Partizanov častan otpor prvaku Evrope

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.09.2017.
20:27
Izvor: Sportske.net

Očekivana pobeda Fenerbahčea u Beogradu, crno-beli nisu uspeli da je ugroze pred oko pet hiljada svojih navijača.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

U prijateljskoj utakmici koja je večeras odigrana u hali ''Aleksandar Nikolić'', Fenerbahče je savladao domaći Partizan sa 82-68.

Kako se i očekivalo, početak meča obeležile su ovacije navijača Partizana treneru Fenerbahčea Željku Obradoviću, kao i bivšem košarkašu crno-belih Janu Veselom.

Njima je Partizan uručio prigodne poklone pre početka meča, a pozdravljeni su i ''srebrni'' sa Evrobasketa, trener Partizana Miroslav Nikolić i košarkaš Fenerbahčea Marko Gudurić.

Kada je sama utakmica u pitanju, Fenerbahče je ušao mnogo bolje u ovaj meč. Poveli su gosti sa 8:0, nakratko je Partizan prekinuo tu seriju, ali se prednost ekipe Željka Obradovića iz minuta u minut uvećavala, pa je Fener imao i 17 poena prednosti (24:7).

Ipak, finiš prvog kvartala donekle je pripao crno-belima koji su uspeli sa razliku smanje na 27:16.

Druga četvrtina donela je u svom uvodnom delu mali broj poena na obe strane, crno-beli nisu dozvoljavali rivalu da stekne ubedljiviju prednost, već je, naprotiv, u finišu prvog poluvremena, posle dve trojke Marka Pecarskog, smanjila na 37:32.

Foto: Sportske.net/Pavle Knežević
partizan fenerbahce

Tim rezultatom se ušlo u treću deonicu, u nastavku je Obradovićev tim bez većih problema održavao prednost, na kraju je ona ponovo postala ubedljiva, iako crno-beli nisu ostavili loš utisak tokom drugog poluvremena.

Debi u dresu Partizana večeras je imao i novi plejmejker Patrik Miler, koji je meč završio sa devet postignutih poena.

Džejms Nanali je sa 18 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a u Partizanu se istakao Vanja Marinković sa 13 poena. Najdžel Vilijams-Gos je upisao 12.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 27.09.2017
18:06

Istambulski gradski derbi.

avatar
Manitu
Wednesday, 27.09.2017
02:13

Sve casni porazi 14-20-30 razlike.Na sta nam spala kosarka

avatar
Tuesday, 26.09.2017
21:05

Dva Evropska šampiona💪💪💪

avatar
Zlatko_M
Tuesday, 26.09.2017
20:58

Pod hitno petica, da Djoko bude drugi centar eventualno a Obrad nista bolji od Djumica nije... Tu smo najtanji ubedljivo... Sve u svemu klinci su se lepo pokazali i vidi se da tu ima dosta potencijala... Gavrilovic mi se isto ne svidja ali se bar trudi ali najvise me nervira Andric koji je tu godinama i potpuna stagnacija a sad treba da bude jedan od vodja jer ima iskustvo, uzaas... Ali srecan sam kad vidim talentovanu decu na parketu a to konacno ove sezone imamo! Gos i Miler mislim da je suvisno komentarisati, dobra pojacanja

avatar
brekbaCh1
Wednesday, 27.09.2017
02:18

Andric je, najgori igrac Partizana u istoriji, tvrdim.