Paunić dobio mnogo pohvala posle meča sa Realom

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.04.2017.
12:06
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš Ivan Paunić odigrao je još jednu sjajnu partiju.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

U utakmici 27. kola Endesa lige, koju je njegova Fuenlabrada izgubila od trenutno prvoplasiranog tima Evrolige madridskog Reala sa 99:101, srpski košarkaš je za samo 22 minuta, koliko je proveo na parketu, uspeo da  postigne 17 poena.

Ekipi iz predgrađa španske prestonice je malo nedostajalo da iznenade "kraljevski klub" pošto su bili u vođstvu u većem delu utakmice.

''Utakmica sa Realom je bila jedna od boljih ove sezone. Bukvalno su poslednja dva minuta presudila u njihovu korist, zbog većeg iskustva i većeg broja jakih utakmica. Ostaje žal, ali okrećemo se novoj utakmici i borbi za plej-of. Trudio sam se da dam svoj maksimum i odigram što bolje mogu. Posle utakmice je bilo mnogo pozitivnih kritika, što je motiv više za veći rad i zalaganje'', kaže Paunić.

Jedan od razloga zašto je Fuenlabrada bila na korak od velikog iznenađenja jeste to što je odlično branila Luku Dončića, koji je jedan od glavnih uzdanica Reala, uprkos činjenici da ima samo 18 godina.

''Luka je vanserijski talenat, neverovatan je. Za njega imam samo reči hvale. Takođe, mogu da kažem da je bez obzira na nešto slabiji ofanzivni učinak imao značajan doprinos u pobedi Reala'', istakao je Paunić.

Do kraja regularnog dela sezone u Endesa ligi ostalo je još sedam kola, a Fuenlabrada još ima šanse za plej-of, samo će zavisiti koliko od svojih rezultata, tako i svojih rivala.

''Može se reći da je ova sezona približno dobra kao prošla, trenutno smo na dve pobede od plej-ofa. Nadam se da ćemo do kraja sezone uspeti da izborimo mesto u nokaut fazi. Što se tiče moje igre, mogu samo da kažem da se naporan rad isplatio i da svojim partijama uvek pokušavam da što više doprinesem uspesima ekipi'', naglasio je Paunić.

U prvom delu sezone, Fuenlabrada je igrala u visokom ritmu, s obzirom na obaveze i veliki broj utakmica u Evrokupu, gde su zaustavljeni u Top 16 fazi.

''Ova sezona je mnogo napornija od prethodne. Pružili smo veliki broj dobrih partija i u domaćem prvenstvu i u Evrokupu, gde smo bili blizu plej-ofa. Nedostajala nam je samo jedna pobeda, a igrali smo u jakoj konkurenciji sa veoma kvalitetnim ekipama poput Gran Kanarije, Mursije i Lokomotive'',
otkrio je srpski košarkaš.

30-godišnjeg Paunića i ekipu Fuenlabrade ovog vikenda čeka pauza, pošto su na programu dueli 28. kola Endesa lige, a naredno iskušenje imaće 16. aprila kada će gostovati Mursiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Tuesday, 04.04.2017
13:35

Ako ne bude ni na sirem spisku, onda stvarno...