PAOK dobro pamti sve - Dva puta su izgubili u Beogradu, kako će proći treći put?

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.02.2017.
14:47
Izvor: Sportske.net

Kao i pred prvi meč 'bratskih'' klubova iz Soluna i Beograda, PAOK je podsetio na istorijat nekadašnjih duela ova dva kluba.

EPA/SOTIRIS BARBAROUSIS
EPA/SOTIRIS BARBAROUSIS

Povezane vesti

S obzirom da se sutrašnji meč igra u Beogradu, ovoga puta su tema PAOK-ovog vremeplova bile utakmice u kojima je Partizan bio domaćin protiv solunskih crno-belih.

Do sada su odigrane samo dve i Partizan je obe ubedljivo dobio.

Prvi beogradski dvoboj dva ''crno-bela'' kluba odigran je 5. novembra 1986. godine. Bio je to meč drugog kola tadašnjeg Kupa Radivoja Koraća. PAOK je u Solunu dobio prvi meč sa 79:69, ali je u Hali sportova Partizan bio ubedljiviji. Slavio je sa 90:75, predvođen Saletom Đorđevićem, koji je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 22 poena.

Odlične partije prikazali su i Milenko Savović, Goran Grbović, Vlade Divac... dok je na drugoj strani najefikasniji bio Rad sa 26 poena.

Partizan (Duško Vujošević): Aleksandar Đorđevic 22, Želimir Obradović 8, Žarko Paspalj 6, Goran Grbović 17, Vlade Divac 16, Milenko Savović 19, Zoran Stevanović 2.

PAOK (Orestis Agelidis): Delaney Rudd 26, Zacharias Katsoulis 4, Alexis Bakopoulos 2, Manthos Katsoulis 2, Panagiotis Fasoulas 17, John Korfas 6, Takis Karatzoulidis 6, Alvis Rodgers 5, Nikos Stavropoulos 7.

Drugi beogradski dvoboj Partizana i PAOK-a odigran je u sezoni 1989-90, u okviru Kupa pobednika kupova.

Ove dve ekipe takmičile su se u istoj grupi, PAOK je u Solunu bio bolji, a Partizan je pred svojim navijačima slavio sa 95:79. Ipak, taj trijumf nije mnogo značio crno-belima, s obzirom da nisu uspeli da se plasiraju u nastavak takmičenja, za razliku od PAOK-a.

Ovoga puta, crno-bele je do pobede predvodio centar Miroslav Pecarski sa 24 poena, ana drugoj strani odličan je bio Bane Prelević sa 27 postignuth poena.

Partizan Belgrade (Borislav Ćorković): Saša Radunović 16, Marko Ivanović 4, Miroslav Pecarski 24, Oliver Popović 9, Ivo Nakić 7, Zelimir Obradović17, Aleksandar Đorđevic 15, Nikola Lončar 3.

PAOK (Kostas Politis): Nikos Stavropoulos 10, Bane Prelevic 27, Giorgos Makaras 20, Panagiotis Fasoulas 11, Pet Papachronis 4, Chris Papasarantou 4, Nikos Bountouris 3, Bil Melis, Takis Karatzoulidis.

Prema tome, sutra je na programu treći beogradski dvoboj Partizana i PAOK-a, prvi u FIBA Ligi šampiona, u koji Partizan ulazi sa minimalnom prednošću iz prethodnog meča (76:74).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke