Pejsersi u tesnoj završnici savladali Pelikanse, povreda Dejvisa!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 17.01.2017.
00:31
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Indijana Pejsersa slavili su u svom domu protiv ekipe iz Nju Orleansa.

BETA/AP Photo/Jeff Haynes
BETA/AP Photo/Jeff Haynes

Povezane vesti

Izabranici Nejta Mekmilana uspeli su da slave u svojoj "Bankers Lajf Fildhaus" areni u Indijanopolisu protiv "Pelikana", na kraju je bilo 98-95 za domaćina.

Meč je bio pun preokreta, Pol Džordž i ekipa su dobili prvi kvartal sa čak 14 poena razlike, da i gosti spustili deficit na samo dva poena do poluvremena.

Nakon trećeg kvartala, domaćin je i dalje imao prednost, ali je ona iznosila svega šest poena.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, Pelikansi su dali sve od sebe, na nešto više od 40 sekundi do kraja pogodio je do tada neprimetni Solomon Hil, i spustio na samo pola koša razlike.

U narednom napadu domaćina, Majls Tarner je završio na liniji za slobodna bacanja nakon faula Kaningema, pogodio je samo drugo.

Holidej maši na drugoj strani posle tajm-auta, da bi Glen Robinson treći dobio šansu da sa penala dokusuri goste, ali u tome nije uspeo, kako je promašio oba bacanja na 17 sekundi do kraja.

Etvan Mur ne uspeva da pogodi šut za izjednačenja na oko pet sekundi do kraja, Gelovej potom šalje Majlsa Tarnera na bacanja, koji sa dva pogotka postavlja konačan rezultat.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Pol Džordž sa 19 poena, pola koša manje dodao je mladi Majls Tarner ali uz 12 skokova. Kreator igre Pejsersa Džef Tig je upisao 16 poena i deset asistencija, dvocifreni su bili i Tadeus Jang sa 17, kao i Al Džeferson sa 10 postignutih poena.

Poraženom sastavu je nedostajao Entoni Dejvis, koji je morao da napusti igru nakon 23 minuta provedena na terenu, zbog povrede koju je zadobio tokom nezgodnog doskoka. On je i pored toga bio najefikasniji sa 16 poena, dok su po 15 dodali Terens Džouns i Etvan Mur.

Tajrik Evans je dodao 12 poena, pola koša manje postigao je Džru Holidej, dok je deset poena upisao novajlija Badi Hild.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke