Partizan preživeo Tajfun!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.11.2015.
18:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana upisali su četvrtu ovosezonsku pobedu u regionalnoj ABA ligi posle velike borbe u duelu sa šampionom Slovenije Tajfunom.

aba-liga.com/kkpartizan.rs
aba-liga.com/kkpartizan.rs

Povezane vesti

Najtrofejniji košarkaški klub regiona upisao je četvrtu pobedu u ABA ligi, pošto je večeras u hali "Pionir" savladao Tajfun iz Šentjura rezultatom 89:85 (20:15, 19:27, 19:19, 31:24).

Prvoj utakmici 11. kola regionalnog košarkaškog šampionata prisustvovalo je nešto više od 2.500 navijača koji su na ivici nerava ispratili četvrtu pobedu Partizana.

Mnogo problema imali su beogradski crno-beli na večerašnoj utakmici a najveći broj problema proisticao je iz očajne odbrane i jako lošeg šuta za tri poena koji sve do same završnice nije služio izabranike Petra Božića.

Teško je opisati kako je odbrana Partizana delovala u prvom poluvremenu ali broj primljenih poena verovatno najbolje oslikava na kom nivou su crno-beli branili svoj koš.

Sandi Čebular bio je nerešiva enigma za odbranu Partizana tokom prvih 20 minuta, a slobodno možemo da kažemo da je najefikasniji igrač Tajfuna zapravo koristio prostor koji mu je ostavljan u većem delu prvog poluvremena.

Nešto bolje izdanje Partizan je prikazao u drugom poluvremenu, a prva trojka koju je Danilo Anđušić postigao u 24. minutu kao da je pokrenula košarkaše kluba iz Humske.

U završnici treće četvrtine dogodio se novi pad u igri kada je Tajfun napravio mini seriju kojom je stigao do najveće prednosti na utakmici (61:54).

Dvema vezanim trojkama koje su Danilo Anđušić i Aleksandar Cvetković postigli na tri minuta pre kraja Partizan je stigao do prvog vođstva u drugom delu meča koje nije ispušteno iako se Tajfun držao u životu do poslednje sekunde.

Najefikasniji pojedinac u ekipi Partizana bio je Kevin Džouns sa 17 poena i 9 skokova, a dvocifren učinak ostvarili su još Petar Aranitović sa 14, Aleksandar Cvetković sa 11, odnosno Marinković, Vitkovac i Anđušić sa po 10 poena.

Na drugoj strani blistao je Sandi Čebular sa 29 poena, 3 skoka i 4 asistencije koji je sakupio ukupno 32 indeksna poena.

Nakon pobede nad Tajfunom crno-beli su pobegli sa dna tabele pa sa skorom 4-7 zauzimaju sedmu poziciju u ABA ligi.

Najzanimljiviji detalji sa večerašnje utakmice Partizan NIS - Tajfun 89:85

Posted by Partizan on петак 20. новембар 2015.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ujka Vanja
Saturday, 21.11.2015
02:07

Bozicu budi covek i podnesi ostavku,pojma nemas.

avatar
magister
Saturday, 21.11.2015
01:35

Gledajući već drugi put naša pojačanja, definitivno mogu da kažem, Partizan igra ligu bez ijedne četvorke. Džouns istina ima visinu četvorke, ali on u stvari igra peticu, a i ne može drugo. Sad imamo 4 petice, Džouns, Perović, Đumić, Koprivica. Vitkovac solidno pokriva četvorku, na veliko iskustvo i znanje, ali taj nedostatak rezultira i slabijim zatvaranjem reketa (što je i nedostatak trenerove zamisli, mnogo nam se šetaju pod košem, slabo kontrolišemo skok). Ovde vidim razne komentare, tipa, naš trener ne urla. Kao da je to neki kvalitet. To su oni što smatraju da neko mora da udara pesnicom po stolu. Autoriteti koji u nedostatku argumenata i znanja, posežu za jačinom glasa (pretnjama... za takve se i glasa i zato smo u svemu pri dnu...). No Božić za sada ne pokazuje bogzna kakvo umeće sa ovim specifičnim timom, u kome je mnogo sličnih igrača, u kome je mnogo njih koji bi šutem mogli da rešavaju, mnogo njih kojima bi prijala brza, brža igra, ali nje nema, a šutevi su slabi. Imamo 3 pleja (mesta za 2, Cvetković i Vilson). Za mesta 2 i 3 imamo priličan broj igrača koji svi mogu biti odlični. Ali, za sada, ne pokazuju previše, mnogo promašuju, slabi procenti, nedovoljno odlučnosti. Umesto da uvek nekom ide: Marinković, Aranitović, Vrabac, Milutinović, Anđušić... po mojoj proceni svi su izuzetan kvalitet, a tu će još doći Murić i Andrić. Slutim da će Murić, zajedno sa Vitkovcem, glumiti četvorku (a može). Trener mora da osmisli sistem za 7 sjajnih igrača sličnih predispozicija, a uz 2 pleja i eventualno 2 centra (Džouns, Đumić), trebalo bi dovesti makar jednu ok četvorku (Labović, Aleksandrov). Brza igra, sa mnogo šuteva i više uigranih akcija 2 na 2 i 3 na 3 sa centrom, kao i bolje zatvaranje reketa, može da donese mnogo pobeda do kraja lige. I plasman u play of.

