Partizan - Gostovanja u Sloveniji ključna za opstanak!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.01.2016.
13:20
Izvor: Sportske.net

Sa dve vezane pobede pod vođstvom Aleksandra Džikića košarkaši Partizana više ne tavore na dnu tabele regionalne lige ali će borba za opstanak trajati do poslednjeg sekunda poslednje utakmice koju crno-beli igraju u Ljubljani.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Šest kola pre kraja ligaškog dela sezone u regionalnom košarkaškom šampionatu još uvek se ništa ne zna kada je borba za opstanak u pitanju.

Pre samo deset dana jedna pobeda je delila petoplasiranu i poslednjeplasiranu ekipu na tabeli a ništa bolja situacija nije ni danas pošto petoplasirana Cibona ima devet pobeda a poslednjeplasirani Tajfun sedam.

Košarkaši Partizana nalaze se u grupi timova koji posle dvadeset takmičarskih kola imaju skor 8-12 što crno-bele svrstava u grupu onih ekipa koje još uvek strepe za opstanak.

Ekipa Aleksandra Džikića ostvarila je dve pobede u prethodna dva kola i time je u velikoj meri popravila svoju poziciju na tabeli ali crno-bele u narednih šest kola čekaju utakmice od velike važnosti.

Raspored nije naklonjen Partizanu koji će do kraja ligaškog dela sezone odmeriti snage sa tri prvoplasirane ekipe na tabeli, a pritom ga čekaju jako teška gostovanja u Sloveniji sa direktnim rivalima u borbi za opstanak.

Uzevši u obzir ekipe koje u datom momentu imaju isti skor kao Partizan, odnosno tri koje su na 7 pobeda i 13 poraza, pozabavili smo se računicom koja će crno-belima obezbediti opstanak.

U grupi od sedam timova koji trenutno imaju skor 8/12 i 7/13 Partizan ima bolji međusobni skor od Krke i Metalca, a lošiji u od MZT-a, Igokee i Sutjeske.

Poznato je da bolji međusobni skor praktično znači pobedu više zbog čega će za crno-bele od presudnog značaja biti predstojeće utakmice sa slovenačkim predstavnicima.

Union Olimpija i Tajfun iz Šentjura direktni su rivali Partizanu u borbi za opstanak, a crno-beli u datom momentu imaju bolji međusobni skor od oba tima, s tim što će drugi mečevi biti odigrani u završnici šampionata.

Partizan će borbu za opstanak voditi u duelima sa Zadrom, Tajfunom i Olimpijom i ukoliko dobije barem dve od te tri utakmice sasvim je izvesno da na kraju neće završiti na pretposlednjoj ili poslednjoj poziciji na tabeli.

Vicešampion Srbije savladao je Union Olimpiju u Beogradu rezultatom 76:74, dok je nad Tajfunom slavio sa 89:85. U februaru će gostovati obema ekipama, najpre u Celju, a potom u Ljubljani i nema sumnje da će to biti utakmice odluke za crno-bele.

Na kraju, evo i Partizanovog rasporeda do kraja ligaškog dela sezone:

21. kolo
Beograd: Partizan NIS - Crvena zvezda Telekom
22. kolo
Podgorica: Budućnost VOLI - Partizan NIS
23. kolo
Beograd: Partizan NIS - Zadar
24. kolo
Celje: Tajfun - Partizan NIS
25. kolo
Beograd: Partizan NIS - Cedevita
26. kolo
Ljubljana: Union Olimpija - Partizan NIS

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Thursday, 21.01.2016
12:19

Moramo dobiti Buducnost i Cedevitu kako znamo i umemo,da bi popravili koeficijent da bi imali 4 predstavnika sl.sezone

avatar
Lord of Nottingham
Monday, 18.01.2016
16:51

Zelim vam opstanak, i prije svega pobjedu nad Cedevitom :)

avatar
Monday, 18.01.2016
19:32

Brate ako si gledao juče utakmicu Zadar - Cedevita mogao si da vidiš kakva je krš ekipa Cedevite, tako da očekujem da ih lako dobijete u polufinalu ABA lige (izvestan par iako su oni dva puta pobedili ove sezone) a i u Evroligi, a i Grobari imaju šansu pred punim Pionirom da ih dotuku! :)

avatar
Arsenal i Partizan 1
Monday, 18.01.2016
15:43

Cedevita isto mora da se dobije kuci ,,i moze da se dobije sigurno .

avatar
Blazer
Monday, 18.01.2016
17:56

Ja mislim da se i Zvezda i Cedevita kući mogu dobiti uz ove 3 utakmice,to bi bilo 5 pobjeda,što bi vjerovatno značilo i Evrokup

avatar
Arsenal i Partizan 1
Monday, 18.01.2016
19:57

A opet Zvezda je drugo,jer to je derbi ,bice motivisani mnogo oni ,a o tome na cijoj je strani kvalitet nazalost ne vredi ni pominjati trenutno ...

avatar
indija durot
Monday, 18.01.2016
15:06

Imam osecaj da ce Partizan da ispadne sto zaista ne bih voleo jer za napredak Srpske kosarke bitno je da imamo jake vecite.Moja Zvezda se digla u zadnje 3 godine i po meni je sad u top 10 evrope i da je Partizan ostao jak bilo bi ekstra...Zelim Zvezdu,Partizan i Megu da redovno budu u top 4 aba lige

avatar
denikv
Monday, 18.01.2016
14:50

zadar i cedevita nema sta da traze u beogradu, zvezdu ceka pakao u nedelju pred grobarima, i tajfun ce biti oduvan u celju.

avatar
Blazer
Monday, 18.01.2016
17:56

slažem se i nadam se

avatar
REVOLT SPT
Monday, 18.01.2016
14:26

Inace, Sneska otisla iz kluba, a protiv pudle opet podignuta optuznica:-D

avatar
Vanja Grubač
Monday, 18.01.2016
19:39

Kažu vesti da je promenio ime u N.Č.Beograd i da su optužnice obrisane. ;-)

avatar
REVOLT SPT
Monday, 18.01.2016
20:58

Da, a nadimak je zamrznuo na pet godina:-D Receno mu je da ce se spasiti ako vrati samo dva i po posto:-D

avatar
REVOLT SPT
Monday, 18.01.2016
14:25

Ne bih se ja bas tu zezao, nismo uopste toliko sigurni sa 10 pobeda i moramo barem jos tri pobede da ostvarimo. Nije toliko ni vazno gde, bitno je samo da opstanemo. E, samo da je Dzile tu bio od pocetka...