Parma pravi potez, Anđušić među najboljima u VTB ligi!

Autor: Darko Mitrović
subota 19.11.2016.
11:44
Izvor: Sportske.net

Iako mu klima u Rusiji baš i ne odgovara, Danilo Anđušić je sjajno prihvaćen u novom klubu i to im na najbolji način vraća na terenu.

aba-liga.com/kkpartizan.rs
aba-liga.com/kkpartizan.rs

Povezane vesti

Iskustvo i kvalitet su garant uspeha. Srpski bek Danilo Anđušić upravo to prezentuje Rusima, pošto pruža sjajne partije u dresu Parme iz Perma i među vodećim je košarkašima VTB lige.

''Iskreno, nisam znao šta da očekujem kada sam dolazio, ali sam se pozitivno iznenadio kada sam stigao. Za sada je sve u najboljem redu. Najteže je bilo da se naviknem na vremenske uslove.

Znao sam da su zime veoma hladne, ali sam to tek osetio kada sam došao. Više volim toplije krajeve, ali se dobro snalazim i po zimi. Pored toga, svi u klubu se maksimalno trude da mi pomognu da se što pre naviknem i za sada sam stvarno prezadovoljan odnosom koji imaju prema meni'',
započinje priču srpski košarkaš.

Anđušić je jedini stranac u klubu, a stigao je na poziv legende litvanske košarke Valdemarasa Homičusa koji je konsultant i pomoćni trener.

''Saopštio mi je kakva je situacija u klubu ove godine i da bi voleli da ja budem jedini stranac. Bio sam veoma zainteresovan, jer sam znao da je to prilika da budem lider ekipe i da dobijem minute koji su mi u ovom trenutku najvažniji za nastavak karijere. Konsultovao sam se sa porodicom i zajedno smo došli do zaključka da je to najbolji potez u ovom momentu'',
ističe Anđušić.

Bivši član Hemofarma i Partizana je dobio važnu ulogu u timu i priliku da pokaže da je sposoban da igra na najvišem nivou. On ističe da je sazreo kao igrač i da je to jedan od razloga dobrih partija u novoj sezoni u kojoj je najbolji strelac ekipe, a šesti lige sa 17 poena i najbolji asistent tima sa 4.4 dodavanja po utakmici.

''Trudim se da idem iz utakmice u utakmicu, da ne razmišljam previše unapred. Fokusiran sam da pružam dobre partije svake nedelje i da iznesem ulogu lidera ekipe na pravi način. O daljoj budućnosti ću razmišljati kada za to dođe vreme, na kraju sezone'',
kaže bek VTB ligaša Parme.

Klubu iz Perma je ovo prva godina u regionalnoj VTB ligi i osnovna ambicija je da se pružaju dobre partije iz kola u kolo.

''VTB liga je jedna od tri najjače lige u Evropi, sa nekoliko ekipa koje su na evroligaškom nivou. To je veliki motiv, kako za mene, tako i za ekipu. Dajemo sve od sebe da se što bolje predstavimo protiv takvih timova'',
zaključio je Anđušić.

Srpski košarkaš od ove sezone nosi dres Parme, a pre toga je bio član Anvila, Partizana, Bilbaa, Valjadolida, Virtusa iz Bolonje, Mege i Hemofarma. Parma narednu utakmicu VTB lige igra u nedelju protiv Cmokija iz Minska.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke