Partizane, uči od Zvezde!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 22.10.2015.
10:07
Izvor: Sportske.net

Doskorašnji trener košarkaškog kluba Partizan Duško Vujošević smatra da crno-beli imaju dosta toga da nauče od svog večitog rivala.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Duško Vujošević sa distance i bez titule trenera KK Partizan na čitavu situaciju u srpskoj košarci, ali i fudbalu izgleda gleda drugim očima.

Predsednik Jugoslovenskog sportskog društva se u razgovoru za 'Sport' dotakao teme fudbalskog kluba, pre svega rukovodstva na čiju je adresu izneo niz kritika.

"Glavni uzrok problema je sistem biranja rukovodstva odnosno određenih tela, od Zbora preko Skupštine i na dalje. U Partizanu je napravljen sistem koji ide na ruku glasaškoj mašini.",
rekao je Vujošević, te izneo poređenje sa Crvenom zvezdom.

"Ne kažem da imaju mnogo bolji sistem, ali jeste bolje od onoga koji se radi u Partizanu. Zvezdin sistem na minimum smanjuje mogućnost manipulacije prilikom biranja rukovodstva. Partizan ima dosta toga da nauči od Zvezde.", ističe Vujošević.

Interesantno, predsednik JSD Partizan izneo je i svoje mišljenje o prefiksu 'Jugoslovensko' ispred organizacije koju vodi.

"Jugoslavija je bila jedna velika časna država, gde smo proživeli lep period naših života. Ono što podseća na to doba, makar i na navedeni način, valjda bi trebalo da bude lepa nostalgija, a ne da se ukida", rekao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Thursday, 22.10.2015
14:19

Ucite malo od boljih

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Thursday, 22.10.2015
12:20

Sto se tice jugoslovenskog u JSD, lepo je to sto je neko nostalgican i ostalo ali je iz moga ugla malo neozbiljno, jer ukoliko sam dobro upucen svi clanovi JSD su u Srbiji a Jugoslavija vise nepostoji ali u krajnjoj liniji je skroz nebitno JSD, SD ili sta vec...

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Thursday, 22.10.2015
13:14
avatar
Thursday, 22.10.2015
12:03
avatar
Trener u romingu
Thursday, 22.10.2015
11:34

A izbija iz njega hteo on da prizna ili ne njegova ljubav prema Crvenoj Zvezdi...

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Thursday, 22.10.2015
10:12

Predsednik Sportskog društva Duško Vujošević podseća na obećanja koje je nova uprava dala kada je preuzela rukovođenje fudbalskim klubom.n- Rekli su da će doneti osam miliona evra, da će rešiti pitanje vlasništva u kratkom roku na pravno valjan način, da će na Teleoptiku biti napravljen dom za mlade igrače, ali sada imamo situaciju da ništa od obećanog nije realizovano. Kadrovsku politiku u fudbalskom klubu, pa čak i u košarkaškom, u određenim momentima i u Sportskom društvu, vodi čovek koji nema funkciju, nema iskustvo, već je navijač - rekao je Vujošević, da bi u nastavku objasnio na kojeg čoveka je mislio.n- Reč je o Novaku Nediću, generalnom sekretaru Vlade Srbije, koji bez ikakve moralne i materijalne odgovornosti menja trenere, vodi kadrovsku politiku, ponaša se kao da je klub njegov. Mislim da bi ljudi koji stoje iza njega trebalo da se sete svojih obećanja kako bi počeli da ispunjavaju plan ili da se sklone sa svojih pozicija. Pod ovim vođstvom većina klubova u JSD Partizan svesno je pristalo na drugorazrednu ulogu. Novak Nedić je mlad čovek koji je vatreni navijač Partizana, ali i sam priča da neke ljude voli više nego Partizan, pa onda ispunjava njihove želje pre nego što iste budu izrečene - rekao je Vujošević, dok se Novak Nedić nije javljao na telefon.

avatar
Doktor ijopet
Thursday, 22.10.2015
17:08

Ja sada zbog svega ovoga sto si napisao necu moci da jedem ceo dan.

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Thursday, 22.10.2015
17:41

Ti mi vec odavno bas tako delujes, lupetas kao da si jako gladan Hahaha Sta je bilo, nema sendvica od gazde sad kad je protivnik ovako pobedio? :-D

avatar
Doktor ijopet
Thursday, 22.10.2015
10:11

Dobro znamo da treba da uce od nas, nego jel ovaj vrhunski strucnjak nasao sebi neki angazman ili mu je tesko da se odluci zbog ponuda koje stizu svakodnevno na njegovu adresu?

avatar
ludjak
Thursday, 22.10.2015
13:34

Ima ponude da glumi u svedskim akcionim.... Kazu 15 godina iskustva je neprocenljiva vrednost.......