Partizanu uspelo što nikome u Evropi nije!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.04.2015.
20:31
Izvor: Sportske.net

Posle prve dve utakmice polufinala plej-ofa između vezde i Partizana, jedno pitanje se samo nametnulo...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Naravno, u komentarima onoga što smo gledali prethodne dve večeri u ''Pioniru'', gotovo svuda provejava rečenica: ''Šta se dešava sa najboljim igračem Evrolige, Bobanom Marjanovićem?''

Sam pogled na njegov učinak u prve dve utakmice deluje nestvarno u poređenjem sa onim što je, u kontinuitetu prikazivao tokom čitave sezone u najjačem evropskom takmičenju, Evroligi.

Naime, u prvoj utakmici, koju je Zvezda dobila sa 73-64, Boban Marjanović je za 19 minuta na terenu upisao četiri poena, uz devet skokova, dok je sinoć, u pobedi Partizana 70-68, učinak Zvezdinog gorostasnog centra bio još skromniji - svega dva poena i osam skokova za 24 minuta u igri.

Ako se sada podsetimo Marjanovićevih evroligaških partija, doći ćemo do zaključka da je ekipa Partizana uspela da uradi nešto što ni jedna jedina ekipa u Evroligi ove sezone nije - da potpuno neutrališe Zvezdinog najvećeg i najjačeg aduta.

Podsetimo, najmanje poena u Evroligi, Marjanović je upisao protiv madridskog Reala u Beogradu, u prvom kolu Top 16 faze takmičenja, kada se zaustavio na devet poena i sedam skokova, za 20 minuta na terenu. A u plej-ofu ABA lige, Marjanović ni posle dva odigrana meča nije uspeo da dođe do tog svog evroligaškog minimuma po broju poena!

U svim ostalim mečevima, a igrao je i protiv Barselone, Makabija, Galatasaraja, Olimpijakosa, Panatinaikosa i mnogih drugih, Marjanović je imao dvocifren košgeterski učinak, koji je uglavnom bio praćen i dvocifrenim brojem skokova.

Ne treba, naravno, da čudi da i Marjanović neki put podbaci, ali i u Partizanu svakako zaslužuju čestitke zbog načina kako su igrali odbranu na Zvezdinom najboljem igraču.

Sve ovo bi, s druge strane, moglo da bude i dodatni motiv Marjanoviću da u narednim, odlučujućim mečevima polufinala, ponovo zablista i protiv najvećeg rivala pokaže zbog čega je ove sezone u Evroligi oborio mnoge rekorde.

Hoće li mu to uspeti, šta vi mislite?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke