Pašutin: "Zvezdini 'snajperisti' uvek spremni za pucanj"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.11.2016.
14:07
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Uniksa Jevgenij Pašutin bio je vrlo slikovit na konferenciji za medije pred duel sa Crvenom zvezdom mt:s. Ruski strateg poručio je da njegov tim mora da se pazi "snajperista" iz spoljne linije.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

Šesto kolo elitnog košarkaškog takmičenja počeće duelom Uniksa i Crvene zvezde mt:s u Kazanju, što će za ekipu Dejana Radonjića predstavljati prvo u nizu od tri gostovanja.

Aktuelni šampion Srbije do sada nije imao prilike da u Evroligi odmeri snage sa Uniksom ali Zvezda i ruski sastav igrali u polufinalu Evrokupa u sezoni 2013/2014 kada je klub iz Kazanja poražen u Beogradu ali je u revanšu nadoknadio 11 poena zaostatka.

Trener košarkaša Uniksa Jevgenij Pašutin istakao je pred sutrašnji meč da njegov tim čeka veliki izazov protiv ekipe koja na šuterskim pozicijama ima "snajperiste".

"Crvena zvezda je atletska ekipa, sačinjena uglavnom od srpskih košarkaša. Poseduju nekoliko stranaca na pozicijama 'jedan' i 'dva'. Radi se o 'snajperistima' koji mogu da pripucaju u svakom trenutku. Moramo da budemo oprezni i pokušamo da zatvorimo reket i liniju za tri poena" rekao je Pašutin.

Ekipa Uniksa ostvarila je prvu pobedu u Evroligi tek u petom kolu ali se radilo o kapitalnom skalpu pošto je savladana Fenerbahče i to u sred Istanbula.

"Predstojeća utakmica ima veliki značaj za nas. Pobedili smo u Turskoj uz dosta poteškoća a Zvezda je kvalitetan i snažan rival koji je uspeo da savalada Barselonu. Moramo da budemo kompaktni kako im ne bismo ostavili prostora" istakao je Marko Banić.

Utakmica 6. kola Evrolige izmežu Uniksa i Crvene zvezde mt:s na programu je u četvrtak od 17 časova, a za ekipu Dejana Radonjića to će biti prvo u nizu od tri gostovanja. Nakon Uniksa crveno-beli idu u goste Ciboni i Bambergu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke