Partizanova nemoć u Zadru!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.12.2014.
20:49
Izvor: Sportske.net

Nadali su se navijači Partizana da je povratak Pavlovića i Milosavljevića označio i početak serije pobeda, ali su večeras u Zadru ponovo na videlo isplivale slabosti ovog tima crno-belih. Šesti poraz srpskog šampiona u ABA ligi ove sezone...

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Bez suspendovanog trenera Duška Vujoševića, košarkaši Partizana večeras u Zadru nisu ličili na ekipu koja je u proteklih nedelju dana savladala Mega Leks i Crveni Oktobar u Evrokupu.

U derbiju 12. kola ABA lige, Zadar je savladao beogradske crno-bele sa 69-68 i ponovo ih udaljio od vodeće četvorke na tabeli.

Domaći tim je bio bolji rival u najvećem delu meča, konstantno su imali vođstvo koje je početkom drugog poluvremena postalo i dvocifreno - 53:42.

Partizan je zatim uspeo da uhvati priključak, da dođe na tri-četiri poena zaostatka, ali ne i mnogo više od toga.

Doduše, na 20 sekundi do kraja, Mihajlo Andrić je trojkom smanjio na 66-64 i vratio nadu u preokret. Posle tajm-auta, Florens je oba puta precizan sa linije penala, ali je Andrić još jednom trojkom uveo meč u dramatičnu završnicu.

Usledio je novi prekršaj u korist domaćih, Ramljak pogađa samo jedno bacanje, a na tri sekunde pre kraja, dosuđen je prekršaj nad Andrićem, koji je imao priliku da sa linije slobodnih bacanja uvede meč u produžetak.

Ali, pogodio je samo prvo bacanje, Zadrani su na kraju uhvatili lopti i njihovo slavlje je moglo da počne...

Zadrane je do pobede predvodio sjajni Florens sa 24 poena, a uz njega se istakao i Sobin sa 14.

U Partizanu, jedno je Milan Mačvan bio na željenom nivou, sa 14 poena i 13 skokova. Pavlović je upisao 11 poena i 7 skokova, kapiten Milosavljević 11 poena i 6 skokova, a Andrić se probudio tek u samom finišu i na kraju je sakupio ukupno devet poena.

Partizan sada ima polovičan učinak - šest pobeda i šest poraza, Zadru je ovo peta pobeda, od toga već treća uzastopna.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Saturday, 13.12.2014
21:51

Nemam reci.Vrlo lose smo igrali nemam sta da kazem.Vrlo tesko ali vrloo tesko ali ima sanse za plej of.Sreca u nesreci je sto ni ekipe Ne razunajuci zvezdu i buducnost nisu toliko dominantne pa se mozemo juristi jos.Idemo