Pacifik - "Veliki" kao vreće za udaranje!

Autor: Boris Jovanović
utorak 27.10.2015.
21:43
Izvor: Sportske.net

Sve se okrenulo na glavu, timovi koji su bili predmet poruge sada vladaju gvozdenom pesnicom, dok Lejkersi i Sansi služe tek da popune broj.

BETA/AP Photo/Ben Margot
BETA/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Ova divizija je navikla da slavi titulu, ali u Holivudu, nikako na severu Kalifornije.

Ove sezone Voriorsi će ponovo biti u prvom planu, na taj poster treba staviti i Kliperse, dok Sakramento pokazuje znake života. Zanimljivo, istorijski dva najvažnija tima u ovom društvu, Lejkersi i Sansi će imati epizodne uloge.

Los Anđeles Lejkers

Svaka reč me boli, loši smo.

Čak i ako Brajant bude zaustavio vreme nije jasno šta je ideja tima.

Dolaskom Luja Vilijamsa i (njegove dve devojke) iz Toronta, uz Nika Janga to je tim koji može da postigne mnogo koševa. Kako će ih braniti, to niko ne zna.

Lakers Jazz Basketball

Ok, Roj Hibert je stigao iz Indijane, ali to je kao da čekate da dovedu Runija u špicu, a završite sa nekim napadačem Valensije. Centar Indijane ne pravi razliku, na to ciljam, niti će njegove defanzivne sposobnosti biti dovoljne.

Lejkersima možda ne trebaju bekovi, ali ako se odluče da igraju košarku, klinci koji su stigli nisu spremni, tu pre svega mislim na drugog pika  D'Anđela Rasela. Ako ništa, vratio se Artest da ne bude dosadno.

Nekako je ovo tim koji čeka da Kobi ode i da mladi stasaju, kada će se ove dve stvari desiti, niko ne zna, ali ovako kako je, to će teško funkcionisati zajedno.

Nema razloga za loženje, niti neki optimizam, ovakvi Lejkersi će baš teško u plej of.

Clippers Suns Basketball

Feniks Sans

Nema Dragića već gotovo godinu dana, sve će se vrteti oko Brendona Najta i Erika Bledsoa. To obećava brzu košarku, dosta poena, ali i grešaka, klasična košarka Sansa, znate na šta mislim.

Najveće pojačanje je svakako Tajson Čendler koji se šeta poslednjih godina posle prstena i sigurno može da podigne kvalitet svake odbrane, ali sam? To neće ići, odmah da vam kažem.

U slučaju da Mirza Teletović poludi većinu večeri što ipak nije izvesno, teško baš da će Sansi izbušiti neku od boljih ekipa. Uz toliko hvaljene bekove oni su zapravo tim sa slabim procentom za tri poena, što je podatak koji začudi većinu.

Iskreno, niko ne zna šta može da očekuje od ovog tima, deluje kao da su možda i najgori tim na Pacifiku, mada bih zadržao procenu za sebe, čini mi se da, ako Kobi ne bude dovoljno dobar, mogli bi da preskoče Lejkerse.

Svejedno, ni oni, ni slavni holivudski tim neće videti plej of.

Jazz Kings Basketball

Sakramento Kings

Zavisi od Ronda, ako se on uklopi i bude igrao svoju najbolju košarku, ovi Kingsi obećavaju.

Čini se da je Kazins konačno dovoljno zreo da misli na košarku, ako izuzmemo njegovu mušičavost, to je uz Marka Gasola jedan od dominantnih centara NBA lige.

I dalje imaju Rudija Geja koji je odlična ofanzivna opcija, a pratite brojke Marka Belinelija.

Italijan bi mogao da procveta u Sakramentu, biće ključ, jer uz mišiće u reketu, Kazins je odličan dodavač.

E sad, na Džordžu Karlu je da održi jedinstvo, pomiri sujete košarkaša, o Kazinsu se zna da je usijana glava, ali i Rondo je čovek koji prečesto dovodi u pitanje odluke trenera.

Sa iskusnim koučom kakav je Karl igrači će morati da pognu glave, najzanimljivije je mogu li svi oni da se spakuju u jednu filozofiju i da se okupe oko zajedničkog interesa.

Sa MekLemorom, Kufosom koji će biti jedna od alternativa za Kazinsa, Kolisonom, i par mlađih igrača poput obećavajućeg rukija sa Kentakija Vilija Koli- Štajna, to je već ekipa koja bi mogla da bude treća na Pacifiku i eventualno doskoči do plej ofa.

Ipak, iznad svega ovog je veliki znak pitanja, mentalitet moraju da promene, odnosno navike. To je i najteže.

Los Angeles Clippers' Chris Paul

Los Anđeles Klipers

Prošle godine sam se propisno izblamirao tipujući Kliperse kao osvajače titule.

Ili, možda su mi falili detalji, mada je jasno da tim nije bio dovoljno dobar za samu završnicu.

Sada su još jači, imaju zaista strašnu ekipu, posle peripetija su sačuvali De Andre Džordana, sa Krisom Polom i Grifinom, sačuvano je sveto trojstvo.

