Partizane, oprez! ''Braća'' spremila dalekometnu paljbu! (20:00h)

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.02.2017.
11:32
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana večeras igraju prvu utakmicu šesnaestine finala FIBA Lige šampiona, protiv solunskog PAOK-a.

Beta/ABA liga/Partizan NIS/Miroslav Todorovic/Ds
Beta/ABA liga/Partizan NIS/Miroslav Todorovic/Ds

Povezane vesti

Utakmica je na programu u Solunu od 20 časova, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Klub iz Soluna se potrudio da na vema lep način najavio večerašnji dvoboj, podsećajući na nekadašnje susrete ''crno-bele braće'', kao i da je od poslednjeg gostovanja Partizana u zvaničnim mečevima protiv PAOK-a prošlo 9.886 dana.

Opširnije o tome čitajte OVDE, a Solunjani su na svom Tviter profilu otkrili i detalj sa jučerašnjeg treninga, tokom kojeg su košarkaši PAOK-a usavršavali šut za tri poena. I kao što se iz priložene sekvence vidi, dobro im je išlo...

Najavljujuči utakmicu, trener Partizana Aleksandar Džikić je posebno apostrofirao od koga njegovom timu preti najveća opasnost.

''Imaju dobar 'sajz' na centarskim pozicijama, spolja su glavni strelci Šibert i Mekfaden, unutra prva opcija Klanton. Domaći deo ekipe iskusan, plus nekoliko Grka u pravim igračkim godinama'', objasnio je Džikić.

Što se tiče crno-belih, oni su u Solun stigli osokoljeni pobedom u ''večitom derbiju'' nad Crvenom zvezdom mts (86:81), ali je i PAOK prošlog vikenda bio bolji od velikog gradskog rivala, ekipe Arisa, koju je savladao sa 62:58.

Trener Partizana je u Solun poveo ukupno 14 košarkaša, pa će moći da eventualno napravi i neke izmene u odnosu na minuli derbi sa Zvezdom, kada su prekobrojni bili Robinson i Karahodžić.

Ono što je Džikić takođe naglasio jeste da je svaki koš bitan, da je neophodna maksimalna koncentracija čitavim tokom meča, s obzirom da nije svejedno sa kakvim ishodom će se Partizan vratiti u Beograd, uoči revanša koji je na programu 22. februara.

Podsetimo, u prvoj fazi takmičenja, PAOK je zauzeo četvrto mesto u Grupi C, iza Liona, Neptunasa i Oldenburga, a Partizan je bio treći u Grupi E, iza Bešiktaša i AEK-a.


--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke