Partizan u Zagrebu sa 16 igrača, jedan sigurno ne igra, dvojica pod upitnikom!

Autor: Beta Beta
petak 17.03.2017.
17:10
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa Jadranske lige protiv Cedevite očekuje beskompromisnu borbu i dodao da dosadašnji rezultati oba tima nemaju nikakav značaj.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Polufinalna serija Jadranske lige igra se na dve pobede, a prvi meč između Cedevite i Partizana igraće se sutra od 19.00 u Zagrebu.

"Nadam se da da ćemo igrati košarku koja će se svideti ljudima pre svega zato što je takmičarska i beskompromisna. Generalno borimo se za nešto i ne treba očekivati lepršavost i 'umiranje u lepoti', posebno što ni jedan ni drugi tim nisu takvi", rekao je Džikić novinarima u Zagrebu.

On je dodao da crno-beli pred početak plej-ofa nemaju rezultatski imperativ.

"Generalno, rezultatskog imperativa nemamo, jer ono što smo na nivou kluba planirali to i radimo. Pošto volite definicije, Cedevita je recimo favorit na papiru, ali to ne znači ništa ni njima, a ni nama. Očekujem da i jedni i drugi budemo potpuno rešeni da damo sve od sebe, ne očekujem ništa manje od toga", kazao je Džikić.

Trener crno-belih ocenio je da je Cedevita tim "sa velikim brojem radnika" i da crno-beli prema njima imaju veliko poštovanje.

"Pokušaćemo neke stvari iz prethodnih utakmica da ne ponovimo, ali i nešto popravimo. Dvaput smo igrali protiv njih i oba puta izgubili, videćemo da igramo što bolje možemo", rekao je Džikić.

On je dodao da su u Zagreb na prvu utakmici plej-ofa Jadranske lige doputovali sa 16 igrača, među kojima je i Kenan Karahodžić, ali koji neće nastupiti.

"Sutra ćemo videti ko će da igra, pod znakom pitanja su (Džamont) Gordon i Luki (Uroš Luković) koji je imao upalu uha ove nedelje", rekao je Džikić.

Kapiten Partizana Novica Veličković rekao je da prava borba tek počinje, s obzirom na to da se ušlo u završnicu šampionata.

"Svi smo se borili da uđemo četiri, sada ide ono pravo, a to je borba za trofej. Kao što sam par puta rekao, trofej niko neće da ti pokloni, moraš da dodješ do njega. Pred nama je ekipa koja nas je dvaput dobila, ali to je sada iza, nadam se dobroj borbi za ulazak u finale", rekao je Veličković.

Cedevita je u oba ovosezonska duela pobedila Partizan, a trener zagrebačkog tima Veljko Mršić kaže da to nema veliki značaj.

"Ovo što je bilo do sada to je jedno, sada počinje plej-of, i te prethodne utakmice ne znače ništa, ne znači da smo bolji i ne mogu biti smernica ka prvoj utakmici u plej-ofu. Moramo dobre stvari iz tih utakmice da zadržimo, a one loše da popravimo. Sutra je naš cilj jda budemo maksimalno spremni, želimo da odigramo dobru utakmicu i da odgovorimo na zahteve koje stavimo pred nas i tako da pokušamo da ostvarimo prvu pobedu", rekao je Mršić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igor Tambur
Friday, 17.03.2017
22:43

A sto konstantno neko ne igra Gordon neznam dal je sastavio dve utakmice dokle vise pitam

avatar
Dr_znate_koji
Friday, 17.03.2017
20:40

Imaju roster od 16 igraca a sta igraju? Zvezda igrala 3 meseca sa jednim plejom i 6 meseci sa jednim centrom. Drzavo, jadna li si...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 17.03.2017
18:16

Mi smo doputovali sa svim igracima koje imamo, a pola ili bar trecina njih (a sigurno Robinson Kruso, Kenan i Kopriva koje je neka poplava donela u Partizan) nije iliti nisu ni za to da predje/predju prag Pionira.