Partizan (opet) ima najjači tim?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.04.2015.
19:29
Izvor: Sportske.net, rtcg

Iako Crvena zvezda Telekom važi za prvog favorita za osvajanje šampionskog prstena u ABA ligi, ima mišljenja da Partizanov aktuelni sastav još uvek nije pokazao sav kvalitet kojim raspolaže i da bi to moglo da dođe do izražaja u plej-ofu ABA lige, baš pro

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Takvo mišljenje ima i trener zagrebačke Cedevite Jasmin Repeša, koji će sa svojom ekipom pokušati da se preko podgoričke Budućnosti domogne plasmana u finale plej-ofa, odnosno plasmana u Evroligu.

Repeša, naime, u izjavi za RTCG, poručuje da Partizan ima možda i najjači tim, ako se pogledaju imena igrača koji nastupaju za aktuelnog šampiona Srbije.

''Crno-beli su se pojačali i na papiru su napravili najjaču ekipu – Akojon, Tepić, Milosavljević, Pavlović, Mačvan, to je sjajan tim, ništa slabiji od prošlogodišnjeg! Partizan još ne igra kako može, ali polufinalni duel je večiti derbi koji uvek ima specifičnosti, teško je davati bilo kakve prognoze. Zvezda je favorit, ali to ne mora ništa da znači'', poručuje Repeša.

Kad je Zvezda u pitanju, iskusni hrvatski stručnjak smatra da bi problem Radonjićevom timu mogla da predstavlja činjenica da i dalje ima obaveze u Evroligi.

''Bez obzira što su u Zvezdi izgubili šanse za plasman u Top 8, Evroliga ipak puno troši igrače, ne samo fizički nego i emotivno. Normalno je da igrači daju sve od sebe kada igraju protiv Barselone, Reala, Albe i tu se puno troše, što će se sigurno osetiti. A Partizan ima samo jednu utakmicu sedmično, i mogu mnogo više da rade'', objašnjava Repeša.

Što se tiče dvoboja njegove Cedevita i Budućnosti u drugom polufinalu, on smatra da su šanse 50:50.

''Voleo bih, pre svega, da oba polufinala budu super korektna, jer mislim da je to interes lige. Neka pobedi bolji, neka bude prava košarka i neka publika uživa u tome, to je najbitnije'',
poručuje Repeša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke