite OVDE.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke