Partizan ostao bez trofeja na turniru u Valjevu

Autor: Beta Beta
subota 21.03.2015.
11:10
Izvor: Beta

Mlađi juniori KK Partizan NIS neće braniti trofej na jakom Međunarodnom turniru u Valjevu pošto su prvog dana takmičenja poraženo i slovačke ekipe iz grada Prejevidza.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Najveće iznenađenje prvog dana Međunaronog košarkaškog turnira za dečake rođene 1998. i mlađe, koji se igra u Valjevu, jeste poraz Partizana od Prjevidza iz Slovačke sa 54:55 trojkom u poslednjim trenucima susreta.

Crno-beli su na taj način eliminisani iz borbe za odbranu trofeja osvojenog prošle godine.

Valjevski Metalac je pobedio ljubljansku Olimpiju sa 54:48, dok je Mega iz Beograda savladala Junior iz Skoplja sa 71:63. Slovenci i Makedonci će se takođe boriti za plasman od petog do osmog mesta.

Najviše uzbuđenja bilo je na utakmici Cedevita - Bosna, koju su Sarajlije dobile sa 87:85 posle dva produžetka. U regularnom delu bilo je 70:70, a posle dodatnih pet minuta 76:76.

Prvog dana takmičenja najviše se istakao Bosnin bek Miljan Lale, koji je postigao 23 poena, iako je sa pet penala izašao u finišu regularnog dela utakmice.

Efikasni su bili i Jakub Kadasi iz Prjevidza sa 22, Žiga Jurček iz Olimpije i Musić iz Mege sa po 21, Toni Perković iz Cedevite i Vojinović iz Mege sa po 27, Ivan Hadžić iz Partizana sa 17, te Mitkov iz Juniora sa 19 i Luka Pešić iz Metalca sa 14 poena.

U subotu se završavaju kvalifikacije po grupama, a u nedelju se igra za konačni plasman. Finale je u nedelju od 17.00.

Turnir je otvorio proslavljeni trener Boža Maljković, a organizuju ga Grad Valjevo i KSS povodom 20. marta - Dana Valjeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke