Pero Antić glavni akcionar Gostivara

Autor: Beta Beta
utorak 04.07.2017.
15:08
Izvor: Beta

Košarkaš Fenerberhčea Pero Antić postao je glavni akcionar novog makedonskog prvoligaša Gostivara, preneli su danas lokalni mediji.

Epa/Soeren Stache
Epa/Soeren Stache

Povezane vesti

Tim menadžer Gostivara Mladen Đuroski je rekao da je Antić kupio 20 odsto akcija i da je postao deo tog košarkaškog kluba, koji je za trenera angažovao bivšeg makedonskog selektora Marjana Srbinovskog.

"Naš cij je struktuiranje mladih kadrova i vraćanje Gostivara na puteve na kojima je bio. Svesni smo da neće biti lako, ali se nadam da ćemo da uspemo da stvorimo ne samo talente, već i buduće reprezentativce", rekao je Đuroski.

Srbinovski, koji je sa Kumanovom pre dve sezone bio vicešampion Makedonije, istakao je da je zadovoljan što se prave pokušaji da se Gostivar vrati na stari uspešan put.

"Koncept kluba je unikatan, od razvoja mladjih kategorija do prvog tima. Mogu da obećam mukotrpan rad i razumevanje", kazao je Srbinovski.

Košarkaški klub Gostivar, koji je krajem prošlog i početkom ovog veka osvojio titulu šampiona Makedonije, Kup i Superkup, nakon raspada zbog finansijskih problema je pod tim imenom obnovljen 2015. godine.

Tim iz Gostivara je prve utakmice igrao početkom pedesetih godina ali je zvanično regiistrvoan 1954, pod imenom Mavrovo, ali je više puta menjao ime.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke