''Pekmenova'' replika Đordiju! Nije ga dobro čuo?!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.12.2016.
12:48
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Prvi čovek Partizana prokomentarisao nedavne izjave prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua koji je poželeo uspeh crno-belima i narednih godina u FIBA Ligi šampiona.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Predsednik Partizana Nikola Peković govorio je u intervjuu za ''Blic'' o aktuelnoj situaciji u klubu i ambicijama crno-belih u narednom periodu.

Naravno, finansije su i dalje u prvom planu, jer još uvek ima mnogo nerešenih problema, ali prema Pekovićevom mišljenju, u godini na izmaku Partizan je počeo sa stabilizacijom na tom polju.

''Za ovu godinu mogu da kažem da je početak našeg finansijskog oporavka. Pohvalio bih se time da u ovoj godini, koliko god je moguće, redovno isplaćujemo igrače, da ne dugujemo plate radnoj zajednici i da se trudimo da pokrivamo finansijske nedostatke, kojih ima jako mnogo, koji nas prate i ne dopuštaju nam da funkcionišemo kako treba''
, izjavio je Peković.

On se posebno zahvalio sponzorima na pomoći, a što je najvažnije za Partizan, ima ih sve više.

''Prošle godine, osim NIS-a, bukvalno niko nije bio u klubu, dok nam sada dolaze razni sponzori, kako privatna, tako i javna preduzeća'', otkrio je Peković.

S obzirom na skroman budžet i za uslove u regionu, predsednik Partizana je zadovoljan učinkom ekipe Aleksandra Džikića u dosadašnjem toku sezone i naglasio da je cilj da se obezbedi mesto među prve četiri ekipe u ABA ligi ove sezone.

Ukoliko tako bude, Partizan bi mogao najmanje u Evrokup, ali među navijačima Partizana još uvek odzvanja ona izjava Đordija Bertomeua, koji je posle odluke crno-belih da igraju FIBA Ligu šampiona, Partizanu poželeo sreću u tom takmičenju i narednih godina.

Ipak, Peković ne vidi kako bi se to Partizanu zabranilo da igra u jednom od dva takmičenja u organizaciji EKA ukoliko bi on to pravo stekao na terenu.

''Mi smo pristali da igramo FIBA takmičenje ove godine. Imali smo sastanke sa Bertomeuom i dalje ćemo ih imati.

Mi možemo opet ući u Evrokup kroz ABA ligu, jer ona to donosi. Niko nam nije rekao da više nikada nećemo igrati EKA.

Ja to nigde nisam čuo, a vi?

Niko ne može ni da nam kaže da nećemo igrati Evroligu ako osvojimo ABA ligu'',
izjavio je Peković.

Ipak, on je svestan da sa trenutnim igračkim kadrom i finansijskim problemima, Partizan ne bi imao šta da traži u evropskoj eliti.

''Realno, sa ovim budžetom, mi bismo tamo bili topovsko meso, što svi znamo. Trudili smo se prvo da napravimo respektabilan tim pre svega za ABA ligu'', objašnjava Peković.

Ipak, ako bi Partizan napravio iznenađenje i eventualno osvojio ABA ligu na kraju tekuće sezone...

''Teorijski, ako osvojimo, onda će biti drugačije'', poručio je Peković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

51 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 29.12.2016
22:15

Partizan je doveden u LŠ ucenom i najačim mogućim pritiskom matičnog Saveza. Matični Savez bi sad morao da reaguje prema Bartomeu, jer ovaj svojom izjavom obesmišljava ABA takmičenje, jer ispada, da šta god Partizan uradi, mesta u ULEB-u, koja se stiču plasmanom, kroz takmičenje, mu neće pripasti! Savez je Partizanu pretio isključenjem i neregistraciojom igrača, pa ne bi mogao da igra ni jednu ligu bez igrača! Poređenja naša dva velika kluba su ovde neprimerena, osim što je Zvezda i u ovom slučaju, odnos sa ULEBom i FIBom, favorizovana, a prema Partizanu se ponaša maćehinski. A da je Partizan, suštinski, ubedljivo najače sportsko društvo, glupo je i polemisati. Usput, Bravo Zvezdo! na pobedi nad CSKA, alal vera!

