Partizan izgubio, Vujošević isključen!

Autor: Boban Filipović
sreda 08.10.2014.
21:46
Izvor: Sportske.net

Partizan je priredio neprijatno iznenađenje odlično ispunjenom Pioniru. Crno-beli su po prvi put u istoriji izgubili na svom parketu od slovenačke Krke sa 64:68. Gosti su bili predvođeni neverovatnim Armstedom koji je postigao 26 poena, dok je najefikasni

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Partizan je nervozno otvorio meč, Krka je povela sa 4:0 i povećavala prednost do maksimalnih 13:7 u devetom minutu. Ipak, ulaskom Gagića umesto Milutinova, Partizan je malo "živnuo" u napadu, stigao do 15:15, ali je Armsted u poslednjem napadu vratio prednost Krki, pa je prva četvrtina završena rezultatom 17:15 za goste.

U drugoj četvrtini je viđen sličan scenario, Krka je održavala blagu rezultatsku prednost, ali je u poslednja dva minuta Partizan ponovo istopio prednost gostiju, i prvi put poveo u poslednjem minutu druge četvrtine, kada je Andrić pogodio trojku za 31:29. Armsted je izjednačio rezultat, i sa 31:31 se otišlo na poluvreme.

Partizan je u drugo poluvreme konačno ušao na pravi način. Domaćin je otvorio treću četvrtinu serijom 5:0, prednost je rasla do 28. minuta do maksimalnih 49:42. Edo Murič je sjajno igrao protiv svog bivšeg tima, činilo se da Partizan lomi utakmicu, ali je onda Krka postavila zonu na koju Partizan nije imao rešenje. Mulalić je započeo svojom trojkom veliku seriju Krke od 9:0, koja je "začinjena" i tehničkom trenera Vujoševića koji je isključen.

Edo Murič je uzeo stvari u svoje ruke na početku poslednje deonice. Slovenac je prvo postigao trojku, a zatim je i fauliran pri šutu za tri. Ipak, Armsted, koji je igrao neverovatno, je odmah vratio prednost svom timu i Partizan nije uspeo do kraja meča da povede.

U poslednja dva minuta Partizan nije uspeo da postigne koš, Tepić i Marinković su promašivali otvorene šuteve za tri, a Tepić je u poslednjoj sekundi postavio konačnih 64:68.

Partizan je šutirao jako loše, a Krka je predvođena neverovatnim Armstedom zabeležila drugu pobedu nad favoritom - posle Cedevite, pao je i Partizan, ovo je prva pobeda slovenačke ekipe nad Partizanom u Pioniru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke