Partizan - Mesec dana za rešenje blokade

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.09.2014.
10:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Partizan NIS prvi put se našao pod blokadom Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT) zbog spora sa Jakom Klobučarom a šampion Srbije ima tačno mesec dana da reši novonastali problem.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Problemi sa kojima se u Košarkaškom klubu Partizan NIS bore od utorka popodne postali su brojniji za još jednu bitnu stavku. Klub iz Humske prvi put se našao na udaru Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT) koji je zbog dugovanja Jaki Klobučaru "spustio rampu" crno-belima na registraciju igrača.

Sama činjenica da je došlo do blokade ne bi bila toliko problematična da se ne radi o spornoj sumi koju Slovenac potražuje od crno-belih a koja nije mala.

Momak koji je za Partizan nastupao u sezoni 2010/2011 potražuje 138.000 evra iako u Partizanu tvrde da maksimalani iznos na koji Slovenac ima pravo nije veći od 50.000 evra.

"Tačno je da postoji 38.000 evra duga i oko 11.000 na ime sudskih troškova. Ne postoji na svetu takvo obračunavanje kamatne stope, koje bi dovelo do cifre koja se sada pominje" objasnio je poslovni direktor Partizana Mlađan Šilobad.

Podsetimo da je trener Partizana Duško Vujošević takođe govorio o "slučaju Jaka Klobučar" i objasnio kako je menadžer Aca Rašković prevario predsednika crno-belih Sašu Danilovića.

Bilo kako bilo, Partizan ima mesec dana da se izbori sa novonastalom situacijom inače neće imati pravo registracije novih igrača.

"Imamo mesec dana da rešimo novonastali problem, praktično do početka sezone u regionalnom takmičenju. Ranije smo imali problema zbog dugovanja Katiću i Raduljici, ali smo uspeli da pronađemo rešenje, a sada..." ostavlja "upitnik" na kraju čitave teme Šilobad.

Partizan je do danas angažovao jednog igrača a danas bi trebalo da potpis na četvorogodišnji ugovor stavi i Grk Janis Kuzeloglu. Ukoliko crno-beli uspeju da se izbore sa suspenzijom Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT) u Humsku bi uskoro trebalo da stigne i Edo Murić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke