Partizanova budućnost: "Prvi tim je ostvarenje sna"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 25.09.2017.
16:25
Izvor: Sportske.net

Marko Pecarski i Tadija Tadić planirani su za budućnost Partizana. Trener Muta Nikolić je rekao da mu je dužnost da ih forsira. A šta oni kažu?

ABA/Mornar/Media Pro
ABA/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Partizan počinje sezonu sa vrlo mladim timom. Mladim i neuigranim, ali posle dve godine ima igrača koji je jasno projektovan kao budućnost kluba i, ako sve bude u redu, eventualni nosilac igre za neku godinu.

To je 17-godišnji centar Marko Pecarski. On i 18-godišnji bek Tadija Tadić su igrači za koje je trener Miroslav Nikolić rekao da mu je dužnost da ih forsira.

"Ove sezone smo veoma mladi. Tek smo se skupili i verujem da ćemo igrati sve bolje kako sezona bude odmicala i da ćemo biti dobri na kraju", rekao je danas Pecarski na svom prvom ozbiljnijem susretu sa novinarima od kada je prešao u seniorsku konkurenciju.

On je rekao da je svestan da će sada privlačiti mnogo pažnje, ali i da je spreman na to.

"Kad si igrač Partizana, koji je najveći srpski klub, normalno je da imaš pažnju. Spreman sam na to i ne smeta mi", kazao je on.

A koliki su dometi tima ove sezone?

"Mladi smo veoma, skupili smo se nedavno. U Baru smo izgubili dve utakmice, ali verujemo da će to biti sve bolje, kako se budemo uigravali i trenirali. Što se mene tiče, ja koristim svaku priliku koju mi trener Nikolić pruži da iskoristim na najbolji način. Kakvu god ulogu mi nameni, uvek ću dati maksimum. Ne plašim se odgovornosti, to mi odgovara", rekao je Pecarski.

Marko je sin Miroslava Pecarskog nekadašnjeg prvotimca Partizana, što je činjenica koja igraču mnogo znači. Osim sportskih uspeha, stariji Pecarski je poznat kao popularizator zakucavanja, koje je doneo sa američkog koledža. Posebno njegovo zakucavanje iza leđa je bila novost koja se nije viđala na terenima SFRJ.

"Od kad sam bio mali navijam za Partizan, a sjajan je osećaj znati da ti je otac igrao tu i da je prolazio kroz to što ti prolaziš. A pričao mi je o tom zakucavanju, rekao mi je da je to za to vreme bila velika stvar. Pričao mi je, ali nisam gledao mnogo njegovih utakmica", rekao je Pecarski.

Mladi centar je otkrio novinarima koja su mu dva sna. Odnosno tri.

"Imam dva sna – jedan je da zaigram u Partizanu, a drugi u NBA ligi. Gledam sezonu po sezonu. Sada je najbitnije da se spremim za ovu, da ekipa pokaže što bolji rezultat i da se pokažem u dobrom svetlu. E, i reprezentacija, naravno. Reprezentacija je čast svakom igraču, to se podrazumeva da mi je san", rekao je Pecarski.

Tadija Tadić je godinu dana stariji, odnosno, rođen je 1999. godine. Njemu je takođe ispunjen san.

"Veoma sam srećan što sam u prvom timu Partizana, to mi je san od malena. Mislim da sam se okej snašao. Ja ću davati maksimum na treninzima, ispunjavati šta trener Nikolić traži od mene i koliko budem zaslužio, toliko ću i igrati. A na parketu ću gristi za svaku loptu", rekao je Tadić.

A ambicije?

"Naravno da su ambicije najveće, to je Partizan, veliki klub, a i moje su isto najveće", kratko će Tadić.

Da li si očekivao da ćeš se naći u seniorima?

"Iskreno, ne znam koliko sam očekivao, ali sam sigurno sve vreme sam se trudio da se izborim za tako nešto. Na kraju se to ostvarilo. Pomažu mi stariji, to su iskusni igrači koji su dugo u Partizanu i to mi znači. Jako je teško da iz juniorske lige pređete u seniorsku kategoriju. To je možda najteži stepenik u karijeri. Trudiću se da budem što bolji", rekao je Tadić.

