"Pelikansi leteli preko Supermena, Durant fantastičan, do povrede!

Autor: Boris Jovanović
petak 19.12.2014.
08:12
Izvor: Sportske.net

Entoni Dejvis predvodio Nju Orleans do neočekivane pobede u Hjustonu, Kevin Durant odigrao savršeno poluvreme, ubacio 30 poena i onda se povredio! Derbi Voriorsima, Milvoki pokvario povratak Kazinsa, Džimi Batler fantastičan u odsustvu Derika Rouza!

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Mladi lavovi iz Nju Orleansa su uzeli još jedan skalp. Entoni Dejvis je predvodio Pelikanse do neočekivane pobede u Teksasu, ubacio je 30 poena, imao 14 skokova i 5 blokada, da podvig bude veći gosti su bili bez Tajreka Evansa.

Pelikansi su gubili na početku poslednjeg perioda, ali su serijom 7:0 okrenuli rezultat i od tada nisu prepuštali vođstvo rivalu. Rajan Anderson je serijom od pet poena u finišu praktično priveo posao kraju, ovo je posle šest pokušaja prvi trijumf Nju Orleansa u Hjustonu.

Pelicans Rockets Basketball

Kod domaćih, Hauard 17 poena, 13 skokova, Harden 21, ali je bio daleko od prethodne dve partije kada je ubacio 40+ poena.

U derbiju u Kaliforniji, Stef Kari je ubacio Oklahomi 34 poena, a gora stvar od poraza za Tander je povreda Kevina Duranta. U pitanju je isti članak zbog koga je morao na operaciju i propustio prvi mesec sezone. Gosti su u prvom poluvremenu vodili sa 17 poena razlike, ali se to brzo istopilo. Durant je inače u prvom poluvremenu ubacio 30 poena, imao sjajan šut 10 od 13, ali se ta simultanka završila kada je nagazio na nogu Mariza Spejtsa. Prve procene su da nije opasno i da će se brzo vratiti na parket.

Knicks Bulls Basketball

Džimi Batler je bio ključ u pobedi Čikaga nad Niksima, ubacio je 35 poena, imao 7 asistencija i 5 skokova. Domaćin bez Rouza, u Njujorku nije bilo Entonija. I da je Melo igrao teško da bi trgao letargične Nikse koji su u poslednji period ušli sa poenom prednosti, ali i dozvolili seriju Čikaga od 12:0 koja je prelomila meč.

De Markus Kazins se posle desetak mečeva pauze vratio na parket, ali su zabavu pokvarili Baksi. Brendon Najt je ubacio 20 poena, Milvoki je odlično šutirao u prvom poluvremenu, pogodio 10 od 14 trojki, do kraja je dao još tri. Njihovi spoljni igrači su izneli teret, jer u reketu su nadigrani, ali na kraju je pobeda otišla iz Kalifornije. Kazins je ubacio 27 poena, imao 11 skokova, ali je promašio u poslednjem sekundu za pobedu Kingsa koji su u njegovom odsustvu izgubili 8 od 10 mečeva.

Rezultati:

Čikago - Njujork 103:97
Hjuston - Nju Orleans 90:99
Sakramento - Milvoki 107:108
Golden Stejt - Oklahoma 114:109

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke