"Parni Valjak" desetkovan krenuo u potragu za novim 'brejkom' (18.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.11.2016.
11:21
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije nastavlja svoju evropsku priču gostovanjem Solnoku u okviru 4. kola FIBA Lige šampiona, a duel sa bivšim članom ABA lige dolazi u izuzetno nepovoljnom momentu za crno-bele.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Jutro nakon "večitog" derbija košarkaši Partizana zaputili su se u Mađarsku, a nepunih 48 sati posle poraza od Crvene zvezde mt:s vicešampion mora ponovo na teren.

Košarkaši Partizana večeras gostuju Solnoku u okviru 4. kola grupne faze FIBA Lige šampiona, a meč u gradiću nadomak Budimpešte dolazi u jako nepovoljnom momentu za crno-bele.

Ako stavimo na stranu poraz od Crvene zvezde mt:s i fizički umor koji se posebno oseća u situaciji kada je rotacija sužena, crno-beli imaju ozbiljnih kadrovskih problema pred duel sa Solnokom zbog povreda igrača.

Trener Aleksandar Džikić ne može da računa na povređenog Đorđa Majstorovića, a iz predostrožnosti je u Beogradu ostao i roviti kapiten Novica Veličković pa će se u konkurenciju za sastav tima vratiti Stefan Pot i Nikola Tanasković.

Kada se uzmu u obzir okolnosti u kojima crno-beli dočekuju večerašnji duel sa Solnokom, još jedna pobeda na strani predstavljala bi ogroman uspeh za tim Aleksandra Džikića koji je na startu takmičenja uspeo da slavi u Ludvigsburgu.

Mađarski Solnok dobro je poznat ovdašnjim ljubiteljima košarke jer se radi o timu koji se takmičio u ABA ligi. Solnok sa klupe predvodi Stojan Ivković, a u timu su Miloš Borisov i Aleksa Popović.

Posle prva tri kola Solnok zauzima pretposlednju poziciju u Grupi E sa skorom 1-2 dok su crno-beli četvrtoplasirani sa dve pobede i jednim porazom.

Utakmica u Solnoku počinje u 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 09.11.2016
12:32

Jovanovic i Tanaskovic i trebaju da zaigraju, petorka za ovo takmicenjenbi mogla da bude upravo: Pot, Jovanovic, Tanaskovic, Karahodzic zvani Karakondzula i Koprivica, a niko ne moze da me ubedi da nismo mogli bez igranja u Evropi i ove sezone jer sad samo ispastamo zbog izbora i igranja u (po kvalitetu) losem okruzenju, znaci, izabrali smo katastrofu, nista nismo dobili osim packi umesto da imamo neku kompenzaciju za (odnosno, zbog) odluke. Tesko da je to slucajno, sve se to radi planski...

avatar
Partibrejker
Wednesday, 09.11.2016
14:54

Ništa Mi nismo izabrali.Da smo Mi birali igrali bi EK.Đilas je pretio sankcijama,a Mi tvrdili da ipak igramo EK bez obzira na sankcije.Onda je Pekovića pozvao neko i ....Da Nam ne bi FIBA-a oduzela organizaciju kvalifikacionog turnira za olimpijadu,obećano je,još tada da će Partizan igrati ovo takmicenje,i zato samo Mi u regionu ne možemo u EK.Slična priča je i sa Italijanima.Uzgred,slažem se da se igra sa rezervama.Apsolutno je ABA važnije takmičenje.Da budemo u četiri,pa ko zna,možda se dese neke krupne promene s proleca.

avatar
wsaydxert
Wednesday, 09.11.2016
17:49

Donekle se slazem s tobom, ali mislim da treba da se igra ova FIBA LS da bi igraci sticali iskustvo. Dakle da, da igraju juniori i seniori koji nemaju neku osetnu minutazu...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 09.11.2016
15:30

A definitivno bi nam bilo najbolje da nismo igrali nista, moram to da podvucem...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 09.11.2016
15:29

Izabrali smo pod prisilom, sigurno ne zdusno i svojevoljno, ali smo ipak doneli odluku da ne igramo Evrokup, taj termin valjda barem nije sporan:-D Mene podjednako zanima i zbog cega je fmp mogao da igra Evroligu i kako je ta prica nesmetano prosla, odnosno zasto nasi nisu nista rekli protiv toga i da li je moguce da su toliko halavi na pare i da li je moguce da su oni spremni da raskrcme citav nas ugled zbog bednih platica, razlozi onog katalonskog skota uopste ne zanimaju, taj od samog pocetak hoce samo pare, ne predstavlja nijedan klub...