PAO slavio u Pireju!

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 16.01.2017.
19:43
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Panatinaikosa upisali su prvu pobedu ove sezone protiv najvećeg rivala i plasirali se u finale grčkog kupa.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

'Zeleni' su prekinuli crni niz od šest uzastopnih poraza od Olimpijakosa u svim takmičenjima i danas kao gosti trijumfovali u dvorani 'Mira i prijateljstva' u polufinalu kupa.

Posle 40 minuta borbe rezultat je bio 77:67 za PAO.

Koliko su raniji dueli ostavili posledice po 'detelinare' svedoči podatak da nisu mogli sigurno da privedu meč kraju iako su na dva i po minuta pre kraja imali velikih plus 12. Oli je u poslednjem minutu u dva maha prišao na minus 5, ali je udar crveno-belih odbijen.

Kej-Si Rivers je vodio 'zelene' do trijumfa sa 27 postignutih poena, Keni Gabrijel je pružio najbolju partiju od kako je stigao u Atinu (14 pts, 6sk), dvocifreni kod pobednika bili su još Kris Singlton (11 pts, 9 sk) i Nik Kalataes (11 pts, 5 sk, 4as).

U redovima Olimpijakosa najraspoloženiji za igru bili su Vangelis Mancaris sa 15 i Jorgos Printezis sa 13 poena. Podbacio je Bili Spanulis koji je ubacio samo 7 poena i prodao pet lopti.

Panatinaikos će se za trofej boriti sa solunskim Arisom, koj je u drugom polufinalu bio za pola koša bolji od AEK-a (77:76). Zanimljivo, ovo je 13. sezona za redom kako će PAO igrati finale Kupa, a treća u nizu kako na putu uspeva da eliminiše najvećeg rivala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zoran zoran
Monday, 16.01.2017
21:41

Pao je igrački bolji samo šta je Oli uigraniji i imaju sistem koji funkcioniše godinama:D