A ono što je usledilo izaziva jezu, legendarni Pol Pirs, plus Džoš Smit koji je potencijalni Ol-Star kalibar, pa onda Lens Stivenson koji je posle lutanja čvrsto rešen da pokaže da nije samo košarkaš koji nervira Lebrona.

Imaju i dalje Kroforda i Redika, kako god okrenete, ovo je mašina za postizanje koševa. Osim, ako ih naterate na bacanja gde su blago rečeno očajni.

Imaju li Klipersi velike mane?

Pa ne, mada je veliko pitanje da li trenerov sin Ostin Rivers ili veteran Priđoni mogu da ga zamene Krisa Pola.

I ne samo to, dosta ljudi koji se razumeju u NBA će podići obrvu kada se pomene kouč Dok Rivers. Osvojio je titulu sa Bostonom, ali Klipersi od kada je stigao nisu nikada uspeli da izgledaju onako kako bi želeli.

Sa toliko talenta u ekipi, neverovatnom kombinacijom Polove umešnosti i atletskim sposobnostima Grifina i DeAndre Džordana, plus četiri ili pet proverenih igrača, sve osim finala je neuspeh.

A opet, nešto nisam siguran da bi bili favoriti protiv San Antonija, Golden Stejta pa i Memfisa na Zapadu.

NBA Jerseys

Golden Stejt Voriors

Namerno sam ih ostavio za kraj.

Sačuvali su šampionski tim, i pre nego što pomislite na fraziranje kojem su vas učili loši novinari "teže je odbraniti nego osvojiti", čini se da ih potcenjuju bez razloga.

Prvo, niko se nije zasitio titula posle prve godine prstena, motiv je tu.

Drugo, sada su godinu iskusniji, već su bili na vrhu, sigurno im se ruke neće tresti ako stignu do šanse da odbrane titulu.

Otišao je Dejvid Li koji nije bio odlučujući faktor posle povrede,  došao je Džejson Tompson koji će uz, dalje sazrevanje Ezelija, pojačati reket, mada, oni mogu da igraju sa nižom postavom, ovaj tim je u većem delu sezone bio dominantan i bez Australijanca Boguta.

Jer, za razliku od većine velikih timova Zapada, izuziman Sparse, oni mogu da se brane, imaju dovoljno talentovanih defanzivaca, i ljude koji će odraditi prljav posao, Igodalu i Grina.

Često se zaboravlja da je Klej Tompson, osim što je šuterska mašina tip koji će odraditi domaći u odbrani.

Ovi Voriorsi su sjajno balansiran tim, naravno sve je lakše sa Karijem, ali ne treba potceniti ono što se ponekad ne vidi od njegovog blistavog talenta.

Dakle, finale Zapada, možda i borba za prsten, ali čini mi se da su Kavsi bolji.

Prognoza

Golden Stejt, San Antonio prva dva, Memfis ili Klipersi treći. U plej ofu još sigurno Oklahoma, Hjuston, sedmi Pelikansi.

Za još jedno mesto Juta, pre Dalasa i eventualno Sakramenta.

Bez plej ofa Lejkersi, Nagetsi, Sansi, Timbervulvsi, najgori je Portland.

Najave ostalih divizija možete pročitati ovde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sergio Kun Aguero
Wednesday, 28.10.2015
11:52

Slazem se sa autorom teksta donekle.nPrvo gde se ne slazem je to sto si stavio Jutu za plejof ispred Sakramenta i Minesote,a Sakramento ima opasan roster ako se uigraju mogu i bolje od 8 mesta a Minesota ima mlad i dobar tim i mislim da ce imati motiva da igraju dobro,svakako su bolji od Jute.Moja prognoza:nprva tri mesta: Golden Stejt,San Antonio i Hjustonncetvrto i peto:Oklahoma i Klipersini na kraju Nju Orleans,Sakramento i Memfisnmada moguce je pad Memfisa iako su ostali glavni igraci,mislim da ne mogu biti toliko jaki kao predhodne 2 sezone.A videcemo kakve ce motiv imati Oklahoma jer realno imaju prvu petorku prejaku:nVestbruk-Vejters-Durent-Ibaka-Kanter

avatar
nenad1995
Wednesday, 28.10.2015
01:36

Ako Kobi smiri sujetu i igra za tim, ako potrefe jednog rukija, ako Jang, Brendon Bas, Lou Vilijams, Roy Hibert odigraju svoje sjajne sezone uz naravno epizodne uloge Sarsa, Artesta, Kelija,... ovi Lejkersi mogu do plej ofa, svakako ce ih biti zanimljivo gledati ko i Minesotu ove sezone

avatar
milosvampir1
Wednesday, 28.10.2015
00:11

Sta fali Valensiji?

avatar
violafan
Tuesday, 27.10.2015
23:52

Koliko si potcijenio Sanse, nije normalno... Sut za tri se vraca jer su uzeli Bukera na draftu i doveli Teletovica, Dzefersona i Luera koji sutaju trice oko 30%, to kad je bio los je razlog bio odlazak Dragica i Tomasa, a nedovodjenje zamjene za spoljni sut. Sansi ce se lagano boriti za plejof, izmislil su kosarku za Sakramento i Lejkerse ove sezone.