Partizan - Može li pobeda bez drame? (18.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.12.2016.
10:46
Izvor: Sportske.net

Utakmicom osmog kola FIBA Lige šampiona protiv nemačkog Ludvigsburga, košarkaši Partizana kreću u odlučujuće borbe za mesto koje vodi u dalji tok takmičenja.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Vicešampion Srbije večeras otvara novi ciklus utakmica u FIBA Ligi šampiona, pošto će duel sa Ludvigsburgom predstavljati priliku da se obezbedi četvrta pobeda ali i bolji međusobni skor i direktnim okršajima sa nemačkim predstavnikom.

Partizan NIS je takmičenje u novoformiranoj FIBA Ligi šampiona započeo upravo duelom sa MHP RIESEN Ludvigsburgom i to onom pobedom u meču za infarkt koji je završen poenima Stefana Birčevića četiri desetinke pre kraja susreta.

Problem je u tome što večerašnja utakmica neće biti ni nalin na onu od pre mesec i po dana jer je nemački predstavnik ušao u odličnu seriju rezultata, dok je Partizan počeo da beleži poraze, kako u ABA ligi, tako i u FIBA Ligi šampiona.

Zbog poraza od Šarlroa i Dinamo Sasarija na domaćem parketu crno-beli nemaju prava na kikseve i ukoliko žele u dalji tok takmičenja trijumf nad Ludvigsburgom u "Pioniru" ne bi smeo da bude doveden u pitanje.

Tabela FIBA Liga sampiona

Gostujući sastav stiže u Beograd bez Amerikanca Vesa Vošpuna koji je su međuvremenu rastao sa Ludvigsburgom, ali će zato Nemci biti jači za Klifa Hemondsa čije je kvalitete apostrofirao i trener crno-belih pred današnji meč.

Partizan još od "večitog" derbija ne može da računa na povređenog Đorđa Majstorovića, a još neki igrači sporadično imaju probleme sa povredama i ne može se reći da je kadrovska situacija u taboru crno-beli idealna.

Kada se pogleda uporedna statistika dva tima u FIBA Ligi šampiona Partizan ima jako malu prednost samo u broju ostvarenih skokova, procentima sa penala i broju blokada i to je ono što zabrinjava. Ludvigsburg šuterski stoji mnogo bolje od ekipe Aleksandra Džikića, a dosta je bolji i po pitanju realizacije u reketu.

Stratega "Parnog Valjka" i njegove pulene nesumnjivo čeka težak posao ukoliko žele da obezbede prednost u odnosu na Ludvigsburg i da nakon osam odigranih utakmica izjednače broj ostvarenih pobeda i poraza.

Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" počinje u 18 časova uz direktan prenos na prvom kanalu TV Arena Sport.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul George
Tuesday, 06.12.2016
13:43

Da li ce proigrati skupa pojacanja KKP kao sto su Robinson i Bircevic,obojica imaju ugovor od 200k,a tu je i Hecer koji malo pokazuje s obzirom da prima 450k.

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 06.12.2016
15:49

Mozda je sarkasticno napisano ili sta vec, ali nisu ovo najtacnije informacije. Najplaceniji igraci u KKP-u su Majstorovic, Bircevic, Novica i Hecer. Prva trojica se sigurno krecu 100-140k, dok Hecer ima preko 150k, sto i ne cudi jer je imao strasne brojke u Paoku, igrao dominatno u grckoj ligi i u EC. Spomenuti Robinson igra za oko 70-80k, Lukovic slicno toj sumi itd... Skupa pojacanja donekle i jesu za aba ligu moze se reci, vecina timova na Jadranu ne moze da se meri sa budzetom kkp-a. Pre svega ovo su sve zapazeniji igraci iz prosle sezone - Majstor najbolji igrac Metalca, Hecer najbolji u Paoku, Birca dosao iz Spanije, reprezentativac. Lukovic najkorisniji u Mzt-u, Novica iskusna i solidna cetvorka, ne bas naivan igrac, pokusao za 200k da zabode nesto u Turskoj, nije uspeo i na kraju spao na kkp igrajuci za skoro duplo manje itd...

avatar
Paul George
Tuesday, 06.12.2016
16:49

Nema ovde sarkazma,iznose se cinjenice.

avatar
Djordje Stefanovic
Tuesday, 06.12.2016
13:24

Moze poraz bez drame lagano...

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Tuesday, 06.12.2016
11:53

Moze naravno lako ce ovo Ludvigsburg rijesiti jedno 10-15 razlike