Paunić: "Da ponovimo rezultate iz prethodne godine"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.01.2017.
13:51
Izvor: Sportske.net

Sjajna 2016. godina je iza našeg iskusnog beka Ivana Paunića, koji konstantno pruža odlične partije u dresu Fuenlabrade, a srpski košarkaš veruje da će predstojeća biti jednako uspešna.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Ivan Paunić je dao veliki doprinos plasmanu španskog tima u TOP 16 Evrokupa, a kao poslednja potvrda vrhunske forme srpskog internacionalca stigao je plasman u Top 10 strelaca španske lige u 2016. godini.

"To je za mene svakako veliki uspeh, ali i velika obaveza da i u 2017. još više radim i podignem igru na još viši nivo. Godina iza mene bila je prilično naporna. Kada je reč o mojim rezultatima i poenima, tekuća sezona je počela bolje nego prošla i nadam se da ću je tako i završiti.  Krenuli smo veoma dobro, imali smo težak raspored i brojne sitne povrede, a uz to igramo uspešno i Evrokup" objašnjava Paunić.

Srpski košarkaš je u prošloj kalendarskoj godini postigao ukupno 497 poena (13.5 u proseku) po čemu je bio deveti strelac španskog šampionata.

Prvi je Džejsi Kerol sa 655, drugi Serhio Ljulj sa 621, a treći Aleks Mumbru sa 514. Na listi je još jedan srpski košarkaš, Stevan Jelovac na deobi sedmog mesta sa 499 poena.

"Klupske ambicije su da ove sezone ponovimo približno dobar rezultat iz prošle, kada smo igrali završnicu Kupa kralja i plej-of. Nadam se da ćemo uspeti. Najbitnije je da sezona prođe bez ikakvih povreda i da nastavim ovako kako sam počeo, a posle ćemo da vidimo" kaže Ivan Paunić.

Ekipa nastavlja takmičenje u TOP 16 fazi Evrokupa, gde će imati jaku konkurenciju u Gran Kanariji, Mursiji i Lokomotivi Kubanj.

"Uspeli smo da se plasiramo u drugi krug i pored toga što smo bili u veoma jakoj grupi. U konkurenciji sa Himkijem, Lijetuvos Ritasom, Albom i Bilbaom, završili smo na drugoj poziciji, što je fantastičan rezultat" zaključio je Paunić.

Ekipa Fuenlabrade večeras gostuje Mursiji u prvom kolu druge faze Evrokupa, dok će ovog vikenda dočekati Baskoniju u 16. kolu španskog šampionata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Leks Lutor
Wednesday, 04.01.2017
15:23

od kako je bio sa Anom Ivanovic mnogo je poboljsao sut. Preporucio bih to i zvezdinim bekovima Jovicu ,Lazicu i Dangubicu...