Paskval: "Marjanović je Zvezdina najjača karika"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 22.01.2015.
15:33
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Barselone Ćavi Paskval okarakterisao je predstojeći duel sa Crvenom zvezdom Telekom kao "jedan u nizu teških u TOP 16 fazi" i dodao da je njegov tim spreman za iskušenje.

fcbarcelona.es/Victor Salgado
fcbarcelona.es/Victor Salgado

Povezane vesti

Barselona u petak od 20 časova i 45 minuta dočekuje crveno-bele u okviru 4. kola TOP 16 faze Evrolige a domaćin u meč ulazi sa skorom 1-2, dok Zvezda za sada ne zna za pobedu.

Govoreći o predstojećem susretu trener Barselone je u prvi plan stavio centra crveno-belih Bobana Marjanovića.

"Marjanović je vrlo specifičan igrač, on je pojedinac koji daje identitet ekipi iz Beograda. Čitava koncepcija Zvezdine igre bazira se na njegovom učinku a mi smo spremili taktička rešenja kako bismo ga učinili manje opasnim" rekao je Paskval.

Strateg Barselone dodao je da će publika odigrati jako bitnu ulogu u sutrašnjoj utakmici jer veruje da protivnička ekipa koja dođe u "Blaugranu" mora da bude pod pritiskom koji i Barsa oseća na gostovanjima.

"Pored Marjanovića Zvezda ima dvojicu Amerikanaca ali i nekolicinu mladih i talentovanih igrača spremih da zablistaju u svakom trenutku. Zvezda je na prethodne tri utakmice pokazala da može da odigra dobro a porazi su bili rezultat pada u završnici" objasnio je Paskval.

Sa rečima trenera Paskvala složio se i Aleks Abrines koji je najveću Zvezdinu snagu prepoznao u tandemu Vilijams - Marjanović, odnosno u mladosti koja karakteriše crveno-bele.

"Svaka utakmica na domaćem terenu je jako važna. Naredni protivnik ima talentovan tim sastavljen od mladih igrača i sjajnog tandema Marjanović - Vilijams od koga se treba čuvati" rekao je Abrines.

Duel u "Blaugrani" igra se u petak od 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke