Partizan na raskrsnici - Kako naći pravi put?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.06.2015.
12:56
Izvor: Sportske.net, Sport

Posle okončanja teške sezone, jedne od najtežih u klupskoj istoriji, pred Partizanom je još teže pitanje: ''Kako dalje''?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Trinaest godina Partizan je neprekidno vladao košarkaškom scenom Srbije, osvajao brojne trofeje u regionu i ostvarivao zapažene rezultate na evropskoj sceni, ali sve to je ovog proleća prekinuto.

Do kada, pitaju se navijači Partizana, ali odgovor na to pitanje u ovom trenutku niko nema.

Utisak posle svega je da je protekla godina za crno-bele izgubljena u svakom pogledu, ne samo kada su u pitanju trofeji.

Svi se sećamo da je Partizan i prošle sezone bio u ogromnim finansijskim problemima, a da je, pre svega zahvaljujući fenomenalnom Bogdanu Bogdanoviću, nekako uspeo da u finalnoj seriji domaćeg plej-ofa kompletnu sliku privremeno učini lepšom. Na žalost navijača Partizana, ovog proleća surova realnost nije mogla da bude izbegnuta.

Ali, umesto da protekla godina bude pre svega u znaku finansijske sanacije kluba i konkretnih poteza na tom planu, ti problemi ne samo da i dalje postoje u velikoj meri i neposredno ugrožavaju rezultate ekipe na terenu, već se i dalje ne vidi jasna strategija kako izaći iz svega toga.

Trener Duško Vujošević je iz utakmice u utakmicu apelovao, podsećao, alarmirao sve koji mogu da pomognu crno-belima da to što pre učine, jer je finansijska situacija nenormalno teška. Ali, očigledno da njegove reči nisu imale željeni odjek kod onih koji bi sve to trebalo da čuju.

Vreme je prolazilo, rešenja na vidiku nema i jasno je da će u Partizanu morati da primene neku drugu strategiju izlaska iz ove teške situacije.

Na tu temu je za ''Sport'' govorio i sportski direktor Dragan Todorić, ali još uvek bez konkretnih informacija.

''Sezona se tek završila, a mi u klubu započeli serijal sastanaka. Za nekoliko dana će sve biti poznato, odnosno šta nas čeka u narednom periodu. Mi nemamo šta da krijemo i naši navijači će biti o svemu obavešteni. Moramo neke stvari da definišemo'', istakao je Todorić.

U ovom trenutku nije izvesno ni učešće crno-belih u Evrokupu, nije izvesno ni da li će trener Vujošević ostati na toj poziciji, ali ukoliko bi uprava Partizana konačno našla izlaz iz ove situacije, to bi za crno-bele bila jedna velika, ključna pobeda za povratak na staze uspeha.

''U Partizanu se zna hijerarhija. O svim eventualnim pretumbacijama odlučuje Upravni odbor, već je zasedao, a biće toga i u narednom periodu'', poručio je Todorić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

63 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Sunday, 21.06.2015
21:30

Za pocetak se zahvalite Vujosevicu na saradnji... Prijateljski savet.

avatar
Povratak kraljaBAN23
Sunday, 21.06.2015
20:44

Košarka u Evropi je neprofitabilan sport! Država sklanja sponzore Partizanu dok rivalu sipa u kasi i automatski pravi veštačku konkurenciju! Država kasni sa zakonom o privatizaciji klubova, a ko bi kupio KK kad igrajući €L, EK, ABA, KLS, KRK ne može da profitira jer su ulaganja mnogo veća (min 4M budžeta za nastup u €L) nego zarada klubova kroz nastupe u tim takmičenjima. Cene karata i proizvoda kluba s obzirom na ekonomsku situaciju u našem društvu ne mogu da budu veće. Partizanu u nerešivom ekonomskom rebusu ostaje ljubav igrača, navijača i stručnog štaba prema klubu, entuzijazam bogatog pojedinca, sistem Duška Vujoševića i znanje Duška Vujoševića. U svakom slučaju je rešenja promena vlasti u državi i bolji dani za marketing KK Partizan i za budžet KK Partizan, a samim tim i za uslove za rad članove KK Partizan i rezultate KK Partizan!

avatar
Zvezdas od rodjenja
Sunday, 21.06.2015
20:14

Najbolje resenje je Katanac. Vujosevic ne trazi pomoc za partizan nego za sebe jer njegova mesecna primanja su oko 85000 (da oko osamdeset pet hiljada evra. Stvarno covek mnogo voli partizan.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 21.06.2015
23:28

Ja imam mesecna primanja od KKP u visini od 100 milijardi kanadskih dolara pa ih nikad ne podizem jer nikako da otvorim racun za platu:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 28.06.2015
11:50

I ja ozbiljno mislim. Ta plata je samo nominalna, a on stvarno voli KKP i JSDP vise od svega, taman da ima i milion evra mesecno, alal mu vera na svemu sto je uradio za moj klub i u prvom i u drugom mandatu.

avatar
Zvezdas od rodjenja
Saturday, 27.06.2015
23:52

Ja ozbiljno mislim.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Sunday, 21.06.2015
19:43

I kada ne budes prvi ti, i kada se cuju zvizduci.......nLJUBAV PREMA KLUBU NE MOZE DA PRESTANE, DOK ZIVIM KLICACU NJEMU VOLIM TE PARTIZANE ♥nKK_Partizan je nas Grobare zaduzio toliko da nista ne moze da srusi to poverenje, odanost, ljubav i podrsku...

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 21.06.2015
18:38

Igrajte sa klincima i mladjim igracima a oterajte manekene a prodajte one koje vrede ako mozete... pa dovedite Novaka, Miljenovica, Zagorca, Majstorovica, Jokica i Bircevica, uz Bezbradicu, Andrica, Marinkovica i jos kojeg klinca eto vam 12 super talentovanih za narednu sezonu... sva ova pojacanja ni 10 deo od onoga sto je primao maneken ove godine...

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 22.06.2015
15:59

Niko nece da igra dzabe! Jokic bolje da dodje u zvezdu

avatar
Nenad Stanisic
Saturday, 27.06.2015
20:16

Ni jedan od nabrojanih, sem mozda Novak, nece doci u Partizan. Pre ce u Zvezdu ili preko. Ili ostati u Megi jos jednu sezonu. Dule je svoj kult licnosti i svoju harizmu nepovratno potrosio. I nikad je nece vratiti, siguran sam u to.

avatar
rasko
Sunday, 21.06.2015
14:48

Palim zadnju cigaretu....

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Sunday, 21.06.2015
19:44

Novu kutiju ces otvoriti tek 2016. a davno si zadnju zapalio hahaha

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 21.06.2015
23:27

Ne daj Boze, cemu te crne misli? :-D

avatar
Milos Veljkovic
Sunday, 21.06.2015
14:35

Raspustiti ceo tim osim ovih mladih i Milutinova,i napraviti mlad tim koji ce da se bori i shodno novcu koji imamo tj koji nemamo.Ova sezona je bila veoma psihicki naporna jer samo zato sto smo imali u timu Macvana,Pavlovica,Milosavljevica...mislili smo da mozemo nesto ali u startu smo bili osudjeni da budemo tu gde jesmo.Sve je to trebalo drugacije da izgleda,tolike godine dominacije,uspeha i svega nije bilo dovoljno da neko prepozna potencijal Partizana i da od njega napravi jedan ozbiljniji klub.Pitam se cime je to Zvezda zasluzila da ima jednog Covica koji je klub digao iz pepela a mi da se ovako patimo.Verovatno tu ima mnogo stvari koje se kriju od nas i mi ne razumemo.Bilo kako bilo najbolje je kao sto sam naveo da se napravi tim kojem ce ULEB kup da bude uspeh nego ovako da na to gledamo kao neuspeh pa jednog dana da se vratimo tamo gde nam je mesto.

avatar
сочинитељ
Sunday, 21.06.2015
14:16

најбољи пут је катанац,али пре тога да изађе на видело финансијско пословање у последњој деценији...ако сте једном гагићу дали 150.000 и дуговали му само 2 плате колико онда имају остали...надам се да ће финансијска полиција коначно закуцати на врата и радити оно за шта су плаћени...доста је било спиновања,ширења дезинформација,мрежица,симбиоза,силазних путања,истекло време...

avatar
Samo CZV
Sunday, 21.06.2015
14:12

Ko izadje zadnji neka ugasi svetlo!!!

avatar
marco011
Sunday, 21.06.2015
15:43

svetlo je ugaseno 2011

avatar
Marco Popovich
Sunday, 21.06.2015
16:00

svetlo je kod vas uveliko ugaseno :(

avatar
Бранислав Вуковић
Sunday, 21.06.2015
13:58

Objavite podatak koliko primaju Dulo,Sale Macvan i ostali,ne mazite oci javnosti...Svako zna da toj trijici je isplacena skoro svaka plata....!!!Izadjite sa tim papirima,samo transkparento,objasinite navijacima dje su pare koje su zaradjene u proteklih deset godina,dje??? Ko je ruke omastio....To mase zele da cuju ....pozdrav

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 21.06.2015
13:43

Ali, umesto da protekla godina bude pre svega u znaku finansijske sanacije kluba i konkretnih poteza na tom planu, ti problemi ne samo da i dalje postoje u velikoj meri i neposredno ugrožavaju rezultate ekipe na terenu, već se i dalje ne vidi jasna strategija kako izaći iz svega toga.nDržava je pomogla koliko je mogla-oduzela sponzora,uteruje dug za porez a nekome ga oprosti...to je vidjen scenarione bi li mezimče nekako došlo do titule i da se u Sirbistanu živi bolje.

avatar
Povratak kraljaBAN23
Sunday, 21.06.2015
20:36

Što je najjače ni ovo što su napisali gore nije tačno. Partizan je i ove sezone sa kamatom servisirao svoj reprogramski dug prema državi za razliku od FK i KK Crvena zvezda što znači da je dug KK Partizan smanjen tokom ove sezone.

avatar
bojanbokaradivojac
Monday, 22.06.2015
08:35

E pa vidis.Jeste smanjen dug prema porezu.Koji placate 50 000 evra mesecno.Ali to neznaci da je ukupan dug smanjen.Jer pitanje je koliko je plata isplaceno igracima.KK Partizanu treba barem 100 000 evra mesecno za plate igraca i ostalih

avatar
stevan98
Sunday, 21.06.2015
13:29

Izdrži Partizane

avatar
Poznavalac
Sunday, 21.06.2015
13:20

Zadrzati milutinova,marinkovica,pavlovica,andrica i imali bi opet dobar tim..na preostalim mestima ubaciti klince ili ako finans.situacija dozvoljava dovesti cetvorku i pleja i imali bi respektabilni tim..

avatar
Camp nou
Sunday, 21.06.2015
15:08

Jel ti znas da citas? Covek ne zna kako da stabilizuje finansije a ti pominjes pleja,cetvorku i da se zadrzi Milutinov???

avatar
Crowley
Sunday, 21.06.2015
16:52

Zadrzati Milutinova,marinkovica,andrica,onaj grk za pleja i bezbradica(iako nije za prvi tim)....A za rezerve dovedi deca iz svoje skole, poceti ponovo od pocetka bezrazliku dali cz kje uzeti narednih 5,10 titula.Vratiti PARTIZAN na noge i tad dominirati narednih 20 godina :D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 21.06.2015
13:08

I da smo usli u finale ABA lige, mi opet NE bismo igrali EL! U tome je nas problem i to je bit svega! Revizija poslovanja, pronalazak stranih (najbolje jednog, ali vrednog:-)) sponzora koji ce nam biti JAK STUB u prelaznom periodu, a zatim i privatizacija kluba, to je recept uspeha!

avatar
Doktor ijopet
Monday, 22.06.2015
16:39

Tako je druze, konacno potvrdjujes ono sto sam govorio mesecima unazad. Dolazak novog sponozora je nemoguc sa ovim trenutnim rukovodstvom. Svako ko daje novac hoce da zna gde se taj novac trosi. Vase poslovanje je takvo da kod vas niko nece da ulaze. Dolazimo do jedinog i najveceg problema a to je rukovodstvo partizana.

avatar
Doktor ijopet
Monday, 22.06.2015
18:02

Revizija poslovanja? Kazes revizija poslovanja u kk partizan? Pa ti mora da se salis?!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 22.06.2015
17:32

Poslao sam ti PRELEP odgovor na ovaj komentar, drugima na cast sto ga nisu objavili- mislim da ovi tvoji moraju malo da se smire jer nije sve samo u tiraniji...

avatar
azor ahai
Sunday, 21.06.2015
13:01

katanac uskoro !!! a smejali ste se zvezdi ...setite se tih dana !!!

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 21.06.2015
13:38

Mi se i dalje smejemo zvezdi a i vama jer ste napustili svoj klub zbog njegovog.Katanac?Bolje i to u nekim situacijama nego da zamišljamo da je Mega ustvari Partizan.

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 21.06.2015
16:09

Tada je potpisan ugovor ali su oba kluba nastavila da se takmiče -oni tamo mi ovamo.Ovde FMP uzima slično ime i takmiči se gde se i takmičio a zvezda se na kao foru zamrzava i nigde se ne takmiči.Mi smo zadržali naš matični broj,pib i sve generalije kao i zvezda Telekom (fmp) a samo privida radi prvi čovek je uzeo KK Radnički Novi Sad i preneo ga na istu adresu kao i CZT .Prava zvezda takodje ima sve svoje generalije ali to nije matični broj i pib CZT i adresa u Železniku.Razlika je drastična ali vama to nije bitno.Jedva čekam ponovo večiti derb i nadam se da se mi nećemo ugasiti pre nego što se vi odmrznete.

avatar
azor ahai
Sunday, 21.06.2015
15:07

kucaj na guglu partizan igokea ...vec ste vi to odavno potpisali...zvezda se nije ugasila nego je zamrznuta...i jos ovu sezonu ce biti tako a onda jaki jos jaci nego sto smo bili nastavljamo dalje...trofeji ostaju nama ...a vi ...zapitajte se sta ce te ?

avatar
Samo CZV
Sunday, 21.06.2015
14:14

partizannisigokealeks.

avatar
Robert Dragutinović
Sunday, 21.06.2015
13:46

eh kad se setim tih dana, kad je zvezda postojala...