Partizanovo buđenje! ''Srce na terenu'' za novi trijumf!

Autor: Darko Mitrović
subota 26.11.2016.
20:55
Izvor: Sportske.net

Osma pobeda Partizana u 11 odigranih mečeva ABA lige! Veličković i drugovi večeras savladali i Mega Leks i zadržali se u vrhu tabele regionalnog takmičenja.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

U utakmici 11. kola ABA lige, Partizan je večeras pred svojim navijačima u hali ''Aleksandar Nikolić'', boljom igrom u drugom poluvremenu slomio otpor talentovane ekipe Mega Leksa i na kraju trijumfovao sa 86-79.

Mega je bolje i borbenije ušla u večerašnji meč, pa je posle nekoliko uvodnih minuta utakmice povela sa ubedljivih 11:2.

Partizan je u tim trenucima delovao bezidejno na terenu, a takav utisak je pojačavala i neuobičajeno ''mlaka'' atmosfera na tribinama, gde se okupilo tek nešto više od tri hiljade gledalaca.

Ipak, Vil Hečer prekida seriju gostiju, potom su usledile i trojke Andrića i Marinkovića, pa su se probudili i Džikićevi puleni na parketu, ali i navijači na tribinama.

Bez obzira na to, Mega Leks je uspevala da održava svoje vođstvo, koje je na kraju prve deonice iznosilo šest poena razlike - 26:20.

Borbeni i motivisani kapiten Partizana Novica Veličković je u 13. minutu prepolovio ovu prednost gostiju, smanjio je na 30:27, a dva minuta kasnije, trojkom Ratkovice Partizan konačno prelazi u vođstvo - 32:31.

Na ulasku u finiš poluvremena, odlični Ognjen Jaramaz je trojkom vratio prednost Megi, ali ne zadugo, pa se na odmor otišlo rezultatom 42:42.

Drugo poluvreme trojkom je otvorio Kostja Mušidi, da bi potom Alfa Kaba odveo Megu na ''plus pet'' - 47:42.

Ali, kad je teško za Partizan, ponovo se razigrao Novica Veličković, čijim poenima je anulirana prednost rivala, da bi potom Stefan Birčević trojkom, a onda i poenima sa penala doneo crno-belima šest poena viška - 60:54.

Ono što je Partizanu večeras nedostajalo, jeste preciznost plejmejkera Vilijama Hečera koji je sredinom drugog poluvremena stigao do 0/7, kada je u pitanju šut za tri poena.

Polovinom poslednje četvrtine, Mega je opet uhvatila priključak, ali na drugoj strani uzvraća Robinson van linije 6.75, pa Stefan Birčević za 69:62 u korist Partizana.

Usledio je tajm aut Milojevića, ali njegov tim u narednim minutima nije imao rešenje na sve boljeg Uroša Lukovića, pa je Partizan održavao vođstvo.

Gosti su potom uspeli da uhvate priključak, ali je veoma važnu trojku za crno-bele postigao Mihajlo Andrić, na dva minuta pre kraja za 81:75.

Minut kasnije, Mega ponovo preti, ali onda, iz gotovo izgubljene situacije, na isteku napada, Vil Hečer konačno pogađa svoju prvu trojku, tek iz osmog pokušaja i rešava meč.

On je bio i najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 16 poena, a Stefan Birčević je upisao 15 poena. Luković je upisao 12 poena i 10 skokova, a Veličković je takođe imao 10 poena i šest uhvaćenih lopti.

Goste je predvodio trio Jaramaz (16), Zagorac (15) i Novak sa 12 postignutih poena.

Megi je ovo sedmi poraz, uz samo četiri pobede od početka sezone u ABA ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 27.11.2016
10:13

Jedan komentar samo?

avatar
Paul George
Saturday, 26.11.2016
22:11

Svaka cast Dziletu i momcima,na borbi,zelji i velikoj pozrtvovanosti!Ovo ostalo iz uprave nije vredno pomena!A Dzikicu i momcima,velika podrska i postovanje!