Partizan baca 'fenjer' posle košarkaškog klasika? (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.01.2016.
12:56
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Partizan NIS kreće u beg sa ivice ambisa duelom koji na ovim prostorima nosi epitet košarkaškog klasika. Računajući i duel sa Cibonom, crno-beli imaju još osam "finala" u borbi za opstanak.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Devetnaesto kolo regionalne košarkaške lige obeležiće derbi u Zagrebu gde se sastaju Cedevita i Budućnost, dok će u senci ostati košarkaški klasik posrnulih giganata Partizana i Cibone.

Klubovi koji zbirno imaju 86 osvojenih trofeja nalaze se u velikim problemima zbog čega večerašnji duel predstavlja borbu za goli život koja je preduslov nekih novih uspeha.

Partizan NIS u večerašnju utakmicu sa Cibonom ulazi kao poslednjeplasirani klub na tabeli regionalne košarkaške lige, a posle četiri uzastopna poraza koji su uslovili smenu trenera.

Dosadašnji strateg crno-beli Petar Božić prepustio je kormilo iskusnijem Aleksandru Džikiću koji će imati tu čast da debituje na klupi Partizana upravo u duelu sa Cibonom.

Gosti iz Zagreba upisali su četiri pobede na poslednje četiri utakmice u ABA ligi pa sa dve pobede više u odnosu na Partizan nešto rasterećenije ulaze u meč.

Trener Cibone Damir Mulaomerović ima ozbiljnih kadrovskih problema jer su Marko Jagodić-Kuridža i Ivica Zubac napustili klub što znači da će "Vukovi" u Beogradu igrati sa skraćenim rosterom.

Vicešampion Srbije angažovao je u toku nedelje poslednje pojačanje za ovu sezonu ali Amerikanac Derel Vilijams neće biti u konkurenciji za tim jer tek večeras stiže u Beograd.

Duel sa Cibonom biće prvi od osam koliko će Partizan odigrati do kraja ligaškog dela sezone i ma koliko nelogično zvučalo, večerašnja utakmica bi trebalo da bude najmanje teška za crno-bele jer do početka marta u "Pionir" stižu Crvena zvezda Telekom, Zadar i Cedevita.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Sunday, 10.01.2016
14:25

Večeras se oblačimo u crno -belo i pravac Pionir...Kakve su to utakmice bile protiv Cibone,Jugoplastike,Bosne,Zadra...

avatar
Scepan Scekic
Sunday, 10.01.2016
14:06

Ajmo Dziki,ajmo crno-beli!!!

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 10.01.2016
14:02

87 trofeja, nas je i onaj Kup iz '13. Inace, vodimo cak 20:10 u ABA ligi.

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 10.01.2016
14:00

Moj duh sada slobodno seta, videces ga na putu za Jug!

avatar
azor ahai
Sunday, 10.01.2016
15:20

cane dorcol studentski trg? hahha eeee moji grobaru poslednja vremena su dosla za tebe ...setite se kindera!!

avatar
azor ahai
Monday, 11.01.2016
19:49

secam se svakog petka gledamo evroligu kalemegdan 2 adresa od juna !!!

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 10.01.2016
15:35

Seti se ti zvezde...