PAO u 'košnici' - Zvezda juriša na sedmu u nizu! (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.01.2017.
12:06
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije i regionalne ABA lige nastavlja takmičenje u evropskoj eliti duelom sa Panatinaikosom, a svi preduslovi su ispunjeni da Zvezda zabeleži i sedmu uzastopnu pobedu.

aba-liga.com/kkcrvenazvezda.rs
aba-liga.com/kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s i Panatinaikosa odmeriće snage osmi put u periodu od tri godine, a beogradski crveno-beli pokušaće da poravnaju rezultat u međusobnim okršajima.

Večerašnji susret u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" biće odigran u okviru 20. kola Evrolige i predstavljaće direktan okršaj za peto mesto na tabeli koje trenutno drži Crvena zvezda mt:s.

Beogradski crveno-beli nalaze se u fantastičnoj formi koju su materaijalizovali na najbolji mogući način, sa sedam pobeda na poslednjih osam evropskih utakmica i šest trijumfa u nizu.

Poslednji podvig Zvezda je napravila u Vitoriji gde je deklasirana ekipa Baskonije, a navijači veruju da bi eventualnim trijumfom nad Panatinaikosom ekipa napravila krupan iskorak ka plasmanu u plej-of.

Panatinaikos je, podsećanja radi, slavio 28. oktobra prošle godine protiv Crvene zvezde mt:s rezultatom 70:59 čime je prekinuo seriju crveno-belih od tri uzastopne pobede u međusobnim susretima.

"Zeleni" igraju u promenljivoj formi, dobili su dve utakmice od poslednjih pet, ali demonstriraju mnogo bolje igre od kada je ekipu preuzeo Ćavi Paskval.

Za razliku od prvog dela sezone PAO će u Beogradu biti jači za Alesandra Đentilea, ali će i Zvezda imati svog aduta u vidu Diona Tompsona. Najjača karika atinskih "Zelenih" je Nik Kalates koji u proseku postiže 12.1 poen i beleži 6 asistencija po meču. Tu su još Kris Singlton i Janis Burusis ali i drugi jako kvalitetni igrači za koje će Zvezda morati da nađe rešenje.

Velika prednost crveno-belih je to što se utakmica igra u "Pioniru" čiji je kapacitet rasprodat za petnaestak minuta tokom jučerašnjeg dana, pa nema sumnje da će se igrači Panatinaikosa osećati kao u košnici.

Utakmica počinje u 19 časova, a direktan prenos je obezbeđen na prvom kanalu televizije Sportklub.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 26.01.2017
14:31

Звездо забележи седму у низу да опет Европа прича о српској Институцији. Можеш ти то Звездо јер са нама се може све.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 26.01.2017
13:48

Mozes ti to Zvezdalee❣