Pero osvojio Holivud, "Ratnici" lako sa "Durantulom", Siksersi skinuli mrak!

Autor: Boris Jovanović
utorak 06.01.2015.
09:21
Izvor: Sportske.net

Atlanta deli lekcije po Zapadu noćas preslišali Kliperse, uz odličnu partiju "Zvezdaša" Antića. Golden Stejt lako protiv Oklahome, Filadelfija našla idealnu žrtvu za prvu pobedu kod kuće. Sjajni i Mirotić i Nurkić, Novicki na sedmom mestu večne liste stre

Beta/AP Photo/Chris Carlson
Beta/AP Photo/Chris Carlson

Povezane vesti

Ni 28 poena i 19 skokova Kevina Lova nisu bili dovoljni da spreče bruku Klivlenda. Uspeli su bukvalno nemoguće, da izgube od najslabijeg tima lige. Filadelfija je tako pronašla žrtvu za svoju prvu pobedu kod kuće ove sezone. Na ruku su im išli izostanci Lebrona, Kajrija Irvinga i Vejtersa, ovaj poslednji će biti trejdovan u Oklahomu, u trampi u kojoj učestvuje i Njujork. Iz Niksa će u Klivlend stići Šumpert i Džej Ar Smit, pa će tim potencijalno biti još jači. Problem ostaje što to nikako da pretoče na teren. Inače, kod Siksersa je Karter-Vilijams uz 18 poena, imao 13 asistencija i 6 skokova.

Thunder Warriors Basketball

Derbi u Ouklendu pripao je lideru lige. Odlični Voriorsi su arhivirali Oklahomu, Harison Barns je ubacio 23 poena, najviše u sezoni, Kari i Tompson su dali po 19. Na drugoj strani Vestbruk 22, Durant daleko od svog nivoa, 14 poena, odbrana domaćina ga je isključila, pa ne čudi +20 na kraju prvog poluvremena, tada se već pobeda Voriorsa nazirala.

Ušao je i Ognjen Kuzmić, odigrao nešto manje od 4 minuta, postigao 4 poena.

Hawks Clippers Basketball

Atlanta je nezaustavljiva. Lider Istoka je povećao konferencijsku prednost, od poslednjih 21 utakmice izgubili su samo 2. Houksi su noćas očitali lekciju šampionu Pacifika, prelomili meč protiv Klipersa u poslednjoj četvrtini. Blejk Grifin je dao 26 poena, imao 10 skokova, ali su Milsap i Tig sa ukupno 43 prevagnuli u utakmici u kojoj je Atlanta stigla do dvocifrene prednosti na startu poslednje deonice, imala pet grešaka manje u tom delu meču, bolje šutirala pa je to odlučilo pobednika.

Pero Antić odličan, 13 poena za nešto manje od 18 mninuta igre.

Lakers Trail Blazers Basketball

Kobi je opet odmarao, Lejkersi su skupo prodali kožu u Oregonu, ali su bili nemoćni pred Damijen Lilardom. Sjajni plej Portlanda je ubacio 39 poena, imao 6 skokova i 5 asistencija, a Blejzersi su se vratili iz minusa od 10 poena u drugom delu i nekako zabeležili očekivani trijumf.

Indijana je dobila u Juti, imali su veliku prednost, na kraju izdržali nalete "Džezera". Roj Hibert je ubacio 22 poena, on ne igra na nivou od recimo pre dve sezone, ali protiv Jute je gotovo uvek čovek odluke.

Denver je naneo Minesoti 12. poraz u nizu. Aron Alfalo je sa 34 poena bio ključ trijumfa Nagetsa, a Jusuf Nurkić ponovo impresionirao sa 14 poena, 6 skokova i čak 4 blokade. Minesota koja je i dalje bez Pekovića, Rubija i Kevina Martina je gotovo mesec dana bez trijumfa.

Knicks Grizzlies Basketball

Ista priča za Nikse i oni su 12 mečeva bez pobede, jasno nisu imali nikakvu šansu u Memfisu. Majk Konli je ubacio 22 poena, imao po 7 skokova i asistencija. Posle ne baš impresivno prvog dela, "Grizliji" su dobro pritisli desetkovane goste i rešili utakmicu.

Probudili su se Vizardsi nakon tri poraza u nizu. Slavili su u Nju Orleansu, dirigovao je Džon Vol sa 15 poena i 12 asistencija. Cilj je bio da spuste Pelikanse ispod 100 poena, potrudili su se da izgleda lako, Nju Orleans je ubacio tek 85, Pelikansi su izgubili 18 lopti, a Vizardsi imali čak 7 blokada.

Rockets Bulls Basketball

Još jedna sjajna partija Pau Gasola, Španac je ubacio 27 poena i imao 14 skokova u pobedi Čikaga nad Hjustonom. Serijom 19:5, Bulsi su prelomili stvari,  nastavili su se promašaji Rouza koji je ubacio 19 poena, ali uz novi loš procenat šuta. Batler je brojao do 22, Mirotić opet odličan 17 poena, 8 skokova. Na drugoj strani Harden je dao 20, Hauard 12, uz 14 skokova.

Kemba Voker je sa 33 poena pogurao oslabljene Hornetse protiv Bostona, dok je Dalas prošao Bruklin, doduše tek posle produžetaka.

Nets Mavericks Basketball

Novicki je ključnom trojkom stigao do sedmog mesta večne liste strelaca, preskočio je Mozisa Malouna, a Mavsi su u dodatnih pet minuta slomili Netse serijom od 8:0. Rondo je šutirao 1 od 13 za dva poena, ali je imao 14 asistencija i 10 skokova. Bruklin se sjajno držao s obzirom da nije bilo Derona Vilijamsa i Garneta.

Inače Dalas je dobio 15 mečeva u nizu protiv timova sa Istoka, računajući i prošlu sezonu.

Rezultati:

Klipersi - Atlanta 98:107
Golden Stejt - Oklahoma 117:91
Portland - Lejkersi 98:94
Juta - Indijana 101:105
Bruklin - Dalas 88:96 pr.
Boston - Šarlot 95:104
Minesota - Denver 101:110
Nju Orleans - Vašington 85:92
Memfis - Njujork 105:83
Čikago - Hjuston 114:105
Filadelfija - Klivlend 95:92

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke