Partizan se uplašio pobede, sledi srpska borba za Evroligu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.03.2015.
21:04
Izvor: Sportske.net

Ako je sukob Pavlovića i Vujoševića bio šokantan za navijače Partizana, šta tek onda reći za način na koji je šampion Srbije večeras izgubio u Podgorici! Sada ih očekuje najteži mogući put ka Evroligi - preko Crvene zvezde Telekom!

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Nošena velikom podrškom sa tribina, pred oko pet hiljada svojih navijača, Budućnost je bolje započela večerašnji meč u ''Morači'', a što je još važnije, mnogo bolje ga je i završila - 85:79!

Poveli su Podgoričani sa 12-4 u uvodnim minutima meča, ali onda Džoš Akojon pokazuje zbog čega ga je Partizan angažovao za najvažniji deo sezone - slede njegove dve trojke, za 12-10 i crno-beli su vrlo brzo uhvatili rezultatski priključak.

Zatim pogađa Saša Pavlović, pa trojka večeras odličnog Eda Murića, za vođstvo Partizana 13:15!

U finišu prve četvrtine razigrao se i kapiten Dragan Milosavljević, i on je vezao pet poena i Partizan je stigao i do ''plus sedam'' - 17:24.

Početak druge četvrtine obeležili su Murić i Milutinov, čijim pogocima Partizan stiže i do dvocifrene prednosti - 19:29!

Ipak, usledio je odgovor domaćeg tima, razigrali su se Omar Kuk, Savovioć i Rejnolds, za seriju domaćih 7-0, kojom su smanjili vođstvo Partizana na 22:26.

Uhvatili su Podgoričani tada rezultatski priključak, pa je do kraja prvog poluvremena bilo potpuno neizvesno i na odmor se otišlo minimalnom prednošću Partizana - 43:44.

Sasa Pavlovic

Prilikom odlaska u svlačionice došlo je do kraćeg koškanja igrača dve ekipe, zbog čega su tehničkim greškama kažnjeni Pavlović i Murić u Partizanu, a Paunioć kod domaćih.

Početkom drugog dela igre, Budućnost je nakratko povela trojkom Šehovića (49-48), Rejnolds je zatim uvećao na 53-50, ali je uzvratio Nikola Milutinov, koji je realizovao naredna dva napada crno-belih, ne dozvolivši da se domaći rezultatski ''odlepe''.

Igralo se zatim ''koš za koš'', sve do 28. minuta, kada je Edo Murić pogodio trojku za 62-66.

U poslednjih deset minuta ušlo se vođstvom Partizana rezultatom 69-66 i bilo je jasno da nas očekuje dramatična završnica.

Sredinom poslednje četvrtine, Savović je pogodio za novo vođstvo Budućnosti - 72:71, ali onda sledi sjajna serija Partizana, u režiji Pavlovića i Akojona, za vođstvo crno-belih 72-79.

Izgledalo je tada da Partizan polako uspeva da prelomi meč u svoju korist, ali posle tajm-auta, domaći su se preporodili, uzvratili istom merom i doveli dramu do vrhunca - poenima Rejnolnda na minut i 10 sekundi pre kraja, Budućnost ponovo preuzima vođstvo - 80:79!

A onda, Mačvan gubi loptu u napadu, Omar Kuk ju je osvojio, usledila je kontra domaćih, koja je zaustavljena prekršajem, ali je Mačvan ostao da leži na parketu, jer je prilikom duel sa Kukom udario glavom u parket.

Ostalo je tada još 39 sekundi do kraja, ali Partizan je prosto nokautiran - 85:79, pobeda Budućnosti - serija 13-0 domaćeg tima u finišu utakmice!

Saša Pavlović i Edo Murić su bili najefikasniji u Partizanu sa po 16 poena, Milosavljević je upisao 13, Milutinov 12, a Akojon 11 poena.

U pobedničkoj ekipi, Rejnolds najbolji sa 24 poena, a pratio ga je Planinić sa 17.

S obzirom da je u isto vreme u Mađarskoj Cedevita večeras savladala Solnok sa 74-67, konačan poredak na vrhu tabele ABA lige, uoči plej-ofa izgleda ovako:

Crvena zvezda Telekom 24-2
Budućnost 19-7
Cedevita 18-8
Partizan 18-8
.

Parovi polufinala plej-ofa:

Crvena zvezda Telekom - Partizan
Budućnost - Cedevita
.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke