Partizan je za Murića ''više od kluba''! Hoće li ostati i sledeće sezone?

Autor: Beta Beta
sreda 17.02.2016.
17:47
Izvor: Beta

Duško Vujošević bi ovo nazvao ''časovima ljubavi'', koji u Partizanu i dalje traju, bez obzira na sve teškoće kroz koje klub prolazi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Murić je putem sajta Jadranske lige odgovarao na pitanja navijača, a na sajtu regionalnog takmičenja objavljeni su najzanimljiviji odgovori.

"Svaki trenutak u Partizanu je lep a nadam se da ću najlepši tek doživeti. Još je rano za temu o ostanku u klubu. Za sada razmišljam samo o ovoj sezoni", rekao je Murić.

On se u decembru u utakmici protiv Metalca posle višemesečne pauze zbog povrede vratio na teren.

"Bio je to momenat koji sam sa velikim nestrpljenjem čekao. Fenomenalan je osećaj kada se posle pauze ponovo nadjete na terenu i sa saigračima se ponovo borite za dres kluba koji volite", rekao je Murić.

Murić je naveo i da odlično poznaje trenera Partizana Aleksandra Džikića, sa kojim je svojevremeno saradjivao u Krki, da zna kakav je njegov sistem rada i da se trudio to da prenese na saigrače.

Džikić je početkom januara preuzeo Partizan i preokrenuo situaciju, pa su crno-beli sada obezbedili opstanak u Jadranskoj ligi.

Upitan kako se oseća kao lider ekipe, slovenački košarkaš rekao je da mu ne predstavlja problem da preuzme odgovornost.

"Nismo mi ekipa u kojoj se mnogo izdvajaju lideri, igramo kao tim od početka do kraja. Nemam problem da preuzmem odgovornost, ali mi funkcionišemo tako da kada jednom igraču ne ide, drugi će uskočiti da preuzme odgovornost", naveo je on.

Murić je dodao i da će igrati za slovenačku reprezentaciju ako bude pozvan i zdrav i da se povremeno čuje sa bivšim igračem Crvene zvezde Jakom Blažičem, koji sada igra za Laboral.

"Ne bih mogao nikoga previše da izdvojim iz slovenačke reprezentacije, ali tu je (saigrač iz Partizana) Adin Vrabac. Sa Jakom se povremeno čujem, takav je život profesionalnih sportista.

Van terena se družimo, dok je on bio u Zvezdi na terenu smo davali sve od sebe da jedan drugog pobedimo, sada igramo u različitim zemljama... Sve je to normalno",
rekao je on.

Na pitanje da li misli da li bi pobedio Vrabca u takmičenju u zakucavanju, Murić je rekao da bi takmičenje bilo zanimljivo i da se nada "da bi pobedio na iskustvo".

Murić je naveo i da prati nekoliko klubova u Evroligi, ali pre svih Fenerbahče, koji predvodi Željko Obradović i zbog igrača koji su igrali u Srbiji.

On je naveo da svima u klubu mnogo znači velika podrška navijača.

"Podrška je maksimalna uvek, ne samo u hali. Svima to mnogo znači i daje dodatni smisao svemu što radimo. Naši navijači su uz nas 'I u bolu i u radosti', što kaže jedna navijačka pesma i to je nešto na čemu smo im neizmerno zahvalni.

Partizan izdvajaju neverovatne emocije koje prema klubu osećaju svi koji su u njemu, ali i navijači.

Jednostavno, Partizan je za svoje navijače odavno postao više od kluba. Veliki broj ljudi se identifikuje sa nama i zajedno sa nama prolazi kroz svaku utakmicu, svaki trening. Svi zajedno činimo jednu veliku porodicu"
, rekao je Murić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 17.02.2016
22:18

Ja mislim da bi mogli dobro da ga prodamo i tako preživimo narednu sezonu

avatar
Doktor_Ijopet!
Thursday, 18.02.2016
10:21

Nema potrebe da ga prodajete jer je drzava uletela u klub sa paricama. Od drzavnih sponzora dobijate oko 2 milke po sezoni sto je vama i vise nego sto zasluzujete. Naprasno su prestale sve one kukarije i plakarije kako se nema para.

avatar
Wednesday, 17.02.2016
20:19

nekad je i Zvezda sa Kalemegdana bila takav klub ... pitajte vase roditelje (jer vi koji dolazite na vesti ocigledno imate manje od 14 godina)

avatar
Wednesday, 17.02.2016
18:54

Ne znamo ni da li će Partizan o(p)stati sledeće sezone, a ne Murić u Partizanu jer se vlast svojski trudi da ga uništi, na svim poljima sve klubove JSD Partizan!

avatar
Doktor_Ijopet!
Thursday, 18.02.2016
10:23

Ponovo laz. Vlast se trudi da odrzi tvoj klub u zivotu. Ako cemo realno, drzava da hoce moze sutra da vas zakatanci i to sve po zakonu. Jednog jutra moze da zakuca na vrata stecajni upravnik i da kaze dobro jutro! Ali to se nece desiti jer vas vlast odrzava u zivotu. A to opet ne znaci da cete nesto osvojiti narednih 15 godina...