Partizan je sa Robertsom dogurao do F4 Evrolige, hoće li i Zvezda sa Kinsijem?

Autor: Darko Mitrović
utorak 29.12.2015.
12:49
Izvor: Sportske.net

Ne stišavaju se strasti u domaćoj javnosti posle jučerašnje košarkaške transfer bombe'' - prelaska nekadašnjeg košarkaša Partizana Tarensa Kinsija u Crvenu zvezdu Telekom.

kosarka.si
kosarka.si

Povezane vesti

Brojne su reakcije i od strane navijača Crvene zvezde i navijača Partizana, koji ne kriju svoje razočaranje što ih je, kako neki kažu, Kinsi ''izdao''.

Bilo kako bilo, očekuje se da će 31-godišnji Amerikanac biti veliko pojačanje za crveno-bele u Top 16 fazi Evrolige, gde Zvezda želi da napravi korak napred u odnosu na prethodnu sezonu, iako se pred Radonjićev tim takav imperativ ne postavlja.

Mnoge je, međutim, Kinsijev prelazak u Partizan podsetio i na nešto slično što se dogodilo šest godina ranije, ali u kontra-smeru.

Naime, krajem oktobra 2009. godine nekadašnji krilni centar Crvene zvezde, Amerikanac Lorens Roberts prihvatio je ponudu Partizana i priključio se ekipi Duška Vujoševića koja je te sezone ostvarila istorijske rezultate u Evroligi.

Sa Robertsom u timu, crno-beli su uspeli da se plasiraju i na fajnal-for Evrolige, gde su takođe ostavili sjajan utisak i samo zbog nedostatka sreće nisu mogli i više od četvrtog mesta u Evropi.

''Jedva čekam da zaigram, sezona je već počela i željno čekam da se priključim ekipi. Sviđa mi se u Beogradu, Partizan je odličan klub, igra Evroligu i to su razlozi koji su me opredelili da se vratim u Srbiju'', govorio je tada Roberts, po potpisivanju ugovora sa Partizanom.



Slične razloge za dolazak u Crvenu zvezdu, izvesno, ima i Tarens Kinsi, čija se zvanična promocija tek očekuje. Njegovim angažovanjem apetiti navijača Zvezde sada su još veći, jer je Radonjićev tim pobedama nad Realom, Himkijem, Bajernom već pokazao da je kadar za velika dela.

Sa Kinsijem u pravoj formi, uz malo sreće, možda i ponove ovaj uspeh Partizana iz 2010.

Foto: kkpartizan.rs

Kinsi

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Tuesday, 29.12.2015
16:46

Me too. Roberts je tada cini mi se bio najbolji igrač u Zvezdi, odlična četvorka. Ja razumem navijače Partizana što kao zakleti protivnički tabor ne žele ništa dobro Zvezdi ali kada je partizan igrao u evroligi, nadao sam se njihovom što boljem uspehu zbog srpske košarke i bodova koji mogu da obezbede još jedno mesto ekipe iz Srbije. Budite malo i realni a ne samo ozlojedjeni, Zvezda ima šanse da prodje grupu. Pojačala se, ima Cedevitu u grupi koju realno moze da dobije obe utakmice, a osim Fenrbakčea i Lokomotive, mada je i Himki pao u Pioniru, ne vidim ja tu nekog protivnika protiv koga Zvezda ne može da zabeleži pobedu u Pioniru. Koliko god Zvezda nije imala sreće u prvoj fazi, upavši u A grupu, realno najjaču moguću, toliko ima sreće u drugoj fazi upavši u grupu E

avatar
Partizan svetinja
Tuesday, 29.12.2015
14:22

Hahahahahah pa dajte molim vas oni i kosarka ma dajte

avatar
Grobar Niksic
Tuesday, 29.12.2015
14:17

hoce kako nece 3-4 pobjede u top 16 maksimum

avatar
Zvezda_aa_YNWA
Tuesday, 29.12.2015
13:59

1 - Jovic,Micic,ReBronn2 - Lazic, Kinsey, Guduricn3 - Miller,Dangubic, Simonovicn4 - Mitrovic,Tejic,Simanicn5 - Cirbes, Stimac, NasticnTreba napomenuti da su u ekipi samo dva stranca ( Cirbes ima srpski pasos), te vecina mladih momaka, koji ako ostanu jos koju godinu, mogu da odvedu Zvezdu do TOP8, a uz ,budimo realni, mnogo srece, mozda i do FINAL FOUR(ali tek za neke 2-3 godine)

avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Tuesday, 29.12.2015
13:54

Ako prodju u cetvrtfinale, SVE je moguce, ali ovaj kosarkaski klub koji sad belezi sjajne rezultate na svim poljima nije ona prava zvezda i to mora da se potencira svakog Bozjeg dana koliko god se neki ljutili jer je ovaj klub FAKE od glave do pete. Znate sta znaci ULTRAVESTACKI:-D