avatar
brekbaCh
Thursday, 29.12.2016
21:53

Finansijska konsolidacija je pocela ove sezone, a koje sezone ce zavrsiti ?

avatar
Thursday, 29.12.2016
15:54

Cekaj ABA ligu realno ove sezone osvaja Zvezda jer imaju najjaci tim,svi ostali su znatno iza po kvalitetu. Dalje polako nek ispravljaju greske lopovije koja ih je pratila 10 godina, i vise. Sto se FIBINE LS il EK ili LE tice imaju leto da misle o tome, kao i da opet cekaju oc eli biti ucena saveza.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Thursday, 29.12.2016
16:02

I tebi su oni nesto mnogo simpaticni u kosarci, vidim...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 29.12.2016
17:09

Da li postoje šanse da Peković zaigra za Partizan ?

avatar
Dolina cupova
Thursday, 29.12.2016
16:12

Mirana, koje lopovije? Nisi valjda poverovala u priče coveka koji je sve samo ne sportski radnik? Neću da budem član mafije je odlična pesma, a ti malo razmišljaj pre nego što lupis...

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 29.12.2016
15:43

KKPartizan je po imenu i legendama koje su igrale u njemu ispred Zvezde isto kao sto je FK Zvezda ispred Partizana makar osvojili 200 vezanih titula u JSL. Licno bih voleo da u EL igraju i Zvezda i Partizan,ali to trenutno nije realno,jer da se ne lazemo Partizan uz prepune tribine bi od 30 utakmica maksimalno 2 pobedio,a da igraju EK to trebaju ako zasluze na terenu

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Thursday, 29.12.2016
15:57

Kako da bude realno kad vi vise ne postojite u kosarci? Mi smo veci od vas u svakom sportu, pogledaj evropske uspehe, vi tu SAMO u fudbalu bolje stojite od nas.

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 30.12.2016
02:48

samo u NAJPOPULARNIJEM SPORTU NA SVETU! i samo smo OSVOJILI SVE STO SE MOZE OSVOJITI!

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Thursday, 29.12.2016
16:07

I u atletici- da ne ispadne da se ogranicavam samo na kolektivne sportove...

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 29.12.2016
14:41

Peki legenda :) Inace, nije bas da on nista ne radi po pitanju teske situacije kao sto se misli....Samo ove sezone je intervenisao sa dva goruca problema, slucaj batovanja Muslija i Cakarevica. Prvog je sam isplatio, a drugom dao licne garancije i napravio novi dogovor u rate placanja...Uskoro stize Bat Murica itd....

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Thursday, 29.12.2016
15:28

Stize i tebi jedan...

avatar
Partibrejker
Thursday, 29.12.2016
17:55

Opet izmisljas.

avatar
X
Thursday, 29.12.2016
14:37

Nisam znao da ime predsednika nekog kosarkaskog kluba ne sme da se spominje na ovom portalu. Ili to vazi samo za predsednika KK Crvena Zvezda?!??!

avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 29.12.2016
16:32

Svaka čast za komentar, to sam i ja primetio da je zabranjeno pominjanje određenog imena!!!

avatar
Povratak kralja #47
Thursday, 29.12.2016
18:37

Šta je to nego mafija?! I onda neko da priča o sportu. Svako ko ima karakter nikad ništa neće dobro reći o tom klubu zasnovanom na takvim stvarima, a kamo li navijati ili još gore igrati za takav klub.

avatar
Partibrejker
Thursday, 29.12.2016
17:57

Samo za njega.Moras uvijeno,da ga ne imenujes ali da svima bude jasno o kome je rec.

