Pavlović pogurao "Valjak" ka plej-ofu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.01.2015.
18:44
Izvor: Sportske.net

Trinaestostruki uzastopni šampion Srbije napravio je u nedelju veoma važan korak ka plasmanu u plej-of fazu regionalnog takmičenja pošto je u hali "Pionir" savladao Cedevitu u derbi susretu 16. kola.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Strepeli su navijači Partizana NIS a trener Duško Vujošević prizivao čudo pred duel sa Cedevitom a ponovo se ispostavilo da crno-beli imaju šampionsko srce te da u kriznim situacijama umeju da odigraju na rezultat.

Večeras je u okviru derbi susreta 16. kola ABA lige Partizan ugostio Cedevitu i slavio rezultatom 76:64 (16:7, 23:17, 21:20, 16:20) čime je napravio važan korak ka plasmanu u plej-of fazu regionalnog takmičenja.


Devetu pobedu u sezoni izabranici Duška Vujoševića ostvarili su zahvaljujući odličnoj partiji Saše Pavlovića, sjajnoj timskoj igri u defanzivi, ali i frenetičnoj podršci "Grobara" kojih je večeras bilo blizu 7.000 u hali "Pionir".

Već u prvoj četvrtini Partizan je pokazao kurs kojim će teći večerašnji meč pošto je uz 16 datih poena uspeo da spusti rivala na svega 7 poena za 10 minuta!

Nešto više poena videli smo u drugoj četvrtini ali je ponovo Partizan bio taj koji je diktirao tok utakmici i držao situaciju pod kontrolom, da bi na poluvreme otišao sa prednošću od 15 poena razlike.

Krucijalna je bila u prvih 20 minuta defanzivna igra crno-belih koji su limitirali tim Jasmina Repeše na 1/13 u šutu za tri poena pa je agresivnom borbom u reketu protivnik tokom prvog poluvremena stigao do svega 24 poena.

Partizan
Foto: Beta/BranislavBožić/Ev

Pokušala je Cedevita da već na startu drugog dela smanji prednost crno-belih i uhvati priključak ali je u odsudnim momentima Partizan u svojim redovima imao raspoložene Pavlovića, Andrića i Milosavljevića koji su uspevali da pogode u kriznim situacijama.

Utakmica je prelomljena sredinom poslednje deonice pošto Cedevita nije uspevala da smanji prednost Partizana ispod deset poena a crno-beli su u određenim trenucima stizali i do maksimalnih "+18".

Ostaće možda žal što Partizan nije uspeo da održi nešto veću prednost i napadne prednost kojom je Cedevita slavila u Zagrebu što znači da će hrvatski sastav biti bolje plasiran na tabeli u slučaju istog broja pobeda i poraza kao Partizan.

Najefikasniji pojedinac pobedničkog sastava bio je Saša Pavlović sa 19 poena i 3 skoka ali ne treba zaboraviti ni učinak Mihajila Andrića (14 pts) i Dragana Milosavljevića (10 pts).

U poraženom timu istakli su se Bilan (20 pts i 12 sk) i Babić (14 pts), a dvocifren učinak ostvario je i Pilepić sa 10 poena.

Partizan nakon večerašnjeg trijumfa nad Cedevitom ima 9 pobeda i 7 poraza pa plasman u plej-of deluje mnogo izvesniji premda crno-bele tek čeka velika borba za mesto među četiri najbolje ekipe u ligaškom delu regionalnog takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke