Pekmen napušta Minesotu?!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 22.09.2016.
11:34
Izvor: Sportske.net

Crnogorski košarkaš bi prema poslednjim informacijama mogao da okonča svoju karijeru u Timbervulvsima.

BETA/AP Photo/Ann Heisenfelt
BETA/AP Photo/Ann Heisenfelt

Povezane vesti

Nikola Peković već tri vezane sezone ima velikih problema sa povredama, te je sada i njegova sudbina u franšizi iz Minesote pod znakom pitanja.

Popularni Pekmen je 2008. draftovan od strane Timbervulvsa kao 31. pik, od 2010. je u NBA ligi i od starta je pokazao da može da napravi i više nego dobru NBA karijeru.

Vezao je nekoliko sjajnih sezona, ali nijedna nije prošla bez određenih problema sa povredama. U prethodne dve takmičarske godine, Peković je odigrao svega 42 utakmice.

Od ove sezone za kormilom kluba je Tom Tibodo, a on će na raspolaganju pored Pekovića imati tri vrsna centra, Karla-Entonija Taunsa, Gorđi Đenga i Džordana Hila.

Kada tome dodamo i činjenicu da se crnogorski košarkaš još nije u potpunosti vratio treninzima i da će propustiti trening kamp, teško da će 30-godišnji centar ostati tu gde jeste, naročito zbog činjenice da je jedan od najplaćenijih igrača u timu.

"On je ovde skoro čitavo leto, pokušava da se oporavi, ali na terenu nije uspeo da uradi bog zna šta. Tu i dalje ima problema. U ovom trenutku, ne verujem da će trenirati", izjavio je Tibodo.

Peković ima problema sa velikim bolovima u predelu članka i Ahilove tetive.

"Želeli smo da bude ovde, kako bi pokušali da ga vratimo u formu i kako bi dobio adekvatan tretman. Nadali smo se da će dobro reagovati na sve. Bilo je dobrih dana, ali i puno problema. Pratićemo situaciju, pa ćemo videti", rekao je novi šef struke Minesota Timbervulvsa Tom Tibodo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Thursday, 22.09.2016
13:39

Sudija je odsvirao kraj.Kad oni ne mogu da te zakrpe znaj da je gotovo.

avatar
Don.Mile
Thursday, 22.09.2016
13:10

zelimo da te vidimo u dresu institucije !!!

avatar
Mare93
Thursday, 22.09.2016
12:31

Čim je došao Tibodo znalo se da se Peković neće dugo zadržati u Minesoti, a pravo pitanje je hoće li ostati u NBA i da li će uopšte nastaviti da igra košarku.

avatar
Stefan Milicic
Thursday, 22.09.2016
14:14

Da, ali poenta je u tom sto Pekovic ima jak ugovor i nije lud da ga raskine, a nece preci u drugu ekipu jer ko je lud da mu da iste te pare nakon svih tih povreda.. Tu je jedino ispusila Minnesota, i morace cekati na istek ugovora, jer ne vjerujem da ce se Pekmen tek tako odreci tih miliona ... $$$$$$ :)

avatar
Mare93
Thursday, 22.09.2016
15:33

Nisam preterano upućen u celu tu priču oko raskidanja ugovora, ali znam da ako igrač ne odigra neki procenat utakmica, klub nije u obavezi da mu isplati punu cenu pri raskidu. Čitao sam na nekoj stranici da bi mogli da raskinu ugovor sa Pekovićem na kraju ove sezone i da mu preostalu platu isplate kroz tri godine (znači oko 3.5 mil godišnje) kako bi rasteretili salary cap.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Thursday, 22.09.2016
11:38

Zaigraj po treci put za Partizan i okaj barem deo svojih grehova!

avatar
babaroga
Thursday, 22.09.2016
13:36

Kojih grehova? Čovek je lepo rekao zašto je došao u Partizan. Cifra je bila... Bezobrazno visoka. Kakav gteh on sada ima?

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Thursday, 22.09.2016
15:17

Jako smesno pitanje.