Peković: "Ne želimo da trpe ni Partizan, ni KSS"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.04.2016.
21:01
Izvor: Sportske.net

Predsednik košarkaškog kluba Partizan NIS Nikola Peković izjavio je da nikome nije u interesu da reprezentacija ili najtrofejniji klub u zemlji trpe zbog rata na relaciji FIBA - Evroliga, zbog čega da će problem biti rešen ustupcima i prolongiranjem bitni

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Bivši košarkaš Partizana koji je prethodne jeseni preuzeo ulogu predsednika najtrofejnijeg košarkaškog kluba u zemlji gostovao je na TV N1 i govorio o aktuelnim dešavanjima na evropskoj sceni.

Nikola Peković je podvukao da nikome nije u interesu da Košarkaški savez Srbije i Partizan NIS trpe zbog sukoba na relaciji FIBA - Evroliga, pa veruje da će čitava ujdurma biti rešena na "ovaj ili onaj" način.

"Mi nećemo da trpe ni KSS, ni Partizan. Mislim da će tužba biti neminovna ako FIBA ostane pri ovoj odluci. Onda će to morati da se reši na sudu i to onim koji nema veze sa sportom" poručuje Nikola Peković.

Predsednik crno-belih ponovio je da je na Upravnom odboru odlučeno da Partizan NIS igra u Evrokupu ukoliko mu se za to bude ukazala prilika, a sumnja da će KS Srbije biti oduzeta organizacija kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

"Kada je u pitanju olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu, KSS je obezbedio sredstva, biće to veliki spektakl. Lično, ne vidim način da se to odloži. Verujem da se neće završiti na ovome, biće tu nekih ustupaka i prolonigranja" istakao je Peković.

Komentarišući pretnje KS Srbije vezane za suspeziju ukoliko Partizan ne odustane od odluke da igra u Evrokupu, Nikola Peković poručuje da bi to crno-belima smanjilo troškove ali da klub ostaje pri svom stavu.

"Ta eventualna suspenzija bi za nas značila završetak sezone. Naravno, u tom slučaju klub bi možda smanjio neke troškove, ali nama je u interesu da završimo sezonu što bolje i što jače" rekao je Peković i dodao,

"Bez Evrokupa bili bismo u velikom problemu. Imamo veliku želju da izađemo u Evropu, prvenstveno zbog sponzora. Veće su nam šanse da ih dovedemo ako igramo ovo takmičenje" zaključio je predsednik Partizana.

Podsećamo da je proslavljeni reprezentativac Jugoslavije Dejan Bodiroga večeras potvrdio da će FIBA Evropa u subotu izaći sa predlogom za prevazilaženje novonastale situacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partibrejker
Friday, 22.04.2016
21:25

Peković je crnogorac,što bi se On brinuo o interesu srpske košarke.

avatar
PoparaZarko
Friday, 22.04.2016
22:05

Pekovic je predsednik Partizana, a od odluke Partizana zavisi jacina domaceg takmicenja i srpska kosarka vec decenijama u nazad.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 22.04.2016
21:15

Pekmene, na sud sa KSS i FIBA pa da vidimo ko će šta da nam brani i ko će da nas kazni i za šta!

avatar
Shampi po manjini!
Friday, 22.04.2016
21:09
avatar
Sin Dragan
Friday, 22.04.2016
21:07

KSS mora da suspenduje partizan kao sto su to uradili ili ce uraditi ostali savezi. Reprezentativna kosarka mora da se zastiti. Pitanje za Pekovica: Kako mislite da sledece godine igrate ABA ligu ako ne igrate KLS? Laku noc.