Partizan sve moćniji pred odlučujuće bitke!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.12.2016.
20:40
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana nastavili sa pobedama u ABA ligi i dodatno se učvrstili na drugoj poziciji na tabeli.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

U drugoj utakmici 15. kola ABA lige, Partizan je večeras pred svojim navijačima u hali ''Aleksandar Nikolić'' savladao ekipu skopskog MZT-a sa 91:76.

Crno-belima je ovo dvanaesti trijumf u regionalnoj ligi ove sezone, uz samo tri poraza i sve su bliži plasmanu u plej-of, mada ih ključne utakmice u toj borbi tek očekuju, počev od gostovanja Ciboni u Zagrebu u sledećem kolu.

Za razliku od meča u Poljskoj protiv Zelene Gore, gde su nastupili bez četvorice prvotimaca i trenera Džikića, Beograđani polako kompletiraju svoje redove, pa smo večeras na delu videli i Džikića i kapitena Veličkovića i Frenka Robinsona.

Prvi deset minuta ovog meča obeležila je ravnopravna borba, Partizan nije uspevao da nametne svoj ritam igre, što su gosti iskoristili i stekli blagu rezultatsku prednost u tom periodu.

Ipak, u drugoj četvrtini sve je počelo da dolazi na svoje mesto. Razigrao se Novica Veličković, efikasan je bio i Branislav Ratkovica, važnu trojku pogodio je i Vanja Marinković i usledio je preokret u korist Partizana.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 47:42 za domaće, a najlepšu akciju u tom periodu izveo je Novica Veličković, u saradnji sa Kenanom Karahodžićem.

Sličan razvoj događaja i u drugom poluvremenu. Skopljanci su u trećoj deonici uspeli da priprete i dođu na samo poen zaostatka (57:56), ali onda Veličković ponovo počinje da ''rešeta'', trojkom je odveo svoj tim na ''plus četiri'', potom i dodatno uvećao prednost crno-belih, koja je u poslednjem kvartalu konačno postala i dvocifrena.

Ponovo je odličan bio i Adin Vrabac, junak utakmice protiv Zelene Gore, koji kako sezona odmiče postaje sve značajniji deo Džikićevog tima.

Pitanje pobednika rešeno je na dva minuta do kraja, posle dve vezane trojke Birčevića i Hečera, uz jedno efektno bacanje Adina Vrapca na parket i osvojenu loptu.

Partizan je u tim trenucima poveo sa 88-73 i slavlje crno-belih moglo je da počne.

Novica Veličković bio je najefikasniji u Partizanu sa 21 poenom (4/7 za dva, 3/4 za tri poena) i pet skokova, a pratili su ga Birčević sa 13 i Hečer sa 12 poena. Adinu Vrapcu je malo nedostajalo za ''dabl-dabl', pošto je meč završio sa 10 poena i devet skokova, uz šest asistencija.

Skopljance su predvodili Sinovec sa 20 i Skot sa 15 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko
Saturday, 24.12.2016
23:03

Bilo bi dobro da zavrsimo drugi,,, Da pobedama u polufinalu izborimo finale sa dva nasa kluba.. naravno, ako i zvezda pobedi, sto je ipak realno...

avatar
Saturday, 24.12.2016
23:38

Pa i nije bas kad malo bolje razmislis:-D

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 24.12.2016
22:00

Bravo ljubavi 👏💪❤

avatar
Saturday, 24.12.2016
21:52

Treci danas, dobro. Svaka cast momcima!

avatar
Nikola Bizmark
Saturday, 24.12.2016
21:46

Naslov vam je nerealan,gledao sam mečeve Partizana i prethodnih godina,i dalje smatram da igramo očajno,danas mogu da izdvojim Vrabca koji je bio bolji nego ranije(Veličković bio najbolji) ali i dalje igramo divlje,bez plana,ja zaista ne znam kako smo drugi u aba ligi,to je sjajan rezultat u odnosu kako igramo

avatar
Paul George
Saturday, 24.12.2016
22:15

Popravili smo igru u odbrani i igramo sa manje oscilacija u napadu.A stoji da igramo dosta 1 na 1 i da nekada silujemo malo, ali mnogo je bolje nego na startu.

avatar
The Real Man
Saturday, 24.12.2016
22:18

Drugi smo zato sto je ABA nikad slabija.