Perfektni Hjuston i Memfis, Dalas se tresao posle +30, Klipersi naplatili Juti!

Autor: Boris Jovanović
utorak 04.11.2014.
08:31
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrano šest mečeva, četvrta pobeda za "Grizlije" i "Rakete", Dalas učinio sve da izgubi od Bostona, iako su vodili sa trideset razlike. Kris Pol napravio prvi "tripl dabl" u karijeri, Klipersi se uozbiljili posle poraza za vikend. Sakramento neoče

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Šamarčina od Kingsa poslužila je kao otrežnjenje Klipersima, pa Juta u "Stejpls centru" nije imala šansu. Grifin je ubacio 31 poen, Džamal Kroford sa 19 prešao magičnu brojku od 15 000 poena, ali će pobedu pamtiti Kris Pol.

Plej Klipersa je stigao do prvog tripl dabla u karijeri sa 13 poena, 12 asistencija i 10 skokova. "Džez" se držao solidno, Hejvard je ubacio 27 poena, imali su vođstvo u jednom trenutku u poslednjem periodu, ali nisu izdržali. Za Doka Riversa važniji od pobede su procenti, tim se u četvrtoj utakmici sezone probudio, krenuo im je šut, bili su iznad 50% na ovom meču...

Dalas je u prvom poluvremenu napravio +30 protiv Bostona, ali onda dozvolio da gosti prepolove tu prednost. Moraće da porade na trećoj četvrtini, mada ni u poslednjoj nisu blistali. Ipak, rupa koju je Boston sam sebi iskopao u prvom delu bila je prevelika. Ipak su Seltiksi bili na pragu preokreta, Bredli koji je brojao do 32, što mu je rekord karijere je promašio bacanje u poslednjem minutu za izjednačenje rezultata, pa su Mavsi nekako priveli posao kraju. Džef Grin je ubacio 35 poena za Boston, na drugoj strani Parsons 29, uključujući i trojku u samom finišu koja je prelomila utakmicu.

Odličan start Sakramenta. Sada su na 3-1, posle Los Anđelesa, slavili su i u Kolorado. Duel sa Denverom je rešio Daren Kolison koji će biti velike pojačanje za tim iz Kalifornije. Ubacio je 21 poen, uključujući i bacanja na kraju. Bio je to pravi rat, čak 63 faula, na kraju se radovao Sakramento, iako je Denveri imao sedmoricu "dvocifrenih". Među njima nije bio njihov najbolji igrač Loson koji je slavio 27. rođendan. Ubacio je 9 poena, imao 12 asistencija, primetio da je ovo jedan od tužnijih rođendana koje je imao.

Desetkovana Oklahoma nije mogla da se nosi sa Netsima koji su lako stigli do pobede. U redovima Bruklina se posle gotovo godinu dana pojavio Bruk Lopez, ubacio je 18 poena, pa je to razlog više za radost tima iz Njujorka. Kod Tandera Ibaka 15 poena, nema naravno Duranta i Vestrbuka i sigurno da ovaj tim tek čekaju muke u narednih nekoliko nedelja.

Memfis je na 4-0, dobili su Pelikanse koji su do ovog meča postizali više od 102 poena. Ali, odbrana "Grizlija" je, znamo, gvozdena. Demonstrirali su to i noćas, ovo je njihova 16. pobeda u nizu na domaćem terenu. Rivala su spustili na 34% šuta, Rendolf i Gasol odradili svoju normu, ukupno 31 poen i 22 skoka, tome Entoni Dejvis nije mogao da parira.

Na 4-0 je i Hjuston, nisu ništa prepustili slučaju protiv slabih Siksersa u Filadelfiji. Harden je ubacio 35 poena, ovo je najbolji start Roketsa od 1996. godine. Jasno, raspored nije bio baš težak, ali svejedno, pišu se pobede. Ariza je pogodio šest trojki, ukupno 24 poena, pa nije bilo potrebe da "Supermen" forsira, Hauard je imao relativno tiho veče, 11 poena i 14 skokova. Filadelfija je naravno bez pobede, po mnogima najgori su tim lige, a za njih je ova sezona najskromnija moguća kada su ambicije u pitanju.

Inače za Hjuston su lake stvari završene, oni već večeras igraju u Majamiju, da bi u četvrtak u teksaškom derbiju ugostili šampiona, Sparse.

Rezultati:

Klipersi - Juta 107:101
Dalas - Boston 118:113
Denver - Sakramento 105:110
Bruklin - Oklahoma 116:85
Memfis - Nju Orleans 93:81
Filadelfija - Hjuston 94:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke