Partizan - Rano je za tugu...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.12.2014.
17:37
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Košarkaši Partizana sinoć su propustili priliku da se ozbiljnije vrate u trku za plasman među četiri najbolje ekipe u ABA ligi, ali novo iskušenje ih očekuje već u utorak.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Podsetimo, crno-beli su prvu polovinu ligaškog dela sezone okončali porazom u ''Pioniru'' od Budućnosti (61-72). To je srpskom šampionu već sedmi neuspeh od početka sezone u ovom takmičenju, a drugi uzastopni, pa navijači crno-belih prosto ne smeju ni da pomisle šta bi se dogodilo u slučaju poraza i od Solnoka u sledećem kolu.

Ta utakmica na programu je već u utorak od 20 časova, vremena za odmor i analizu loše igre protiv Podgoričana nema, a dodatni problem je što će crno-beli i ovog puta nastupiti bez trenera Duška Vujoševića, koji je još uvek pod suspenzijom zbog isključenja protiv Mega Leksa.

Takođe, neizvestan je i nastup centra Đorđa Gagića, a Edo Murić se i dalje nije oporavio od povrede iz duela sa Crvenom zvezdom Telekom.

Dan uoči ovog susreta, pomoćni trener Partizana Velimir Gašić je upozorio na kvalitete ekipe Solnoka, koju crno-beli nikako ne smeju da potcene, bez obzira što su ih savladali u Mađarskoj na startu tekuće sezone.

''Imaju odlične šutere za tri poena i dobar timski ofanzivni skok. S obzirom na nivo kvaliteta i iskustva, tim koji veoma dobro kontroliše ritam igre.

Za nas je veoma bitno da se igrači metalno i fizički, koliko god je to moguće, vrate u normalan ritam, jer nas čeka ništa manja, po značaju i po težini utakmica sa ekipom Solnoka.

Vremena za tugovanje posle poraza nemamo, već je bitna dobra reakcija i da napravimo pomak u kvalitetu igre
'', ističe Gašić.

On takođe naglašava da Partizan i dalje ''sam odlučuje o svojoj sudbini'' po pitanju plasmana u plej-of, a da bi tako i ostalo, pobeda nad Solnokom ne bi smela da dođe u pitanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke