Partizan se vraća u Evropu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.06.2016.
10:03
Izvor: Sportske.net

Najtrofejniji košarkaški klub u Srbiji prijavio se za učešće u Evrokupu, što znači da se Partizan vraća u evropska takmičenja posle godinu dana pauze.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Vicešampion Srbije podneo je neophodnu dokumentaciju i prijavio se za učešće u novoj sezoni Evrokupa koji će se od jeseni igrati u novom formatu.

Partizan NIS nije obezbedio mesto u Evrokupu na osnovu rezultata u ABA ligi već će "uskočiti" umesto viceprvaka regionalnog šampionata koji je odustao od takmičenja.

Crno-belima ostaje da sačekaju na žreb koji je zakazan za 7. jul kada će saznati imena rivala u grupnoj fazi takmičenja, a na jesen startuje borba za TOP 16.

Podsećamo da je Evrokup promenio format takmičenja i da se u grupnoj fazi takmiči 24 ekipa, a mesto u TOP 16 obezbediće po četiri prvoplasirana tima iz četiri grupe od po šest učesnika.

Nakon TOP 16 faze sledi plej-of i borba za titulu koja garantuje plasman u Evroligu u sezoni 2017/2018.

Partizan NIS je prošle sezone odustao od učešća u Evrokupu zbog finansijskih problema pa su "Grobari" posle dve decenije ostali uskraćeni za mečeve na međunarodnoj sceni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
сочинитељ
Thursday, 23.06.2016
11:04

како сад ово,па зар они не желе да учествују у €врокупу или од миљеа ципирипи купу,и незаслужено,на основу резултата,где оде тај бојкот,ти принципи...ах да,они су познати по томе

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Thursday, 23.06.2016
10:37

Vratice se Evroliga,vratice se stari sjaj!

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Thursday, 23.06.2016
10:08

Kako nisu i tu napravili sest grupa sa po cetiri tima kao na EP u fudbalu? :-D Kao sto smo prosle godine odustali, tako smo sada upali, jedina razlika je sto prosle godine niko nije igrao umesto nas, ali nismo mi za to krivi:-D