Trener Nikolić je rekao da mu je dužnost da forsira tebe i Pecarskog.

"Meni je to velika čast. Kad trener tako nešto izjavi meni je to još podstrek više da se zalažem, da budem što bolji i iskoristim na najbolji način", rekao je Tadić.

Partizan sezonu počinje u petak, utakmicom protiv MZT-a u Skoplju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Monday, 25.09.2017
21:35

Нисам баш убеђен да ће форсирати младе можда пецарског због шлихтања тати. Храбри мута није баш прославио претходних година. У радничком довео много клинаца нису се наиграли, слично радио храбри радоња. Они бре јуре резултат искључиво брига их за младе. Доказ је што стално наглашава млади млади. Реално ништа од те приче. Живи били па видели.

avatar
MiXPartizan
Monday, 25.09.2017
19:31

Prezadovoljan sam ovim Partizanom, radi se nesto konkretno! Prethodne dve sezone smo izgubili, dovodili polovne i istrosene strance a i domace igrace bez rezultata i nekih prihoda. Sada imamo veoma mlad i perspektivan tim sa par iskusnih igraca. Moci ce da se prodaju, da se rese dugovi a mi cemo moci da napredujemo sto u prethodne dve sezone nije bilo moguce. Ne mozete ocekivati da Partizan dovodi EL igrace jer nismo mezimci kao neki, mi svoj dug moramo da vratimo, s obzirom na to, plan je odlican!

avatar
Man.United99
Monday, 25.09.2017
19:51

Ne znam zasto u svakoj vesti moras da spomenes zvezdu. EL igrace ne mozete dovesti jer ne igrate EL. Inace Partizan je decenijama poznat sto stvara velike talente a zadnjih par godina nista. Nastala je pauza poslije Bogdanovica. Vratite se tome i opet ce t biti evropski vrh

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 26.09.2017
08:08

Nisi u pravu, vi ste od nas u kosarci imali manje para mozda samo dve-tri sezone, u svakoj drugoj sezoni ste imali isto kao i mi ili vise.

avatar
Man.United99
Monday, 25.09.2017
23:51

20 godina ste vi imali sve sponzore sad 20 mi pa ce mo onda da podijelimo. A vi radije pitajtevupravu sto su vam igraci kao sto je Milutinov otisli za dzaba. Dok zvezda jednog osrednjeg Gudurica proda za milion. Zvezda svoje dugove vraca jer inace nebi mogla da igra EL. Mozda kod nas prolazi svasta ali u evropi nemoze

avatar
MiXPartizan
Monday, 25.09.2017
22:39

Ja nigde Zvezdu nisam pomenuo, to sto se pronalazite je druga stvar! A i da sam pomenuo, imam pravo, Partizan je imao rezultat, stvarao igrace, igrao top16 EL u trenutku kada su svi (vazni) sponzori za jednu noc iz KKP presli u vas klub koji god on bio, dug od 16 miliona je tek tako nestao, to sam vam objasnjavao na jednoj od prethodnih vesti samo sto vi to ne zelite da vidite.

avatar
Nicklas Bendtner
Monday, 25.09.2017
16:56

Pecarski ce za par godina biti brutalan igrac ako nastavi da se razvija kako treba. Ima sve karakeristike da postane dominantna 4-5. Ima slicne karakteristike kao Jokic i mislim da ce reprezentacija imati velike koristi od njega.

avatar
Ponos Srbije
Monday, 25.09.2017
18:26

Kao i od Marinkovica 😂

avatar
Nicklas Bendtner
Tuesday, 26.09.2017
13:48

Vidjeces, momak je strasan potencijal.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 25.09.2017
19:11

Ne nego kao od Micica, rakicevica, Lazica, Gudurica, Dangubica, Keselja, Mitrovica, Kuzmica, Stimca itd. Sta je, los ti Bogdanovic?