avatar
bagra
Friday, 20.11.2015
22:58

gde bre nije naivna ekipa, dosli sa 10 igraca, smejurija, nego smo mi kese obicne, dok se muric andric ne vrate tuga, a i kada se vrate, poznajuci velike kvalitete naseg trenera, ne ise nam se dobro. on nema nikakav autoritet, ni ton da podigne da im j sve po spisku! Coveku posle time out-a ekipa gubi loptu posle 3 sekunde, eeeeeej pa sta si postavio sine! tuga

avatar
mileta
Friday, 20.11.2015
21:01

Ovaj Tajfun nije ni malo naivna ekipa.Dobili su Krku i Metalac,ekipe od kojih smo mi izgubili,dobili su Olimpiju koja takodje nije ni malo naivna jer su dobili FMP.Izgubili su od Cibone i Mega Leksa veoma malom razlikom.Istina jesu ih Buducnost i FMP razbili,ali ovaj tim je veoma nezgodan.nJesmo igrali dosta losije u odbrani u odnosu na neke prethodne utakmice,ali veliki deo krivice snosi i trener,koji nije definitivno za Partizan.Imamo igrace za prvih 5 mesta u ABA ligi ali imamo trenera koji je amater.Covek ne zna da postavi krstenu akciju.nMi bi sa iskusnim trenerom sve utakmice u kojima se klackao rezultat dobili.nSledi nam utakmica sa Cedevitom od koje cemo verovatno da puknemo,ali sta da se radi.Teraj dalje pa dokle doguramo.

avatar
ljubitelj kosarke
Friday, 20.11.2015
20:30

Opet tosa vodi sudije na razgovore lepo je grba objasnio kakvu ulogu ima tosa.Da je bilo pravednije sudjenje tajfun bi dobio

avatar
Vanja Grubač
Friday, 20.11.2015
21:02

Sigurno bi i FMP dobio Strazbur da je bilo pošteno sudjenje,ali eto kako institucija ima uticaj i u regionu i u EL.

avatar
Volim Partizan
Friday, 20.11.2015
20:09

Najtrofejniji regiona!!!!!Kako to lepo zvuci......ma samo napred institucijo

avatar
Zoran Vukic
Friday, 20.11.2015
20:08

sta Pekovic gleda izgleda samo segmete kad ide a ostalo negleda Bozic ocajan nije jos spreman da vodi ekipu samostalno menjaj ga dok nebude kasno

avatar
nenad1995
Friday, 20.11.2015
20:03

Od 89 poena mi makimalno smo 31 mogli da damo iz timske igre (preko asistencija kojih smo imali 12!!! za ceo mec) sto je da se ne lazemo malo. Mene najvise interesuje jel uigrava Bozic neke akcije na treningu, ili nam se ceo napadacki repertoar svodi na spustanje na Dzonsa i Vitkovca, ili na individualni kvalitet Vilsona, Cvetkovica, Aranitovica, Milutinovica,.... Ovi momci su u ovih 11 kola pokazali da imaju kvalitet jel od sedam poraza kolko smo ih doziveli u pet meca smo bili do poslednjih 5 minuta bili u igri i gde je trebala da se pokaze trenerova ruka da prelomimo te utakmice u nasu korist Bozic to nije uradio (Metalac, Igokea, Krka, Zadar, Cibona) protiv Zvezde smo izdrzali 25-30 minuta, dok nas je jedino Mega Leks nadigrao celu utakmicu.

avatar
Nenad Stanisic
Friday, 20.11.2015
19:58
avatar
116 GODINA VELICINE
Friday, 20.11.2015
19:53

Ni u fudbalu ni u kosarci nemamo mozak ekipe i tog graditelja, a ni cent(a)r(for)a. Mnogo levih bekova u fudbalu i u kosarci ove sezone, retko koji od njih dobro igra, a tim u kosarci nam je i kompletiran, i u ABA ligi necemo imati vise od 10-11 pobeda ako ovako nastavimo. Nisam siguran da je ono bio faul Drobnjaka, Bratoza moguce da da...

avatar
Death to Krcuns!
Friday, 20.11.2015
20:27

ma 10 bi bio podvig

avatar
Alexander Stonsky
Friday, 20.11.2015
23:30

Imamo baš previše bekova. Ja bih se zahvalio Đumiću, Koprivici, Vrapcu, Vilsonu, Peroviću i još jednom beku. Ovome veoma nervira. Kao i fudbalu. Nagomilavaju igrače a nema kvaliteta. U fudbalu imamo 30 igrača a pogledaj nam rezultate.

avatar
116 GODINA VELICINE
Friday, 20.11.2015
20:34

Da, nazalost...

avatar
ujka Vanja
Friday, 20.11.2015
19:49

Definitivno sam danas uvideo da Pera Bozic pojma ali pojma nema.Nije on nikakav trener.Mozda bih cak i ja bolje vodio ekipu od njega.Vratiti Vladu Jovanovica!!!!