Paspalj ima originalan predlog za spas srpske klupske košarke, ali i fudbala!

Autor: Darko Mitrović
subota 17.06.2017.
18:25
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

O privatizaciji se godinama polemiše u Srbiji, mnogi je predlažu kao rešenje za finansijske probleme naših klubova, i to nije ništa novo. Paspalj je izneo nov predlog kada je u pitanju način izvođenja privatizacije.

BETA/BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DR
BETA/BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DR

Povezane vesti

Svedoci smo i ovih dana - i Partizan i Crvena zvezda mts ponovo su u velikim finansijskim problemima i ovo leto doneće novu neizvesnost kada su naši najbolji klubovi u pitanju.

Crno-beli su ostali i bez predsednika Nikole Pekovića i bez trenera Džikića, a i Zvezda će imati muke da zadrži trenera Dejana Radonjića i nekolicinu ključnih igrača.

Ako se ništa suštinski ne promeni u narednom periodu, finansijskih problema će biti i dalje, ali za to vreme naš proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj predlaže rešenje za spas srpske klupske košarke, ali ne samo košarke, nego i fudbala.

On, naime, smatra da bi fudbalski i košarkaški klubovi trebalo da budu privatizovani ''u paketu'' i da se tako košarkaški klubovi na neki način ''šlepaju'' uz fudbalske.

''Da se ne lažemo - košarka nije profitabilan sport. Stoga bi privatizacija košarkaških klubova trebalo da bude sprovedena u paketu sa prodajom fudbalskih klubova! Samo tako i nikako drugačije. Ne vidim drugi način da naš trofejni sport opstane.

Košarkaški klubovi, nažalost, nebitni su u svetu biznisa jer ne donose pare. Zato, samo šlepajući se uz neke nove fudbalske gazde bi i košarka preživela. Slično rade Barselona, Real, Fenerbahče...''
, objašnjava Paspalj u izjavi za ''Alo''.

A dok se to ne dogodi, Paspalj smatra da država mora da pomaže našim košarkaškim klubovima, jer bez toga njima opstanka nema.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoSi
Sunday, 18.06.2017
07:58

Paralelno sa propašću (čitaj privatizacijom) srpske privrede,propadali su lagano i sportovi. Gde je srpski rukomet danas,a setite se Metaloplastike i Sintelona. Gde su Hemofarm,BFC,Beopetrol (IMT),Beobanka?

avatar
R E V O L T
Saturday, 17.06.2017
18:47

Apsolutno se slazem sa njim.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 18.06.2017
10:01

Šta misliš o onom čoveku iz Amerike koji kaže da bi privatizovao Slobodu?

avatar
R E V O L T
Sunday, 18.06.2017
19:26

Nisam cuo za njega, ne znam o kome se radi.

avatar
Saturday, 17.06.2017
18:33

Ne treba pomagati nikom. Imaju ogromne plate dok se bolnice raspadaju. Od novca naroda koji nema za hranu davati klubovima gde mešetare razni je ludost!

avatar
Dikan
Sunday, 18.06.2017
10:57

Treba im pomoci da se privatizuju (naci kupce i otpisati dugove prema drzavi) i naravno doneti zakon, po kojem se zabranjuje drzavnim firmama da sponzorisu klubove.