'Pakleni ritam' startuje u Kazanju - Može li Zvezda do 'brejka'? (17.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.11.2016.
11:10
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije nastavlja svoju evroligašku misiju prvim od tri vezana gostovanja koja su zakazana za narednih sedam dana.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s večeras gostuju Uniksu u Kazanju u okviru 6. kola Evrolige, što će biti tek prva u nizu od pet utakmica koje će crveno-beli odigrati u narednih deset dana.

Utakmicu u Kazanju ekipa Dejana Radonjića dočekuje nakon trijumfa u ABA ligi nad Partizanom ali i dva vezana poraza u Evroligi koja su usledila posle velikog rezultata ostvarenog u susretu sa Barselonom.

Ruski sastav iz Kazanja i aktuelni šampion Srbije do sada nisu imali prilike da se sastanu u Evroligi, ali su pre dve i po godine odmerili snage u polufinalu Evrokupa.

Prva polufinalna utakmica Evrokupa u sezoni 2013/2014 završena je trijumfom Crvene zvezde (63:52) ali je Uniks u revanšu anulirao 11 poena zaostatka i dvomeč dobio sa šest poena razlike (136:130).

Kada se povuče paralela između tih mečeva i onoga što nas očekuje večeras, mora se reći da Uniks i Zvezda ulaze u meč sa potpuno drugačijim rosterima, predma crveno-bele još uvek predvodi Dejan Radonjić, a u timu su i dalje Branko Lazić, Luka Mitrović, Čarls Dženkins i Marko Simonović.

Trener Uniksa Jevgenij Pašutin večeras ne može da računa na povređene Antona Ponkrašova i Kotija Klarka, ali su se zato ekipi priključili Orlando Džonson i Lorenco Braun.

Najveća snaga ekipe iz Kazanja leži u Kitu Lengfordu koji igra u sjajnoj formi i predstavljaće najveću opasnost po crveno-bele.

Uniks je na startu sezone imao niz od četiri uzastopna poraza ali je onda priredio senzaciju pobedivši Fenerbahče u Istanbulu što dovoljno govori o tome kako bi Zvezda trebalo da pristupi utakmici.

Meč u Kazanju igra se od 17 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Patrick Bateman
Thursday, 10.11.2016
17:26

Zvezda je vec mnogo postigla jer uopste igra u najjacem takmicenju. Svaka pobeda je super a poraz je lekcija.

avatar
Thursday, 10.11.2016
16:01

pa bilo kako ce da izgube od UNIKSA ne moze da ih prati sreca kao protiv Galatasaraja i Barse....

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 10.11.2016
16:44

Sreca nam nije trebala u derbiju...

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 11.11.2016
00:10

Nema to nikakve veze sa srecom, nismo odigralo zadnjih par minuta kako treba i gotovo, poslednja odbrana i napad katastrofa. Radonja je trebao da ode pre 2 godine a on je ostao napravio igrace i sistem, ne treba da ode bar do kraja sezone a i kada bi otisao ne bi imao ko da ga zameni. Ja bih se najvise radovao Pesicu ali on je pred penzijom, Sasa Obradovic i nije neki trener po mom misljenju a drugih talentovanih nemamo, Gurovic bi mogao ali on je u svadji sa ljudima iz uprave Zvezde pa zbog toga nije trener ni FMP-a.

avatar
Thursday, 10.11.2016
23:03

sa time se slazem bez obzira sto navijam za PARTIZAN ...ali evo u El se pokazuje drugacije, treba radonjica da menjate

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 10.11.2016
14:09

Veoma tesko. Uniks se pojacao sa dva igraca NBA kalibra, Orlando Dzonsonom i Lorenco Braunom koji bi danas trebalo da debituju. I bez njih, mislim da bi rezultat bio isti. Uniks mora da juri pobedu kod kuce da bi potrvrdio pobedu nad Fenerom. Ne vidim kako bilo ko u Evropi trenutno moze da zaustavi Lengorda. Ako nekim cudom Bane, Jovke i Danguba uspeju da ga spuste na manje od 15-ak poena, to ce biti cudo. Kiksevi kao protiv Baskonije ne smeju da nam se desavaju, moramo da dobijamo vecinu rivala kod kuce. Sve ove ekipe imaju visemilionski budzet a mi jos nemamo kompletiranu ekipu.

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 10.11.2016
12:29

Moze naravno,ali sve zavisi od taktike. Za ovaj mec je najbolje,posto im je Kit pola tima,stalno ga udvajati i po napadu na polu distanci ostavljati po nekog njihovog,niko tu sem Kita nije neka klasa i samo naci jednog kome ni vece nece biti,on ce promasivati vise nego sto ce pogadjati,trojke ce slabo sutirati i tu nam je sansa.