avatar
X
Thursday, 29.12.2016
14:35

Kod zvezdasa vlada ludilo kao sto je vladalo u fudbalu kada je dosao Prosinecki i kada su punili stadion.. Tada su bili ubedjeni da sledi Zvezdina dominacija, cuveno Zvezdino prolece.. a svi smo videli sta se desilo i sta se i dalje desava. Kad je kosarka u pitanju, svaka cast, ali oni su ubedjeni da ce 'sadasnji predsednik' ziveti 200 godina, da ce ABA ligu narednih 20 godina osvajati samo Zvezda i da nijedan klub vise nikada nece igrati EL. A nisu svesni da se 4 tima na kraju bore za titulu.

avatar
gosfkcz
Thursday, 29.12.2016
14:56

Prvo niko nije rekao da niko nece osim nas osvojiti ABA i igrati EL. Drugo koja cetiri tima? Ova tri koja se ne spustaju ispod 20 razlike ni kada nam dodju posle Oli i Reala?nZa sada je taako u buducnosti cemo videti. Probaj malo da budes dostojanstven i ne prozivas navijace Zvezde bez obzira na vest, koja u ovom slucaju sa nama nema nikakve veze.

avatar
gosfkcz
Thursday, 29.12.2016
19:07

Vujosevic je veliki kosarkaski strucnjak ali je svaki svoj neuspeh stavljao trecoj strani na vrat i pozivajuci u borbu protiv istih gurao klince u rat na tribinama u njegovo ime, zbog toga ne zasluzuje respekt.

avatar
X
Thursday, 29.12.2016
15:25

Prvo, svaki dan nas gasite, ledite, stavljate katanac, verovatno vodjeni vasim slucajem, i verujete u to.. Ja kazem kako je generalno citajuci komentare svaki dan.. Ti pricas u svoje ime i to je ok. Gomila vas pise o Vujosevicu npr. kao nekome ko veze nema sa kosarkom, i sta ja tu treba da kazem?!? Kada vi budete bili dostojanstveni bicu i ja.. a to se nikada nece desiti, budimo realni.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Thursday, 29.12.2016
13:58

Kako nije rekao kad je rekao? Ako i osvojimo ABA ligu, izvisicemo zbog para jer ne ispunjavamo taj uslov (a kako i da osvojimo sa ovim timom, opet se vracamo na lovu koje nema), mozda je (i) to (isto) hteo da nam poruci, a da se ne lazemo, sigurno je i hteo upravo to! Ako smatrate da bismo se brukali i u Evrokupu, nismo trebali NISTA da igramo, sramota jedna kakvu ste odluku doneli!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 29.12.2016
17:10

Zašto je FIBA Liga šampiona po tebi sramota da se igra ? Pa za par godina će to biti jače od Eurocupa.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 30.12.2016
01:20

Znam da je nešto bio povređen Peković, ali ne znam u kakvom je trenutno stanju i šta će biti dalje sa njim, znaš ti nešto više ?

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Thursday, 29.12.2016
18:44

Zato sto sada nije, a niko nas nije terao da igramo to takmicenje, ali jeste da ne igramo ono drugo. Ne verujem da Pekovic moze i obican trening da izdrzi, covek jedva hoda.

avatar
Povratak kralja #47
Thursday, 29.12.2016
18:42

Biće kad FIBA Evrope ponudi klubovima više novca u vidu nagrada od takmičenja od €L. Sramota je da država dvostrukim aršinima utiče na konkurentnost klubova i kroji raspored u srpskom sportu. Partizan je zatim ucenjen da mora da igra FIBA LŠ ako želi da ima sponzore isto kao što je morao da smeni Vujoševića jer je on u stanju da dobije sa decom tim od 2.4M €, a država daje maksimum i ne može više od toga. U tom slučaju bi Partizan bio i dalje prvak KLS i ABA lige.