Pacifička kriza, kolaps na Floridi, Houksi gledaju sa visine!

Autor: Boris Jovanović
subota 31.01.2015.
08:55
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt pokazuje znake umora, Klipersi naleteli na minu u Nju Orleansu, Dalas oduvao Majami neverovatnom serijom poena. Amir Džonson kanadski junak, Litvanac se prerušio u "Supermena", Peković poražen u sudaru očajnika! Dragić ponovo odličan...

Beta/AP Photo/Ross D. Franklin
Beta/AP Photo/Ross D. Franklin

Povezane vesti

Šok u Solt Lejk Sitiju. Ponovo su Voriorsi delovali loše u odbrani, Gordon Hejvard im je pravio velike probleme, ubacio je 26 poena i imao 15 skokova. Posle poraza od Bulsa pred svojim navijačima, Golden Stejt je delovao sporo i umorno, Kari nije mogao sam, brojao je do 32, ali je Klej Tompson zaustavljen na 12. Stiv Ker je nedostatak energije okrivio za poraz protiv mlade, gladne Jute, koja se nije osvrtala, vodili su čitav meč i na kraju stigli do pobede. Odličan i tandem sa klupe Buker-Burk, iskombinovali su 32 poena, ovaj drugi je odigrao najbolji meč od kada je ispao iz petorke.

Warriors Jazz Basketball

Čikago je posle napred pomenute pobede protiv lidera u "Orakl Areni" izgubio dva meča od slabijih rivala. Doduše, nikada nije lako u Arizoni, Erik Bledso je sa 23 poena vodio Sanse do trijumfa. On i Dragić koji je ubacio 21 poen su dominirali u prvom poluvremenu, izgledalo je da su Bulsi umorni posle poraza u dva produžetka od Lejkera veče ranije. Čikago je promašio prvih sedam slobodnih bacanja, kasnije se vratili u utakmicu, ali nije vredelo, deset promašenih penala ih je na kraju krajeva skupo koštalo. Kod Čikaga Rouz 23 uz loš šut, Batler je ubacio 22, Aron Bruks poen manje. Mirotić se za nešto više od sedam minuta nije upisao.

Mavericks Heat Basketball

Dalas je napravio seriju 37:2, verovali ili ne i okrenuo meč protiv Majamija. Gubili su 16 poena u drugom poluvremenu, onda je usledila prava oluja na Floridi. Dalas je gubio 49:33, rezultat ostatka meča bio 60:23 za njih. Iskusni i zaboravljeni Čarli Vilanueva je bio jedan od inspiratora preokreta, ubacio je 14 od 20 poena u nastavku. Na drugoj strani Hasan Vajtsajd je uz 16 poena, uhvatio čak 24 lopte, ali je ostao bez reči, kada su ga pitali da prokomentariše kolaps u nastavku. Prva četvrtina je bila užasna, završilo je 15:13 za domaćin koji je šutirao 23%, rival je zaustavljen na svega 18% u uvodnoj četvrtini.

Clippers Pelicans Basketball

Iznenađenje i u Nju Orleansu. I da je Entoni Dejvis bio u timu Pelikansi ne bi bili favoriti protiv Klipersa, bez njega su delovali kao autsajder. Ali, priredili su bivšem pleju Krisu Polu neprijatno iznenađenje. On je ubacio 24 poena, imao 8 skokova i 7 asistencija, međutim pognute glave je napustio teren. Erik Gordon je rešetao koš gostiju, njegov tim je ubacio 13 trojki iz 25 pokušaja, odlični su bili sa linije penala, ovo je peta pobeda Pelikansa u šest mečeva. Sve je išlo na njihovu vodenicu, Klipersi nervozni, nije im išao šut, već večeras je teži ispit, u San Antoniju.

Kings Cavaliers Basketball

Lebron se vratio na parket, Klivlend je dobio deveti meč u nizu. Slavili su protiv Sakramenta, uz njegovih 19 poena. Kevin Lov je ubacio 23, uz 10 skokova, Irving posle neverovatne večeri protiv Portlanda i rekorda dvorane je brojao do 21. Kingsi nisu imali odgovor se Kazinsa, on je ubacio 21 poen i imao 13 skokova. U svom stilu je posle meča rekao da je dosta saigrača izgubljeno i da mora da nađe svoje uloge.

Toronto je stigao do pete pobede u nizu, preživeli su 35 poena i 13 asistencija Džareta Džeka i nakon produžetka odneli pobedu iz Bruklina. Amir Džonson je pogodio dva najvažnija šuta večeri, jedan da donese produžetak, a drugi za pobedu, bio je pravi junak ubacio je 10 od 11 šuteva za 24 poena, DeRozan je ubacio dva više.

Timberwolves 76ers Basketball

Sudar očajnika u Filadelfiji je pripao Siksersima. Karter Vilijams je stigao do tripl dabla, 17 poena, po 10 skokova i asistencija pa je domaćin slavio protiv Minesote. Nikola Peković je ubacio 18 poena, imao 7 skokova, ali nije mogao da spreči poraz. Siksersi su se odlepili na dve pobede u odnosu na noćašnjeg protivnika, imaju 10 pobeda, Minesota samo 8. Inače Timbervulvsi će večeras ugostiti Kevina Lova koji se prvi put vraća u grad, nakon odlaska u Klivlend.

Trail Blazers Hawks Basketball

Atlanta je stigla do 18. pobede u nizu, uz 17 poena Ala Horforda i 21 Pola Milsapa savladali su Portland. Preživeli su 37 koševa LaMarkusa Oldridža i nastavili strašnu seriju. Houksi su neočekivanu pomoć imali od Kenta Bazemora čija je rola prelomila tesan meč. Ova treća opcija na niskom krilu je iskoristio povrede DeMara Kerola i Taba Sefološe, ubacio je 12 poena, imao 5 skokova, 3 asistencije, 2 ukradene lopte i blokadu. Čovek koji prosečno igra desetak minuta, na parketu je proveo 40, pokazao je kakvu klupu ima Majk Budenholcer. Atlanta baš brani čast Istoka, imaju skor 13-2 protiv timova za Zapada, verovali ili ne, poslednji put su od tima sa druge obale izgubili 18. novembra, i to su bili Lejkersi.

Rockets Celtics Basketball

I na kraju Hjustonova pobeda u Bostonu, koja nije neočekivana, ali jeste način. U prvi plan je iskočio Donatas Motiejunas sa 26 poena i 12 skokova. Iskoristio je povredu Hauarda i odigrao najbolji meč u NBA karijeri. Seltiksi su sjajno čuvali Hardena, spustili ga na 14 poena uz očajan šut, ali je Litvanac bio sjajan. U ligi je od 2011. ove sezone njegove brojke rastu. U januaru je bio dvocifren u osam od poslednjih 10 mečeva.

Rezultati:

Feniks - Čikago 99:93
Juta - Golden Stejt 110:100
Majami - Dalas 72:93
Nju Orleans - Klipersi 108:103
Bruklin - Toronto 122:127 pr.
Klivlend - Sakramento 101:90
Boston - Hjuston 87:93
Atlanta - Portland 105:99
Filadelfija - Minesota 103:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke