Partizanov rival se "šteka" da bi igrao u Evropi

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.10.2016.
15:34
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Zelena Gora postao je predmet za podsmeh nakon što su čelnici izdali saopštenje u kojem su objasnili zašto je prvenstvena utakmica izgubljena službenim rezultatom.

plk.pl
plk.pl

Povezane vesti

Neverovatna priča stiže nam danas iz Poljske, a u glavnoj ulozi je klub koji će u tekućoj sezoni igrati protiv Partizana u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona.

Sigurni smo da su ljubitelji košarke čuli za Zelenu Goru jer se radi o poljskom šampionu koji je prošle sezone igrao u Evroligi. Upravo je Zelena Gora došla u poziciju da utakmicu 3. kola poljskog šampionata izgubi službenim rezultatom!

Razlog?

Propisi poljske lige nalažu da svaki klub u rosteru koji prijavljuje za meč mora da ima najmanje šest igrača sa poljskim državljanstvom, a Zelena Gora je na gostovanje Plfarmeks Kutnu došla sa samo pet domaćih igrača.

Zvaničnici lige su munjevito reagovali i registrovali utakmicu službenim rezultatom, ali je tek tada usledila rekacija predstavnika Zelene Gore zbog koje se ovog popodneva ljubitelji košarke "sprdaju" sa poljskim klubom.

U zvaničnom saopštenju Zelene Gore, pored izvinjenja navijačima, stoji da je do poraza za "zelenim stolom" došlo usled problema koje je klub imao u organizaciji puta za Italiju na meč sa Dinamo Sasarijem.

Kako su objasnili predstavnici Zelene Gore, finansijska sredstva koje je klub morao da izdvoji za put u Italiju uticala su na to da na gostovanje Kutnu krene samo deset igrača među kojima je samo pet imalo poljski pasoš što je i dovelo do poraza službenim rezultatom.

Zelena Gora u svojim redovima ima petoricu stranaca među kojima je i bivši košarkaš Partizana Dejan Borovnjak, a tu je i Crnogorac Nemanja Đurišić.

Sada ostaje da se vidi da li će se Zelenoj Gori isplatiti "štekanje" i hoće li na premijeri u FIBA Ligi šampiona uspeti da ostvari pobedu protiv Dinamo Sasarija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke