Partizan - 13 godina dominacije se ne prekida tek tako!

Autor: Beta Beta
utorak 16.06.2015.
11:01
Izvor: Beta

Košarkaš Partizana Aleksandar Pavlović rekao je da se njegova ekipa ne predaje i da će dati sve od sebe da produži finalnu seriju plej-ofa Superlige Srbije protiv Crvene zvezde.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji Superlige Srbije, pošto su sinoć kao gosti pobedili Partizan sa 72:69 i tako došli na pobedu od osvajanja titule prvaka države.

"Vrlo teška utakmica, odigrali smo je mnogo bolje i angažovanije nego prvu, ali nismo uspeli da slavimo. Bilo je tu dosta grešaka, sitnica, dosta promašenih zicera i penala, ali daćemo sve od sebe da vratimo seriju kući. Ne predajemo se, naravno", rekao je Pavlović novinarima posle meča.

"Ima tu dosta tenzije, dosta nervoze, svima nam je stalo. Znamo da smo šampioni dugi niz godina i teško je predati se i dozvoliti nekom da to lako uzme. Kao što sam rekao, daćemo sve od sebe da produžimo seriju", dodao je Pavlović.

Crveno-beli su imali prednost gotovo tokom celog meča, ali je Partizan trojkom Milana Mačvana 16,5 sekundi pre kraja izjednačio.

Nakon toga je fauliran kapiten Zvezde Luka Mitrović, koji je pogodio prvo, a promašio drugo bacanje, da bi Nikola Kalinić nakon toga zabeležio ofanzivni skok i pogodio koš za prednost svoje ekipe od 72:69, 10 sekundi pre kraja.

Šut za produžetak promašio je Vanja Marinković.

"Napad je bio nacrtan fenomenalno, bio je otvoren šut, ali promašili smo, nažalost. To ne znači da neće sledeći put dati", kazao je Pavlović.

Sledeći meč finala Superlige Srbije na programu je u četvrtak, a domaćin će biti Zvezda.

"Moramo da odigramo taj meč sa što manje nervoze, da što više razmišljamo o košarci i da damo sve od sebe", zaključio je Pavlović.

Da prednost Zvezde od 2:0 ne znači da je finale gotovo složio se i Milenko Tepić.

"Zvezda je napravila brejk, objektivno imaju veliku prednost, ali serija još nije gotova, ima još da se igra. Moramo da se okrenemo narednoj utakmici i da, koliko god to bilo teško, pokušamo da vratimo brejk... Neće biti lako, ali neće ni njima biti lako s nama. Očekujem još jednu tešku utakmicu",
rekao je Tepić.

Treći meč finala Superlige Srbije između Partizana i Zvezde igra se u četvrtak od 21.00 u hali Pionir.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
piramida
Tuesday, 16.06.2015
23:44

14 u nizu tako je blizu... a tako daleko :)

avatar
banea
Tuesday, 16.06.2015
18:32

Nego kako, 3:0 i kraj crno belog sveta.

avatar
SasaMladenovic1
Tuesday, 16.06.2015
13:54

A sto ga neko od novinara ne pita sto je hteo da nabode Kalinica? Ne smeju?

avatar
SasaMladenovic1
Tuesday, 16.06.2015
13:41

A sto ga neko od novinara ne pita sto se tako ponasa na utakmici i sto je hteo da nabode kalinica? Ne smeju?

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 16.06.2015
12:39

E moj manekenu, prvo to sto kazes sebi utuvi u tu glavu pa onda nesto pricaj za ostale igrace, ti si taj koji unosi nervozu, dizes tenziju mladim igracima, pravis razdor u ekipi, podji od sebe kao najstarijeg na terenu i u jednu utakmicu odigraj bez nervoze, svadje sa sudijama, tehnicke greske... ali da, to je lako reci ali tesko ostvariti, ipak si ti samo bivsa nada srpske kosarke, a sada maneken i pecaros, splavar...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 16.06.2015
11:36

Realno i FER, sada bi trebalo da je 1:1 u finalnoj seriji, a ko moze da garantuje da bi im bilo svejedno protiv nas da je tako i zvanicno jer mislim da cemo se svi sloziti da nam je pritisak zajednicki imenitelj; nalazimo se pred gubitkom titule, pao je cetrnaesti kilometar, al' da je gotovo- sigurno nije!

avatar
degrobarizator
Tuesday, 16.06.2015
12:35

A zasto bi trebalo da bude 1:1? Po cemu ste zasluzili tih 1:1? Mislis da Vujoseviceva kuknjava na sudije ima tu tezinu pa zasluzujete jednu pobedu? Budite bar jednom u zivotu fer i priznajte da je Zvezda trenutno bolji tim i da je 2:0 nejrealniji moguci rezultat. Probaj nije tesko :)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 16.06.2015
13:08

Bolji ste tim samo zato sto imate duzu klupu, ali necu da priznam da je 2:0 najrealniji rezultat po onome sto je bilo prikazano. Vujosevic je cak rekao da sudije nisu uticale na rezultat, tvoja primedba nije na mestu, znaci, ni najmanje.

avatar
Tuesday, 16.06.2015
13:00

Da je fer sada bi bilo 2:0 za Partizan i 3. utakmcu bi Partizan igrao pred svojim navijačima.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 16.06.2015
11:17

Ovaj Pavlovic jos igra, nije jos kaznjen zabranom bavljenja sportom? Vise ima nesportskih nego sportskih poteza po utakmici. Nije ni cudo s obzirom da ga trener podrzava i da je izbacio kapitena koji se ljutio zbog njegove nesportske.