Partizan - Plej of je realnost, ili pusti san? (19:00h)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.12.2014.
10:39
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana večeras u ''Pioniru'' igraju jednu od ključnih utakmica u ABA ligi, u borbi za plasman među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju.

BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV
BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV

Povezane vesti

Iako se mečevima 13. kola završava tek prva polovina ligaškog dela sezone u ABA ligi, veliki broj poraza koje su crno beli već pretrpeli (do sada ukupno šest), praktično znači da će za ekipu Partizana svaki naredni meč biti i ''kvalifikacioni'', kad je u pitanju trka za plasman u plej-of.

To se posebno odnosi na mečeve sa direktnim rivalima za jedno od mesta među četiri najbolja tima, a jedan takav crno-bele očekuje večeras od 19 časova u ''Pioniru''.

U pitanju je ekipa Budućnosti, trenutno drugoplasirana, sa čak 10 pobeda i samo dva neuspeha od početka sezone, koja će u duel sa srpskim šampionom ući i dodatno pojačana, sa iskusnim Ivanom Paunićem u svom timu.

S druge strane, Partizan kao i mnogo puta u poslednjih par sezona, opet ima problema sa povredama. Edo Murić je i dalje van tima zbog povrede koja ga je zadesila u duelu sa Crvenom zvezdom Telekom, dok je centar Đorđe Gagić i dalje ''rovit'', posle povrede skočnog zgloba, zbog koje nije nastupio u Rumuniji protiv Asesofta.

Ipak, za razliku od tog, oproštajnog duela u Evrokupu, Partizan će večeras biti jači za Sašu Pavlovića, Nikolu Milutinova, a treba ipak očekivati da i pomenuti Gagić zaigra.

Partizan će, posle prošlonedeljnog kiksa u Zadru, večeras imati imperativ pobede, jer bi u suprotnom, sedmi poraz u samo 13 odigranih kola označio nastavak sezone za crno-bele maltene kao ''nemoguću misiju'' kad je u pitanju plasman među kvartet prvoplasiranih.

Vujoševićev tim bi trijumfom pokazao da navijači imaju čemu da se nadaju sada kada su sve snage crno-belih usmerene ka ABA ligi i osvajanju ''vize'' za učešće u Evroligi naredne sezone.

Naravno, očekuje se pun ''Pionir'', ali se podrška navijača ove sezone baš i nije pokazala kao nekakav bitan faktor po pitanju rezultata crno-belih, pogotovo u Evrokupu, gde su na domaćem terenu crno-beli uglavnom ubedljivo gubili važne mečeve (Lijetuvos, Banvit, Hapoel).

Večerašnji meč bi trebalo da za crno-bele bude prekretnica i po tom pitanju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Sunday, 21.12.2014
11:45

Realnost, naravno, nasa realnost je uvek borba za najvisi plasman, ne samo neki tu ulazak u plej-of! Nismo bili prevaga zato sto je protiv Ritasa i Hapoela bilo katastrofalno sudjenje, jeste da bismo tesko dosli do pobede i da nije bilo tako, ali ono je bilo veoma degutantno.